שני צעירים מרהט, עימאד אל-נמר ועבד אללה אל-נמר נתפסו לפני שבועיים גונבים ציוד משטח המסיבה ברעים. כתב אישום הוגש, אך בית המשפט דחה אתה הבקשה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים ושחררם בתנאים מגבילים.
כאמור, מעצרם הראשוני התרחש לפני כשבועיים, אז על פי כתב האישום העמיסו לתוך רכבם אוהל, שולחן, כיסאות וציוד נוסף מרכב שנותר בשטח המסיבה. חיילים שראו את המתרחש עכבו אותם והזעיקו את שוטרי תחנת אופקים. מעצרם הוארך עד ה-25.10, ובתוך כך גם הוגש נגד השניים כתב אישום בגין גניבה מרכב, הסגת גבול פלילית והסתייעות ברכב לעבור עבירה פלילית.
אין גבול: גנב קראוון שנותר בשטח המסיבה ברעים (ארכיון) // דוברות המשטרה
בא כוחם, עו"ד מתתיהו צעידי אמר בדיון בשבוע שעבר כמשפחתם של הנאשמים תרמה גנרטורים לשימוש מג"ב ומשפחות העוטף וכי אחד הנאשמים עצמו שירת בעבר במג"ב. "אי-אפשר בלהט הרגע, לקחת שני אנשים ללא עבר פלילי, בדואים מוסלמים, שאחד מהם שירת במג"ב, שהאב והמשפחה תרמו עשרות אלפי שקלים ולהפוך אותם לשעיר לעזאזל למען יראו ויראו", אמר עו"ד צעידי וטען כי גניבה היא לא עילה למעצר עד תום הליכים.
"הקול היהודי" וארגון "לביא" שעקבו אחר הנושא מסרו כי,"יש למצות את הדין עם הפושעים שבזזו את רכוש הנרצחים לאחר הטבח בשמחת תורה. רק אכיפה נחושה תעביר את שאט הנפש שחשה החברה בישראל כלפי העבריינים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו