הסתתר מתחת למיטה: המשטרה עצרה חשוד ברצח בשועפאט לאחר שלושה חודשים

בן ה-18 נעצר יחד עם אחיו בן ה-30 שחשוד בשיבוש חקירה והדחת עדים • החשוד המרכזי ברח ליו"ש והסתתר מתחת למיטה עד שנתפס

החשוד נתפס כשהוא מתחבא מתחת למיטה. צילום: דוברות משטרה

משטרת ישראל פענחה את רצח תושב שועפאט, מוחמד אבו-עסב מחודש אפריל, והגישה היום (שלישי) הצהרת תובע לקראת כתב אישום נגד חשוד ברצח שנעצר לחקירה בימ״ר ירושלים. במהלך החקירה נעצר גם אחיו של החשוד ברצח, בחשד ששיבש מהלכי חקירה והדיח עדים. החשוד נעצר כשהוא הסתתר בתוך מיטה בבית מגורים במקום.

לפני כשלושה חודשים, בשעות הצהריים, הגיעו למעבר מ.פ שועפאט ופונו לבתי חולים בירושלים שני פצועים תושבי במקום, האחד באורח אנוש והשני באורח בינוני עם פצעי ירי. בהמשך נקבע מותו של מוחמד אבו-עסב שנפצע באורח אנוש. בעקבות המקרה, פתחה המשטרה בחקירת הרצח, והיא הוטלה על היחידה המרכזית במחוז ירושלים.

חוקרי ימ״ר ירושלים אספו ממצאים, עדויות וראיות בזירת הרצח ובוצעו מגוון פעולות חקירה לאחר הרצח. במהלך החקירה נעצרו מספר חשודים ונבדק החשד למעורבותם בסיוע למעשה הרצח. כבר בראשית החקירה התברר כי חשוד במעשה הרצח נמלט לאחר המעשה לשטחי יו״ש והסתתר שם.

המיטה שמתחתיה הסתתר החשוד, צילום: דוברות משטרה

בתאריך 9.7 עצרו בלשי ימ״ר ירושלים בסיוע ימ״ס ירושלים וכוחות צה״ל באזור בית לחם חשוד ברצח (בן 18, תושב מ.פ שועפאט). החשוד נעצר כשהוא הסתתר בתוך מיטה בבית מגורים במקום. לאחר שנעצר, נלקח לחקירה בימ״ר ירושלים ומעצרו הוארך מעת לעת.

במהלך החקירה, נעצר חשוד נוסף- אחיו של החשוד ברצח (בן 30, תושב מ.פ שועפאט) בחשד להדחת עדים בנסיבות מחמירות לאחר שעפ״י החשד שיבש מהלכי חקירה והדיח עדים.

מהחקירה בימ״ר ירושלים עולה כי הרצח בוצע בעקבות ויכוח שהתגלע בין בן משפחתם של החשודים שנעצרו עם המנוח. אז החשוד ברצח נטל אקדח, והלך עם אחרים להתעמת עם המנוח, ובמקום התנהל ירי וחילופי אש משני הצדדים. אותו הירי גרם למותו של אבו-עסב ולפציעתו של אדם נוסף כאמור.

עם סיום החקירה במשטרה, אתמול הוגש נגד החשוד ברצח הצהרת תובע לקראת כתב אישום שצפוי בימים הקרובים ע״י פרקליטות מחוז ירושלים. כמו כן מעצרו הוארך אמש בארבעה ימים נוספים, עד לתאריך 28.7. החקירה נגד אחיו של החשוד נמשכת במטרה למצות גם עמו את הדין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר