פרשת התקיפה בלחם חביתה: בית המשפט גזר אתמול (חמישי) שבעה חודשי מאסר על גבי חנני וארבעה חודשי מאסר על עורי מיוסט, וזאת במסגרת הסדר טיעון לאחר שויקי עזרא ובניו סירבו להעיד נגד הנאשמים. במרץ האחרון הושלכו רימונים אל עבר חצר ביתו של עזרא וגם לדוכן המפורסם וייתכן כי בשל כך חששו עזרא ובניו להעיד במשפט.
בחודש מרץ השנה הגיעו חנני (30) ומיוסט (26) אל הדוכן המפורסם בנתניה בשעת סגירה כשהם מצוידים בסכין ואלה. השניים תקפו את עזרא ובניו בשל ויכוח על חנייה שהתרחש כמה שעות לפני כן. השניים נעצרו והוגש נגדם כתב אישום לבית משפט השלום בנתניה. בנוסף, הוגשה נגדם גם בקשת מעצר עד לתום ההליכים המשפטיים והם היו נתונים במעצר מאז.
במהלך המשפט נוצרו קשיים בשל סירובם של ויקי עזרא ובניו להעיד. ייתכן, שהם חששו בשל האירועים סביבם לאחרונה – השלכת רימון אל עבר חצר ביתו של עזרא והשלכת רימון ליד הדוכן. בשל כך ערכה הפרקליטות הסדר טיעון עם חנני ומיוסט. חנני הורשע בעבירות של החזקת סכין או אגרופן שלא כדין, איומים ותקיפה. מיוסט הורשע בעבירה של תקיפה. הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לגזור על חנני שנה וארבעה חודשי בכלא חודשי ועל מיוסט שנה וחודשיים בכלא.
ייתכן כי ויקי עזרא ובניו חששו להעיד לאחר שהושלך רימון לחצר ביתם
בשלב הטיעונים לעונש ביקשו חנני ומיוסט להקל בעונשם. הם גם ציינו כי עשו סולחה עם משפחת עזרא. חנני אמר לבית המשפט: "אני מביע חרטה על מה שקרה. זה קרה בלהט הרגע. ביקשתי מהמשפחה שלהם סליחה. השארנו את זה מאחורינו". מיוסט אמר: "אני מבקש סליחה. ביקשתי גם מהמתלוננים". השופטת זהר דיבון סגל בחרה להקל איתם וכאמור גזרה עליהם שבעה וארבעה חודשים ופיצוי של 5,000 שקלים כל אחד מהם למשפחת עזרא. חנני ומייוסט, שעצורים מאז מרץ, צפויים להשתחרר בקרוב מאוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו