אישום נגד צעיר שהפיץ שמועות ברשת על מבצע לחילוץ חטופים

אדם סאלם, בן 33 מכפר סבא מואשם בכך שהפיץ מידע כוזב על מבצע לחילוץ חטופים באמצעות חשבון הטיקטוק הפופולארי שלו • כאשר נעצר בחודש אוקטובר טען, כי קיבל מידע מוטעה: "פעלתי בתום לב"

כיכר החטופים בתל אביב . צילום: גדעון מרקוביץ'

כתב אישום בגין הפצת מידע כוזב הוגש הבוקר (שני) נגד אדם סאלם, בן 33 מכפר סבא,  לאחר שבחודש אוקטובר האחרון הפיץ ברשתות החברתיות כי מתבצעת פעילות לשחרור חטופים ברצועת עזה. 

על פי כתב האישום שהוגש על ידי יחידות הסייבר בלהב 443 שחקרה את הפרשה, סאלם הפיץ בחשבון הטיקטוק שלו סרטון בו אמר: "היה חילוץ מאוד מאוד מורכב שנמשך כמעט שלוש שעות. לצערי הרבה יש בשורות טובות ובשורות פחות טובות. יש שמות, זה מבצע אדיר ביותר משהו מיוחד. לא יכול להגיד יותר מדי כרגע". הסרטון זכה לחשיפה נרחבת, הוביל לגל שמועות ואף הגיע גרם לבלבול ולמצוקה בקרב חלק ממשפחות החטופים.

חשוד באזיקים (אילוסטרציה), צילום: iStockphoto

כאשר נעצר בחודש אוקטובר טען, כי הוא קיבל מידע מוטעה: "פעלתי בתום לב והייתי נלהב כי רציתי לשמח. לא הייתה לי בחיים כוונה לפגוע במישהו".

העילה לכתב האישום מתבססת על חוק העונשין הישראלי סעיף 159(א) לפיו "המפרסם או משעתק אמרה, שמועה או ידיעה העלולות לעורר פחד ובהלה בציבור או להפריע את שלומו, והוא יודע, או יש לו יסוד להניח, שהן כוזבות, דינו - מאסר שלוש שנים". לכך מצטרף גם הסעיף הכולל גם "התנהגות העלולה להפר את שלום הציבור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר