תושבת חיפה נורתה למוות היום (רביעי) בדירתה בעיר לעיני ילדיה בני 4 ו-5. המשטרה במצוד אחר בעלה שהוא החשוד העיקרי כרגע. החקירה נפתחה לאחר שדווח על הימצאות גופתה ללא רוח חיים.
ממצאי החקירה עולה כי בשעות הבוקר חדר רעול פנים לדירת הנרצחת בשכונת חליסה בחיפה, שבה התגוררה עם ארבעת ילדיה. החשוד ירה בראשה לעיני שניים מילדיה שהיו איתה בדירה, ונמלט מהמקום.
הילדים הזעיקו את השכנים שקראו למשטרה ולכוחות ההצלה. החשוד העיקרי הוא הגרוש של הנרצחת שעד עתה לא אותר. המשפחה מוכרת לשרותי הרווחה העירוניים, אולם מבדיקת המשטרה, עלה כי לא היו תלונות בעבר על ארועי אלימות במשפחה.
חובש איחוד הצלה, שלוימי פדר, אמר: "כשהגענו למקום היא הייתה ללא דופק ונשימה. למרבה הצער נקבע מותה בזירת האירוע עקב אופי הפציעות הקשות שמהן סבלה".
ח״כ עאידה תומא-סלימאן מהרשימה המשותפת אמרה:: ״הרצח המזעזע בחיפה של אם מול עיני ילדיה הקטנים צריך לעורר רעש. מייסר עותמאן נרצחה בביתה על ידי אלמוני, אבל הניסיון מראה שאותו אלמוני הוא כנראה גבר שקשור אליה. מייסר חייבת להיות הנרצחת האחרונה השנה. על הממשלה לאשר וליישם מיד את התוכנית הלאומית למאבק באלימות כלפי נשים״.
עמותת יוזמות אברהם מסרה: ״הרצח של מייסר עותמאן לעיני ילדיה קורע את הלב. למרות שתוכנית ממשלתית למאבק באלימות במשפחה, אשר הייתה אמורה לתת מענה חלקי גם לחברה הערבית, אושרה ב-2018, היא לא תוקצבה כראוי.
"בינתיים, כ-20 נשים נרצחות בישראל מדי שנה, למעלה ממחציתן ערביות. כ-45% מהנשים השוהות במקלטים הן ערביות. אנחנו קוראים לממשלה לתקצב באופן מיידי את התוכנית הממשלתית למאבק באלימות במשפחה, אולם בכך אין די. היות והתופעה קשה במיוחד בחברה הערבית, יש לתת פתרונות ייעודיים לנשים ערביות הסובלות מאלימות מגדרית לצד פתרונות לטיפול ומניעה בקרב גברים אלימים״, אמרו.
אניטה פרידמן יו"ר ויצו, אמרה: ״הרצח של מייסר עותמאן היום הוא דוגמא ברורה לקשר הישיר בין פעילות המערכות והמדיניות הממשלתית - לבין מצבן הקשה של מאות אלפי נשים בישראל הכלואות במעגל האלימות. דו"ח מבקר המדינה שפורסם היום על הכשל בטיפול באלימות כלפי נשים, מציג למעלה מ-150 עמודים מפורטים של הזנחה פושעת בתחום.
זה כתב אישום ברור לכל ממשלות ישראל שלכל אחת מהן יש קשר ישיר לחוסר הטיפול בנגע האלימות. הציבור אולי יזדעזע לרגע ואז ישכח, אבל הממשלה מחויבת לעשות מעשה, וכל מאמץ אפשרי, כדי לתקן את הליקויים החמורים בדו"ח מבקר המדינה ולהבטיח את ביטחונם של הנשים והילדים נפגעי האלימות במשפחה", אמרה.
עוד אמרה: "מייסר בת ה-27 כבר לא תהיה אם לילדיה.
אבל האלימות היא לא גזרה משמיים. חובתינו לא לוותר ולהעמיד את הטיפול באלימות בראש סדר העדיפויות של הממשלה".