כתב אישום: הקבלנים יגאל דמרי ודביר יצחקי תיאמו מחירים במכרז "מחיר למשתכן" בנתיבות

על פי האישומים נציגי החברות הגיעו להסכמה שלא יתחרו אחד בשני בפרויקט "רמות יורם" בעיר וכך קיבלו במרמה את הזכיה במכרז • פרקליטיו של דמרי: "בחינה נכונה של כלל הראיות הייתה אמורה להוביל להחלטה מושכלת בדבר סגירתו של התיק"

הקבלן יגאל דמרי (ארכיון), צילום: יוסי זליגר

רשות התחרות הגישה היום (רביעי) כתב אישום נגד הקבלנים יגאל דמרי, ודביר יצחקי, וחברותיהם י.ח. דמרי וי.דביר בטענה לתיאום מכרז "מחיר למשתכן" בפרויקט "רמות יורם" בנתיבות. כתב האישום גם מתייחס לעובדי שתי החברות, עומרי כהן וגד בורשטיין, שתיאמו את ההצעות על יד תיבת המכרזים. 

על פי כתב האישום, נציגי החברות הגיעו להסכמה כי לא יתחרו אחד בשני במכרז לבניית מאות יחידות דיור בפרויקט "מחיר למשתכן" בנתיבות וקיבלו במרמה את הזכייה במכרז. כמו כן מייחס כתב האישום למנכ"לי החברות, דמרי ויצחקי, עבירת הפרת חובת הפיקוח למניעת עבירות על חוק התחרות הכלכלית.

אתר בנייה בנתיבות (לאתר אין קשר לידיעה), צילום: דודו גרינשפן

האירועים המתוארים בכתב האישום התרחשו באוגוסט 2019. על פי כתב האישום, לאחר שנציג י.ח. דמרי צילם את תכולת תיבת המכרזים והבין כי י.ח. דמרי ו - י. דביר הן החברות היחידות שניגשות למכרז - תיאמו הצדדים כי לא יתחרו על אותם מתחמים במכרז.

לאחר התיאום האמור, הגישה י.ח. דמרי במכרז הצעת מחיר אשר תואמת למחיר המרבי שנקבע במכרז, 6,600 שקלים למטר רבוע. מחיר זה מייצג את המחיר שישלמו זוכי פרויקט "מחיר למשתכן" על כל מטר רבוע בדירות שירצו לרכוש.

הצדדים מואשמים כי הסתירו את התיאום ביניהם מוועדת המכרזים, ובעקבות כך זכו במכרז.

הפרשה נחקרה על ידי מחלקת החקירות של רשות התחרות. הצדדים זומנו לשימוע, ובתום הליך השימוע ולאחר שקילת טענותיהם של הצדדים, הוחלט להגיש נגדם כתב אישום.

את הרשות מייצגים עוה"ד עפר מעוז ועו"ד נטע שפירא.

עורכי הדין נתי שמחוני ויואב סננס הגיבו בשם חברת י.ח דמרי: "אין לנו אלא להצר על החלטתה של הפרקליטות להגיש כתב אישום כנגד מרשינו, החברה ומר יגאל דמרי. עמדתנו הינה כי בחינה נכונה של כלל הראיות - כפי ששטחנו בהרחבה במהלך השימוע - הייתה אמורה להוביל להחלטה מושכלת בדבר סגירתו של התיק. מרשינו שמים את מבטחם בבית המשפט ואנו סמוכים ובטוחים כי חפותם אכן תוברר במסגרת ההליך המשפטי - ובסופו של יום יזוכו הם בדין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר