הקרב על הרמקולים בשב״ס: בית המשפט יידרש להכריע ביום חמישי הקרוב האם לאסירים פליליים ובהם ראשי ארגוני ומשפחות פשע, יותר להחזיק רמקולים בתא. זאת בעקבות החלטתו של נציב שב״ס לאסור זאת כחלק מהגברת ה"משילות הכליאתית".
מסתבר, שבעבר, כחלק מהמדיניות של לקנות שקט מאסירים אושר לכמה מהם להחזיק רמקולים בתאים. האבסורד הגיע לכדי כך שהעבריין מיכאל מור, העומד בראש ארגון פשיעה, מחזיק בתאו סאבוופר ושישה רמקולים.
לאחרונה בעקבות החלטת נציב שב״ס רב גונדר קובי יעקובי לאסור על החזקת הרמקולים כחלק מהגברת המשילות בבתי הסוהר פשטו לוחמי כליאה על תאיהם של חמישה אסירים ובהם מור והעבריין פרנסואה אבוטבול והחרימו מהם את הרמקולים כל זאת כשהם מצויידים בחוות דעת מבצעיות המתירות להחרים את הציוד.
כתוצאה מכך חמישה אסירים הגישו עתירות שנידונות בבית משפט המחוזי מרכז בפני השופט דרור ארד-אילון. בכל העתירות נטען כי החזקת הרמקולים קיבלה תוקף גם על ידי בתי משפט כחלק מהציוד שמותר להם להחזיק. עם זאת, בעבר פסק בית המשפט בעתירה של שהגיש העבריין עודה קוטייר שבה נקבע על ידי בית המשפט כי שב״ס מוסמך לבחון מחדש את הסכמתו לגבי החזקת חפצים.
ל"ישראל היום" נודע כי ביום חמישי הקרוב יופיע בפני השופט באופן חריג היועץ המשפטי של השב״ס תת גונדר ערן נהון, וזאת לשכנע את צדקת המהלך.
בתגובה לדברים אמר דובר שב"ס סג"ד זיוון פריידין כי ״שירות בתי הסוהר פועל בהנחיית הנציב לתפוס ולהחרים רמקולים אשר הוחזקו על ידי אסירים, בדגש על ראשי וחברי ארגוני פשיעה.
תפיסת הרמקולים היא חלק ממדיניות המשילות הכליאתית שמקדם נציב שב״ס הכוללת בין היתר הוצאה של פריטי ציוד אסורים מהתאים".
"הרמקולים אשר הוחזקו על ידי האסירים יש בהם כדי לערער את הסדר והמשמעת בבתי הסוהר, לאפשר הכנה או ניסיון בריחה, ליצור מעמדות ואפליה בין האסירים וכן לעורר ולהחריף סכסוכים״.
הוא הוסיף ״אנו שוקלים להביא את הרמקולים לדיון בבית המשפט, להציגם ואולי גם להפעיל אותם ונראה האם ניתן לנהל כך דיון משפטי ובמה הוא שונה ממה שאנחנו מבקשים ליישם בבתי הסוהר?