גנבו ציוד יקר בעזרת טרקטורון שהוחבא בתוך ואן: נעצרה כנופיית פרוטקשן בגליל

לאחר שבעלי אתר בנייה במגדל העמק סירב לשמירה, החשודים גנבו ציוד וקברו בשטח פתוח בכדי לקדם משא ומתן להחזרתו • כתבי אישום מוגשים הבוקר נגד חמשת החברים בכנופיה, תושבי טובא זנגריה בני 17-41

תיעוד מעצר החשודים על ידי בלשי יחידת ימ"ר צפון // דוברות המשטרה

בתום חקירה של היחידה המרכזית במחוז צפון, כתבי אישום הוגשו הבוקר (ראשון) כנגד חוליית פרוטקשן מהיישוב טובא זנגריה, שגרמה נזק לאתר עבודה לאחר שמנהל המקום סירב לקבל שירותי שמירה במקום. בטובא מתגוררות מספר כנופיות פשע המייצרות פשיעה מסוגים שונים שמשפיעה באופן יומיומי על חייהם של האזרחים במחוז הצפוני.

במהלך פעילות נגד כנופיה ביישוב, הגובה דמי חסות מאתרי בנייה ועסקים בצפון, יצאו חברי הכנופיה בשעות הערב ונסעו לכיוון עמק יזרעאל ברכב פרטי ורכב מסחרי (סוואנה). בלשי הימ"ר שעקבו אחרי הכנופיה ליוו אותם עד הגעתם לשטח פתוח סמוך ליישוב נהלל.

רכב הסוואה שנתפס ובתוכו טרקטורון ששימש את החוליה // דוברות המשטרה

עם הגעתם למקום, זיהו הבלשים כי מהרכב המסחרי יוצא טרקטורון עם שלושה נוסעים, שנסע לכיוון מגדל העמק - שם פרצו לאתר בנייה, גרמו נזק כבד לציוד הנדסי וגנבו חלקים חיוניים מכלי העבודה במקום. בסיום, חזרו רוכבי הטרקטורון לרכב המסחרי, העלו את הטרקטורון לתוכו ואת הציוד שגנבו קודם לכן, קברו בשטח הפתוח בכדי לקדם משא ומתן לשם החזרתו.

הציוד שנגנב ונטמן, צילום: דוברות המשטרה
תיעוד הממצאים מהמעצר, צילום: דוברות המשטרה
הממצאים מהמעצר, צילום: דוברות המשטרה

זמן קצר לאחר מכן עזבו החשודים את המקום והחלו בנסיעה חזרה לכיוון היישוב טובא. כאשר הגיעו לאזור מחלף גולני, ניתן האות והכוחות ביצעו את מעצרם של חמשת החשודים שנסעו בשני הרכבים, תוך הכוונה על ידי רחפן משטרתי.

במהלך החקירה ולאחר פנייה יזומה שביצעו חוקרי הימ"ר למנהל אתר העבודה שנפגע, התברר כי מספר ימים קודם לאירוע, פנה אליו אדם לא מוכר והציע להעניק שירותי שמירה לאתר העבודה, אך בסופו של דבר החליטו לסרב לשירותי השמירה.

הבוקר, עם סיום שלב החקירה, מגישה שלוחת תביעות נצרת של המחוז הצפוני כתב אישום ובקשה למעצר חמשת חברי החוליה, תושבי טובא בני 17, 21, 22, 36 ו-41.

ניצב מאיר אליהו - מפקד מחוז צפון, סיכם לאחר הפעילות: "היישוב טובא זנגריה מכיל בתוכו מספר כנופיות שמרשות לעצמן לנהל דרך חיים של עבריינות ופגיעה באנשים. המחוז הצפוני לא ירפה מהם את ידיו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר