כתב אישום חמור הוגש נגד נהג מונית וכייסת בחשד שגנבו עשרות אלפי שקלים מעוברי אורח באזור המרכז. השניים השתמשו בשיטות מתוחכמות ובין היתר הציגו את הנהג כחולה, וביקשו צדקה וברכה, בזמן שהנאשמת כייסה מהם כסף רב.
צילום: דוברות המשטרה
מחקירת משטרת ישראל, התברר כי במשך כשבעה חודשים, פעלו אישה וגבר באזור המרכז וגנבו מאזרחים תמימים. על פי כתב האישום, החשודה בחרה בקפידה את קורבנותיה לגניבה, ותכננה מראש את הגניבות תוך שימוש בשיטה ייחודית לצורך ביצוען.
החשודים נהגו לנסוע ברחובות וכאשר זוהה אזרח תמים, עצר הנהג את הרכב ושותפתו יצאה למשימה. לרוב, היא הציגה בפני הקורבנות כסף מזומן וביקשה תרומה לצדקה. בחלק מהמקרים היא אף ביקשה מהם שיניחו את ידם על ראשו של החשוד ויברכו אותו בשל היותו "חולה" – אז, היא ניצלה את תמימותם וגנבה מהם כסף רב.
באחד המקרים, שתועד במצלמת אבטחה, נכנסה החשודה לבית עסק לממכר פיצוחים והציגה למוכר שטר כסף. לאחר מכן היא נצמדה אליו וגנבה מכיסו כ-20 אלף שקלים. באירוע נוסף שצולם, ניגשה הכייסת לעובד גלריה וביקשה להחליף שטר שהחזיר לה כעודף. בעודו בוחן את השטר, היא גנסה מכיסו ארנק שהכיל 500 יורו, 800 דולרים ו-3,000 שקלים במזומן.
באירוע אחר, ניגשה החשודה לאזרח בן 63 ששוטט ברחוב בשעת צהריים. היא הציגה לו שטר כסף וביקשה ממנו תרומה לצדקה. האזרח מסר לחשודה שטר של 50 שקלים ומיד לאחר מכן, היא ביקשה ממנו לברך את החשוד שישב ברכבו והתרתה בו להניח את ידו על ראשו של השותף. אז, שלחה החשודה את ידה לכיסו של החשוד וגנבה שטרות כסף בסכום של כ-30 אלף שקלים.
לפני כשבועיים נעצרו השניים בביתם ומעצרם הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בפתח תקווה. השבוע הוגש נגד כל אחד מהם כתב אישום חמור המכיל 40 אישומים בעבירות של קשירת קשר לביצוע עוון וגניבה. יחד עם כתב האישום הוגשה נגד השניים גם בקשת מעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו