מפקד חיל האוויר ביטל את השעייתו של אל"מ גלעד פלד

מפקד בסיס רמת דוד לשעבר, שהוביל את מחאת הטייסים נגד הרפורמה המשפטית, התנצל בפני האלוף תומר בר • בצה"ל אמרו שבחיל האוויר נוצרה "תמונה שגויה" וכי פלד לא היה מעורב בעידוד אי התייצבות בקרב אנשי המילואים • הוא ישוב לשרת במילואים

אל"מ גלעד פלד, צילום: דובר צה"ל

מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר ביטל היום (שישי) את ההשעיה של אל"מ במיל' גלעד פלד, מפקד בסיס רמת דוד לשעבר, שהוביל את מחאת הטייסים נגד הרפורמה המשפטית. אל"מ פלד התנצל ובצה"ל אמרו שבחיל האוויר נוצרה "תמונה שגויה" וכי פלד לא היה מעורב בעידוד אי התייצבות בקרב אנשי המילואים. 

מדובר צה"ל נמסר כי "בעקבות השיחה החליט אלוף תומר בר להשיב את אל"מ גלעד פלד לשירות מילואים פעיל בחיל האוויר". בצה"ל אמרו כי פלד הציג את סדר התפתחות האירועים לראייתו שהביאו להשעיה והציג בפני מפקד חיל האוויר את השיח בקרב קבוצות אנשי המילואים. לדבריו, הוא פעל לאורך כל הדרך לאור דרישתו של של מפקד חיל האוויר כי יישמר ציר פיקוד ברור של מפקד החיל מול מפקדי הטייסות והיחידות, תוך השארת מחלוקות פוליטיות מחוץ לצה"ל.

לפי הודעת צה"ל, בחיל האוויר, נוצרה תמונה שגויה שגלעד פעל במנגנון פיקודי מקביל והגיעו למסקנה שיש לחדד את ההתנהלות הסדורה בתקופה מורכבת זו. מפקד חיל האוויר הביע את הערכתו הרבה לאל"ם במיל' פלד וקיבל את טענתו כי לא היה מעורב בעידוד אי התייצבות בקרב אנשי המילואים.

מפקד חיל האוויר תומר בר, צילום: יוסי זליגר

"מפקד חיל האוויר הדגיש באוזניו כי דלתו פתוחה לכל איש מילואים וכי הוא ימשיך לקיים שיחות עם נציגים מכלל הטייסות ויחידות החיל, כפי שעשה עד כה", נמסר מצה"ל. "בנוסף, חזר מפקד חיל האוויר על מחויבותו בראש ובראשונה ללכידות חיל האוויר, תוך הקפדה על ציר פיקוד סדור. מפקד חיל האוויר הדגיש את הזכות של איש מילואים בהיותו אזרח להביע את דעותיו ולמחות במסגרת החוק ובלבד שהדבר לא חודר לתוך בסיסי חיל האוויר ולפעילות השוטפת של אנשי המילואים בהיותם בשירות פעיל".

נציין כי אחרי שאל"מ גלעד פלד הושהה משירות מילואים, מפקד חיל האוויר הסביר כי פלד "תיאם וסינכרן אי התייצבות של אנשי מילואים לטייסות" ולא שיתף בכך את אלוף בר ששוחח איתו פעמיים לפני ההדחה. "ההבנה הזו התגלתה לי דרך מפקדי הטייסות והיחידות. כשהבנתי שלא כל התמונה נפרשה לי בארבע עיניים של גלעד מולי, החלטתי כתוצאה מחוסר אמון להשעות אותו משירות מילואים", אמר אלוף בר.

ממחאת המילואימניקים אחים לנשק נמסר: "אל"מ גלעד פלד הוא גיבור ישראל ושומר הדמוקרטיה, שהדגים במילים ובמעשים איך מתנהג פטריוט אמיתי שחי ונושם את עתיד מדינתו. אנחנו מברכים ומחזקים את מפקד חיל האוויר על שחזר בו מההחלטה השגויה. זו שעת מבחן ענקית לעתיד המדינה שצועדת בדרך לדיקטטורה. אל"מ פלד מבצע את חובתו למדינה במלואה בהתנגדותו להפיכה המשטרית מחד, ובשירות המדינה מאידך". 

בהודעת וואטסאפ בתפוצה נרחבת, כתב פלד: "לקראת שבת בתקווה שתהיה רגועה…לאחר 24 שעות מטורללות. אם הייתי שואל את עצמי לפני שבועיים, אין סיכוי שהייתי מאמין שאעבור את מה שעברתי.
אבל זה במידה רבה הסיפור של המדינה שלנו בשבועות האחרונים. כל יום נקרע עוד תפר, נפער עוד סדק במרקם של כל אורגן וארגון בחברה הישראלית".

"כך נראה תהליך התפוררות. הוא חודר פנימה לכל פינה ונותן תחושה שאנחנו, כולנו, כלי משחק על מגרש של מישהו אחר. בימים האחרונים למדתי שהפייק-ניוז חודר לכל פינה ובכל צד. אפילו אצלנו ב׳קוקפיט׳.
תחושות וסיסמאות מחליפות עובדות בדוקות. אנחנו במצב מטורף שכל פיפס שיוצא לחלל האוויר מקבל משמעות קיצונית ומזוהה מיידית כאויב או ידיד".

"במבט מפוכח חייבים לקחת בחשבון שזה רק יקצין.
מה ניתן לעשות ? לא יודע. להמשיך להילחם על הדמוקרטיה ללא מורא - בטוח ! אבל באותה מידה לפחות, גם להקשיב. לדחות כל ניסיון הכפשה, במיוחד אם הוא משרת את הצד שלנו. לבדוק את העובדות, ולזכור שייתכן בהחלט שנעבור את זה ונמשיך לחיות פה יחד. אז ניאבק בכל הכוח - אבל לא ניתן מקום לשנאת אחים. נתראה במוצש בקפלן,.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר