מרדף משטרתי בדרכים: מתנגשים בשני רכבים, נמלטים - ונתפסים

שני פקחים עירוניים הבחינו ברכב החשוד, השוטרים הצטרפו אליהם - והמרדף החל • חמשת הנמלטים נטשו את הרכב והחלו לברוח • "מדובר ברכב שבו נמצאו 10 מחשבי פריצה ועוד כלי פריצה לרכבים"

גנבי הרכב נמלטים מהמשטרה. צילום: דוברות המשטרה

שלושה גנבי רכב נתפסו אתמול (רביעי) לאחר מרדף משטרתי בכפר סבא, כאשר בשעות הלילה התקבל דיווח במוקד העירוני בעירייה מתושבת העיר, שידווחה על רכב עם מספר אנשים בתוכו, שנראה לה חשוד.

שני פקחים מהשיטור העירוני וצוות של אגף הביטחון נסעו למקום והבחינו ברכב החשוד ברחוב בן יהודה. בשיתוף פעולה עם משטרת כפר סבא, החל מעקב ומרדף אחר הרכב החשוד, שנעצר באחד הרמזורים וחמישה אנשים פרצו ממנו והחלו במנוסה. צוותי הביטחון, השיטור ובלשי המשטרה החלו במרדף אחריהם, ושלושה מהם נתפסו, כאשר ברכב שנתפס נמצאו כלי פריצה.

נמלטו והתנגשו ברכבים: גנבי רכב נתפסו בתום מרדף משטרתי // צילום: דוברות המשטרה

"מדובר ברכב שבו נמצאו 10 מחשבי פריצה ועוד כלי פריצה לרכבים", סיפר מנהל אגף הביטחון העירוני, נעם בן יהודה, "באמצעות הצוותים שלנו ומצלמות האבטחה בעיר, הצלחנו לאתר את הרכב החשוד. מדובר ברכב שאנו מחפשים כבר תקופה, מאחר שידוע כי הוא ומי ששיך לו הרכב מסייעים לגנבי מכוניות. אין ספק שעירנות של התושבים חשובה במקרים מאין אלה, והמקצועיות של צוותי הביטחון, השיטור והמוקד העירוני הובילו לתפיסת הגנבים, כמו גם במקרים נוספים בהם הצלחנו לסכל ניסיונות גניבת רכבים ולתפוס גנבים".

בחודש דצמבר 2022 השיקה עיריית כפר סבא תוכנית אב אסטרטגית לביטחון, הכוללת בין היתר תוספת של עשרות מצלמות אבטחה ורחפנים ברחבי העיר ובמוסדות ציבור וחינוך, תגבור סיורי הביטחון של השיטור והפיקוח העירוניים, הרחבת המבצעים היזומים בשיתוף המשטרה, הגדלת סיירת האופנועים העירונית ופעילות משותפת עם מתנדבי סיירות השכונות ועוד.
המהלך הוביל למעצרים יזומים וירידה בעשרות אחוזים של כמות הפריצות לרכבים בעיר כפר סבא. בכך יצאה העיר מרשימת עשרת הערים המובילות בפריצות לרכבים ובתים, זאת ע"פ דו"ח חציוני של משטרת ישראל למחצית הראשונה של שנת 2023.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר