אלימות קשה ברכבת ותמונה עם רובה: הפרופיל המלא על החשוד בריגול לאיראן

ארדלר (ישראל) אמויאל בן ה-23 שנחשד בריגול למען איראן, נעצר בעבר בחשד להטרדת אישה • חודש לאחר מכן נעצר שוב, כשלכאורה תקף באלימות קשה אדם מבוגר ברכבת הקלה • בשנת 2017 הצעיר מירושלים פרסם בחשבון הפייסבוק שלו תמונה עם רובה בידו • כאמור, בנובמבר האחרון נתפס בחשד לעבירות ביטחוניות עבור גורמי מודיעין של המשטר האיראני בתמורה למענקים כספיים

בשנת 2017 פרסם בחשבון הפייסבוק שלו תמונה עם רובה בידו. ארדלר (ישראל) אמויאל. צילום: מתוך פייסבוק

לא פעם ראשונה: ארדלר (ישראל) אמויאל בן ה-23 שנעצר בחודש נובמבר האחרון בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות לטובת גורמי מודיעין של המשטר האיראני, נעצר בעבר לאחר שלכאורה תקף באלימות קשה אדם מבוגר ברכבת הקלה.

בעקבות לחץ ציבורי בנושא, הוא נעצר כשבועיים לאחר אותו האירוע - אלא שעל פי פרסומים, גם בחודש שקדם לאותו אירוע, הוא נעצר עקב תלונה על הטרדת אישה. גם אז, למרות עברו, הוא שוחרר כעבור מספר ימים. בשנת 2017 הצעיר מירושלים פרסם בחשבון הפייסבוק שלו תמונה עם רובה בידו. באפריל האחרון הוא נעצר בהחלטת בית משפט השלום בירושלים, ובאוקטובר 2023 הוא נעצר בהתאם להחלטת בית משפט השלום בתל אביב.

בחודש נובמבר האחרון הוא נעצר, כאמור, בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות עבור גורמי מודיעין של המשטר האיראני וביצוע משימות ביטחוניות בישראל בהכוונתם, בעבור תמורה כספית. חקירת השב"כ והמשטרה העלתה כי מחודש אוקטובר השנה החל אמויאל לעמוד בקשר עם גורמי מודיעין איראניים באמצעות הרשתות החברתיות. במסגרת זו, היה בקשר עם פרופיל המכונה "אריאנה". לאחר הכרות ראשונית בינו ל"אריאנה", הועבר הקשר לגורם המכונה "ג'ון" אשר הפעיל אותו.

ארדלר (ישראל) אמויאל. ביצע עבירות ביטחוניות לטובת המשטר האיראני?, צילום: מתוך פייסבוק

עוד עלה בחקירה כי חרף העובדה שאמויאל הבין כבר בתחילת הקשר כי "ג'ון" הוא גורם איראני, הוא הסכים לבצע בהכוונתו משימות איסוף מודיעין, בהן צילום כתובת, ריסוס גרפיטי, ועוד. בתוך כך, צילם דף עם הכיתוב "עושים שלום" באזורים שונים בירושלים ובתל אביב, ריסס מספר כתובות גרפיטי "סינוואר" בתל אביב, צילם מספר בתים ורחובות בנתניה ובירושלים ושלח למפעילו את כלל משימותיו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר