חנייה של בנין משותף (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

החנייה שלו נחסמה, שלף מקדחה וחורר את מכסה המנוע של הרכב החוסם

תושב ראשון לציון הגיע לביקור חברים והחנה את רכבו בחנייה המשותפת של הבניין • שכן שחזר לביתו גילה שחנייתו נחסמה • בתגובה הוציא מקדחה מתא המטען של רכבו, קדח במכסה המנוע וגרם לנזק בסכום של 28,536 שקלים • הוא נאלץ לפצות את המתלונן בסכום של 35,000 שקלים ונידון ל-180 שעות של עבודות שירות

[object Object]

סכסוך חניה שגרתי הפך למחדל משפטי בראשון לציון, כאשר תושב מקומי בחר לפתור חסימת חנייה באמצעות מקדחה במקום בדרכי שלום. בית המשפט דן את הגבר ב-180 שעות עבודות שירות לאחר שקדח חורים במכסה המנוע של הרכב שמנע ממנו להחנות.

חנייתו נחסמה, שלף מקדחה וחורר את הרכב החוסם (אילוסטרציה), צילום: Getty Images

על פי כתב האישום, המתלונן הגיע לבקר חברים בבניין שבו מתגורר הנאשם והחנה את רכבו בחניון המשותף. הנאשם, שחזר מאוחר יותר באותו יום, התקשה להחנות את רכבו בגלל רכבו של המתלונן. בתגובה, הוציא הנאשם מקדחה מתא המטען של רכבו, קדח במכסה המנוע וגרם לנזק בסכום של 28,536 שקלים. בהמשך, במסגרת הליך אזרחי, פיצה הנאשם את המתלונן בסכום של 35,000 שקלים.

התביעה ביקשה מבית המשפט לאמץ את המלצת שירות המבחן להטלת עונש טיפולי, אך עמדה על כך שאין מקום לבטל את הרשעתו של הנאשם. לדבריה, "מדובר באדם בעל שבע הרשעות פליליות קודמות בתחומי רכוש, אלימות וסמים, שלא ניתן להתעלם מהן". עוד צוין כי הנאשם "לא עומד באף אחד מהמבחנים שנקבעו בפסיקה לצורך ביטול הרשעה".

מנגד, ההגנה הדגישה את הבעת החרטה של הנאשם ואת הנכונות שהראה להשתקם. הנאשם שיתף פעולה עם שירות המבחן, השלים טיפול בהתמכרות, ולא ביצע עבירות נוספות מאז האירוע וכן הנאשם פיצה את המתלונן לפני הגשת התלונה ואף התחייב להסכם אזרחי, שבו הוסכם שלא תוגש תלונה במשטרה. עוד טענה ההגנה כי הרשעה תפגע בעתידו של הנאשם, במיוחד בקבלת אזרחות רוסית, שחשובה לו בשל משפחתו המתגוררת שם.

חסימת חנייה, אילוסטרציה, צילום: getty images

בית המשפט דחה את בקשת ההגנה לבטל את הרשעתו של הנאשם. השופטת הבכירה טל אוסטפלד נאוי נימקה את החלטתה: "כלל יסוד הוא כי מי שביצע עבירה פלילית יורשע בדין, ורק נסיבות יוצאות דופן יכולות להצדיק סטייה מכלל זה. במקרה דנן, הנאשם גרם נזק חמור לרכב המתלונן ופעל בכוחניות ובאגרסיביות תוך שימוש במקדחה – פעולה שיש למגר מן המרחב הציבורי".

השופטת הדגישה את חשיבות מיצוי הדין במקרים כאלה: "פגיעה פוטנציאלית בעתידו של הנאשם אינה חזות הכל. נקודת המוצא חייבת להיות מעוגנת בטיב המעשים שבוצעו ובחומרתם. במעשיו גרם הנאשם לנזק חמור, לא רק למתלונן, אלא גם לתחושת הביטחון של הציבור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו