"משטרה של רוצחים": מאות נערים חסמו את הכניסה לירושלים במחאה על ירי השוטר בשומרון

חלק מהמפגינים בגשר המיתרים התחפשו לשוטרים ולאסירי מחתרות כאקט מחאתי • המוחים הבעירו פחים, עלו על אוטובוסים ושיבשו את התנועה • 17 חשודים נעצרו והועבר לחקירת משטרה, 3 שוטרים נפצעו

"יהודי לא יורה ביהודי". המפגינים בכניסה לירושלים, הערב. צילום: ללא

אחרי ירי השוטר בשומרון: מאות נערים חסמו הערב (שלישי) את צומת גשר המיתרים בכניסה לעיר ירושלים, זאת במחאה על המקרה שאירע בסמוך לרמת גלעד שבשומרון. מכת"זית הגיעה לנקודה וחלק מהמפגינים ברחו לאזור אחר של הגשר, ניקבו צמיג של ניידת וטיפסו על אוטובוס ציבורי שנתקע בתוך ההמון. 3 שוטרים נפצעו ו-17 מפגינים נעצרו בחשד שהפרו את הסדר, חסמו את התנועה והתעמתו עם השוטרים ולוחמי מג"ב. לאחר מספר שעות, הצומת נפתחה לתנועה.

הפרת הסדר הערב בירושלים | וברות המשטרה

עקב ירי השוטר בשומרון: מאות חסמו את הכניסה לירושלים | ללא

מפגינים רבים עשו את דרכם לכניסה לירושלים כאות מחאה על תקרית הירי שאירעה אתמול בשומרון, בה שוטר פצע ארבעה נערים מתיישבים, כששניים מהם במצב קשה ואנוש.

שבעה נעצרו. מפגינים בכניסה לירושלים, הערב, צילום: אורן בן חקון

הנערים, שחסמו את דרכי הגישה לבירה, קראו ״משטרה של רוצחים״ ו״דמם של נוער הגבעות לא יהפוך להפקר״. חלק מהמוחים הגיעו כשהם מחופשים לשוטרים וחלקם הגיעו לבושים בבגדים אדומים, המדמים את הלבוש של אסירי המחתרות שנידונו למוות על ידי הבריטים.

המפגינים נשאו שלטים עליהם נכתב ״להבדיל בין אוהב לאויב״, ״יש לי פיאות וכיפה זה לא סיבה לירות בי״, ושלט נוסף בו כתוב ״יהודי לא יורה ביהודי״, כסמל למקרה שאירע אתמול.

״ארבע שנים לאחר דריסתו למוות של אהוביה סנדק, נראה כי מערכת הביטחון לא למדה דבר וממשיכה להתייחס למתיישבים יהודים כאל אויב״, מסרו המפגינים. ״הירי חסר-האבחנה אתמול לעבר מפגינים יהודים הוא טירוף מוחלט. על מערכת הביטחון, ששנים נלחמת בנערים היהודים ביו״ש ומתירה את דמם ועל השוטר היורה לתת על כך את הדין באופן מיידי״.

המפגינים הלבושים כאסירי מחתרות בהפגנה בגשר המיתרים, הערב, צילום: אורן בן חקון

בהמשך הוסיפו המפגינים כי ״שחרורו התמוה של השוטר לביתו, במקום להשאירו במעצר, נראה כניסיון לטייח את החקירה ולשבש ראיות בדיוק כמו לפני ארבע שנים. אנו דורשים ממערכת הביטחון להתעשת, להבדיל בין האויב הערבי ששמח בשעה שרוצחים וטובחים בבני עמינו לבין אחים יהודים שמשפחתם וחבריהם מוסרים את נפשם במלחמה ברחבי הארץ״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר