פרקליטות מחוז מרכז הודיעה הבוקר (שלישי) כי הוחלט להגיש כתב אישום בכפוף נגד ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, עו"ד אפי נוה, בעבירות של לקיחת שוחד ומרמה והפרת אמונים בפרשת "מין תמורת מינוי". בנוסף, הוחלט להעמיד לדין בכפוף לשימוע גם את שופטת בית משפט השלום, אסתר כרייף, בעבירות של מתן שוחד והשמדת ראייה. ההחלטה התקבלה על ידי פרקליט המדינה, שאימץ את המלצת פרקליטות המחוז והמשנה לפרקליט המדינה.
על פי החשד, במסגרת תפקידיו, ובעיקר כיו"ר לשכת עורכי הדין, היה נוה בעל השפעה משמעותית על בחירת שופטים בישראל והיה מעורב במסגרת תפקידו בבחירת שופטים על אף שלא שימש אותה עת חבר בוועדה. נוה השפיע על בחירת השופטים באמצעות נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה והתייעצותם עמו מתוקף תפקידו, וכן באמצעות קשריו המקצועיים עם גורמים נוספים בוועדה שאינם נציגי הלשכה.
כך מונתה כרייף לשופטת בסיוע של נוה
על פי כתבי החשדות, באוגוסט 2013 הגישה עורכת הדין דאז כרייף מועמדות להתמנות כשופטת שלום. לאחר כחודש, פנתה כרייף אל נוה בכנס מקצועי בו השתתפו השניים, הציגה עצמה בפניו ושיתפה אותו בכך שהגישה מועמדות לשיפוט. השניים שוחחו באותו יום מחוץ לכנס והחליפו מספרי טלפון. בהתכתבות מאוחרת ביניהם באותו יום, ביקשה כרייף מנוה לשמור על עניין מועמדותה לשיפוט באופן דיסקרטי.
במהלך מספר שבועות לאחר היכרותם, שמרו השניים על קשר טלפוני והחליפו ביניהם הודעות רבות ואף קיימו מפגש אינטימי בביתה של כרייף. בהמשך, לאורך תקופה של כשנתיים ועד אוגוסט 2015, שמרו השניים על קשר שהתמצה בהחלפת הודעות ווטסאפ בתדירות של אחת חודש-חודשיים, חלקן בעלות גוון אינטימי והבעת רצון הדדי להיפגש.
השופטת אסתר כרייף // צילום: אתר בתי המשפט
לאחר שנוה נבחר לראשות לשכת עורכי הדין, ידעה כרייף כי יש ביכולתו לקדם את בחירתה לשיפוט, וכי הוא מעוניין בקשר אינטימי עמה. לכן על פי החשד, היא עודדה, טיפחה והידקה את הקשר האינטימי-פלרטטני עמו, והשניים קיימו מפגש אינטימי נוסף בביתה, בעיצומו של הליך מינויה לשיפוט. כל זאת, בין היתר, כדי להטותו לכאורה למשוא פנים כלפיה ובעד פעולותיו הקשורות לתפקידו או בעד השפעתו על פעולתם של גורמים רשמיים אחרים בהקשר למינוי שופטים.
נוה, שהיה מעוניין בקשר אינטימי עם כרייף, שיתף פעולה עם הפלירטוט מצידה ונענה לקשר האישי והקרוב שהוצע לו, ביודעו שהיחס המיוחד והאינטימי. נוה חשוד כי ניצל את מעמדו כראש הלשכה ופעל בעניינה של כרייף באופן מהותי במספר רב של הזדמנויות מול חברי הוועדה לבחירת שופטים וגורמים רלוונטיים אחרים, כשהוא מצוי בניגוד עניינים חריף נוכח הקשר ביניהם, שהלך והתעצם במהלך הליך המינוי, ובלי שדיווח על כך לאיש מהגורמים מולם פעל.
עו"ד אפי נוה ובת זוגו בית משפט שלום ראשלצ הקראת כתב אישום // צילום: יוסי זליגר
כך, למשל, לאחר שחלפו כשנתיים ממועד הגשת מועמדותה לשיפוט שבמהלכם כרייף לא זומנה ל"ועדת המשנה הראשונה", שהיא שלב הכרחי בדרך למינוי לשיפוט, ביקשה כרייף מנוה לברר מדוע טרם זומנה לוועדה. נוה הבטיח לה "לזרז" את הנושא, וכעבור כשלושה שבועות זומנה כרייף לוועדת המשנה.
עוד חשוד נוה כי לאחר שכרייף נכשלה בקורס המועמדים לשפיטה, הוא נענה לבקשתה שיקדם בכל זאת את מינויה ופנה מספר פעמים רב לעו"ד אילנה סקר, נציגת הלשכה בוועדה, ולעורכת דין נוספת וביקש מהן שיפעלו לכך שכרייף תעבור את "ועדת המשנה השנייה". בזכות התערבותו והשפעתו של נוה, עברה כרייף את ועדת המשנה השנייה במרץ 2016, למרות כישלונה בקורס, ונכנסה למאגר המועמדים לשפיטה.
עוד בנושא:
המשטרה: להעמיד לדין את אפי נוה והשופטת כרייף
מין תמורת מינוי: השעייתה של השופטת כרייף הוארכה
אפי נוה, המתמחות וההתכתבויות הסודיות
בהמשך, לבקשת כרייף, הורה נוה לעו"ד סקר לדאוג להכנסתה לרשימת המועמדים לשיפוט שפורסמה באפריל 2016, דאגה עו"ד סקר לכלול אותה ברשימה מבלי שידעה על הקשר האינטמי בניהם. לבסוף, פעולתו של נוה עבור כרייף הצליחה והובילה לבחירת כרייף לשופטת ביוני 2016.
נוה נחקר באזהרה בעניין עורכת דין נוספת ומתמחה
השופטת כרייף תואשם בכפוף לשימוע בעבירה של השמדת ראיה, לאחר על פי החשד, מחקה מהטלפון שלה התכתבויות שהוחלפו בווטסאפ בינה לבין מספר גורמים, לרבות אחד מחברי הוועדה לבחירת שופטים בידיעה כי הן עשויות להיות דרושות כראיה בחקירה המתנהלת נגדה, העוסקת בהליך בחירתה לשיפוט.
סנגורה של השופטת כרייף, עו"ד אופיר סטרשנוב, מסר כי "השופטת מכחישה באופן מוחלט ביצוע עבירות כלשהן. בחירתה לשופטת היתה בתמיכת שמונה מתוך תשעת חברי הועדה לבחירת שופטים ובכללם נשיאת בית המשפט העליון דאז, מרים נאור. היא לא נזקקה לשום מעשה פסול כדי להיבחר, ולא עשתה שום מעשה כזה. אנו מאמינים כי בשימוע נצליח לשכנע את הגורמים המחליטים בכך, והתיק ייסגר".
אפי נוה בדיון הארכת מעצר // צילום: קוקו
במקביל למקרה זה, נוה נחקר באזהרה גם בעניינה של עורכת דין נוספת, שגם עימה קיים מערכת יחסים, בחשד שניסה לקדם את מינויו של מקורב אליה לכהונה בבית המשפט המחוזי והביא למינויה לתפקידים שונים בלשכת עורכי הדין, באופן פסול תמורת שוחד ובהיותו בניגוד עניינים. נוה אף נחקר בעניינה של מתמחה, שאף עמה קיים מערכת יחסים, בחשד שסייע לה במספר עניינים הקשורים להתמחותה תמורת שוחד ובהיותו בניגוד עניינים.
בנוסף, נחקרה גם תלונתו של נוה בדבר פגיעה בפרטיותו בשל מעורבות העיתונאית הדס שטייף וגורמים נוספים בלקיחת טלפונים סלולריים שלו וחדירה אליהם שלא כדין. לאחר בחינת חומר הראיות ושקילת מכלול נסיבות העניין, נמצא כי על אף שפרטיותו של נוה נפגעה קשות בעניין זה, הרי שאין מקום להעמיד לדין מי מהמעורבים בגין החדירה לטלפונים אלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו