אישום: תושבת המרכז סחרה בתחמושת גנובה - תוך הפרת מעצר בית

בצל המלחמה, המשטרה נלחמת בסחר באמל"ח בלתי חוקי • הנאשמת הובילה יותר מ-5,000 כדורי תחמושת שנגנבו מכוחות הביטחון • עם התקדמות החקירה התגלה כי מלבד עבירות הנשק, מתנהל נגדה תיק נוסף שבמרכזו עבירות נשק

החשודה, תושבת כפר קאסם. צילום: דוברות המשטרה

כתב אישום הוגש כנגד תושבת המרכז, שהובילה מעל ל-5,000 כדורי תחמושת שנגנבו מכוחות הביטחון, הפרה מעצר בית, נהגה תחת פסילת רישיון נהיגה - ונעצרה.

בצל ימי מלחמת חרבות ברזל, המחוז הצפוני של משטרת ישראל נלחם בסחר באמצעי הלחימה הבלתי חוקיים וזליגתם לארגוני הפשע ברחוב הערבי ולגורמי טרור בשטחי יהודה ושומרון.

האמל"ח שנתפס בתא המטען, צילום: דוברות המשטרה

כחלק מההערכות המבצעית לסיכול זליגת אמצעי הלחימה, לפני כשבועיים בלשי ולוחמי היחידה המרכזית של מחוז צפון ביצעו פעילות ממוקדת במהלכה עצרו חשודה שעל פי אינדיקציות נמצאים ברשותה אמצעי לחימה. סמוך לשעה 22:00, הצליחו הכוחות לאתר את רכב החשודה בסמוך ליקנעם שם ביצעו את מעצרה המהיר תוך הפעת אמצעים מיוחדים.

במהלך החיפוש ברכבה, נמצאו בתא המטען מספר ארגזים שהכילו יותר מחמשת אלפים כדורי תחמושת. הנאשמת, תושבת כפר קאסם, נעצרה להמשך חקירתה ביחידה המרכזית (ימ"ר) של המחוז הצפוני.

דוברות משטרה

עם התקדמות החקירה גילו החוקרים כי מלבד עבירות הנשק, ברגע מעצרה הנאשמת אמורה היתה להיות במעצר בית לילי בבית הוריה בכפר קאסם - זאת כחלק מתיק פלילי נוסף שמתנהל כנגדה שבמרכזו עבירות נשק.

עוד עולה כי הנאשמת נהגה ברכב למרות החלטה שהתקבלה על ידי בית המשפט לתעבורה בתל אביב לפיה היא נמצאת תחת פסילת רישיון נהיגה עד לתום ההליכים המשפטיים.

סרטון מתפיסת התחמושת | דוברות משטרה

עם סיום שלב החקירה, הגישה שלוחת תביעות נצרת כתב אישום עם בקשה למעצרה של הנאשמת עד תום ההליכים המשפטיים בבית משפט השלום בנצרת.

תפיסה זו הינה חלק מצעד משמעותי באיתור מקורות אמצעי הלחימה הבלתי חוקיים, תוך חיסול נתבי הברחה והסחר בהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר