לאחר שנעצר מוקדם יותר היום (שלישי) יחד עם שמונה חשודים נוספים, ביניהם שוטרים וחיילים, בחשד לתקיפה חמורה וחטיפה של תושב פלשתיני בבקעת הירדן, שופט בית משפט השלום בראשון לציון האריך ב-7 ימים את מעצרו של סער אופיר. בתוך כך, נודע כי הוארך מעצרם גם של מיכאל וולפוביץ, מרצה באוניברסיטה העברית, בשלושה ימים, ושל שני חשודים נוספים.
נציג מח"ש אמר בבית המשפט כי מדובר בתיק חמור מאוד, עם ריבוי מעורבים, וטען כי מתבצעת חקירה מיוחדת משותפת עם יהל"ם מהמשטרה הצבאית בנוגע לעבירות של חטיפה, פציעה וחבלה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות בנשק ושיבוש מהלכי משפט.
הסנגור של החשוד, סער אופיר, אמר בבית המשפט כי אין קשר בין החשוד לאותו מתלונן, מעצם היותו פלשתינאי. לטענתו, אם יש לצבא עדים שמסדרו עדויות, אין דרך לחשוד להגיע לאותם עצורים שנמצאים בצבא. כמו כן, הוא ציין כי מרשו לחם בשבעה באוקטובר ועבר חוויות מאוד קשות - לא זו הדמות שצריכה לשבת מאחורי סורג ובריח. לדבריו, ניתן לקיים את החקירה בעודו משוחרר.
השופט ציין בהחלטתו כי מדובר בתקיפה חמורה ביותר שהתרחשה ביחד עם מעורבים נוספים ועולה כי מי שמעורב בתקיפה מסוג זה, קיימת מפניו מסוכנות, כזו שבהמשך הדרך עשויה להצדיק לבדה הארכת מעצר עד תום ההליכים. "גרסתו הראשונה של החשוד, תוך שהוא שומר על זכויותיו, אינה מקדמת את החקירה. החשוד אף ציין כי יש בידו ראיות מזכות אך לא חשף אותן. בשלב זה, כאמור, החשוד נקשר לביצוע המעשים", אמר השופט יובל קדר בהחלטתו.
"אנחנו צריכים אותך כעד"
לגבי החשוד מיכאל וולפוביץ, מרצה באוניברסיטה העברית - לטענת החוקרים חלקו באירוע שונה בצורה מסוימת מחלקם של שני חשודים אחרים בפרשה, לכן הבקשה להאריך את מעצרו היתה מידתית ומותאמת לחלקו באירוע. לטענת הסנגור שלו, נאמר למרצה בחקירה: "אנחנו צריכים אותך כעד בסך הכל".
הסנגור: "החשוד, מרצה באונ' ירושלים, איש ללא דופי שלמרות חייו המורכבים ובריאותו הרעועה הוא מתנדב במשמר הגבול. כבר בשלב זה המחלקה מצאה להבחין בינו לבין האחרים, ולא בכדי, הם יודעים שאין לו שום קשר לאירוע הזה. הם יודעים שהוא לא היה באירוע, ולכן כל הפעולות שהם עושים זה על מנת להחזיק אותו בתא המעצר ולחלץ ממנו גרסה".
השופט יובל קדר: "מצאתי כי יש חשד סביר הקושר אותו לעבירה המיוחסת לו. אבהיר כי מלכתחילה יוחס לחשוד מעורבות במעגל שני של האירוע (לאו דווקא מבחינת לוחות הזמנים). מעורבותו באירוע מקימה עילת מסוכנות בעוצמה בינונית. נוכח מעורבותם של רבים והצורך לקדם את החקירה ולבצע פעולות שניתנות לשיבוש, אני מוצא להאריך את המעצר גם בעניינו של חשוד זה לתקופה קצרה".
"מהמעורבים באירוע קמה מסוכנות ברמה גבוהה"
בית המשפט האריך ב-7 ימים גם את מעצרו של טירן גלמודי, בחשד לביצוע עבירות חטיפה, שיבוש מהלכי משפט, פציעה בנסיבות מחמירות ועבירות בנשק. לטענת הסנגור: "מדובר באיש משטרה, גם הוא לחם בשבעה באוקטובר. איש משטרה שהיה פצוע בכתפו, היה אמור לעבור ניתוח ב-09/10/2023, למרות הפציעה הקשה שלו בכתף הוא יצא ונלחם בחירוף נפש, חטף כדורים".
"אנחנו מתמודדים כנראה עם מספר חיילים שבאופן מובהק יש להם מניעה על מנת לנקות את עצמם ולהסיר חשדות מעליהם". השופט שהאריך את מעצרו, ציין: "אני מוצא כי קיים חשד סביר הקושר את החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו ביחד עם אחרים. כפי שציינתי שם, מהמעורבים באירוע קמה מסוכנות ברמה גבוהה".
גם מעצרו של דביר אוני, מתנדב משמר האזרחי, הוארך בשלושה ימים בלבד, סנגורו של אוני טען: "במקרה הזה, שערורייה. אדם ישר מן הישוב, מתנדב, מגיע לפעילות, לא נקשר בשום דרך לאירוע, בשום דרך ולכן, לא בכדי, המחלקה עשתה אבחנה כבר בשלב הזה בינו לבין אחרים ואני אבקש שבית המשפט יעמיק את האבחנה כי מקומו של האיש הזה ופעולות החקירה שהיו צריכות להיעשות בעניינו". השופט קדר ציין בהחלטתו כי אומנם מעורבותו באירוע הינה במעגל השני של המעורבים, "הגם שהאירועים המיוחסים למעגל השני, אינם זניחים והם פחותים מאלה של המעגל הראשון. יחד עם זאת, ביחס לחשוד זה, ישנה אינדיקציה שהוא מתוך המעגל השני, דווקא הדומיננטי", כתב השופט קדר.
יוגב אנונו, שוחרר למעצר בית בן 3 ימים. הוא חשוד כי היה במעגל השני של המעשים, ולטענת סנגורו הוא שיתף פעולה והוא אמר כי בחצות הוא עזב את הכוח שהמשיך בפעילות ומסר גרסת אליבי שטרם נבדקה. השופט קדר ששחרר את אוני למעצר בית כתב בהחלטתו: "אני סבור כי החשד הסביר לפיו החשוד היה מעורב ביחד עם אחרים בביצוע עבירות, במעגל השני, כפי שיוחס לו הינו בעוצמה פחותה לעומת המעורבים האחרים. כפי שציין ב"כ החשוד, החשוד טען במקום אחר הייתי ויש לכך תימוכין".
כאמור, על פי החשד, בחודש אוגוסט האחרון, תקפו החשודים תושב פלשתיני באלימות קשה. בהמשך, על פי החשד, נחטף המתלונן, וכעבור זמן מה אותר כשהוא חבול ופונה לקבלת טיפול רפואי. גורמים המקורבים לחקירה אמרו שמדובר באירוע אלימות חסר פרופורציה, המקרה התרחש באחד מהאתרים המוכרים בבקעת הירדן, גדות נחל עוג'ה המושך אליו מתרחצים מכלל המגזרים בכל ימות השנה.
המתלונן הפלשתיני הגיע למקום עם חבריו, ולאחר ששוטרים ומתנדבים חיפשו בטלפוניהם, עלה החשד כי אחד מהם קשור לחמאס. אך במקום לעצור את החשוד בצורה מסודרת, הם לכאורה תקפו אותו באלימות, ככל הנראה רק בשל היותו פלשתיני, לאחר התקיפה, האיש הושלך בשטח והקבוצה הסתלקה מן המקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו