נחשף מתחם התחנה הההיסטורי בירושלים

קינאו בתל-אביבים? • ראש העיר ניר ברקת הציג מרכז תרבות ובילוי חדש שיוקם בתחנת הרכבת הישנה בבירה

מתחם התחנה הירושלמית

עיריית ירושלים חשפה היום לראשונה את פרוייקט "התחנה הראשונה" – מיזם תיירותי במתחם התחנה ההיסטורי שבו פעל משנת 1892 קו הרכבת מירושלים ליפו.

מדהים: כך נראה מתחם התחנה במאה ה-19

המתחם, הסמוך לתיאטרון החאן ולגן הפעמון, יפתח לציבור הרחב בחודש אפריל ויהיה פתוח גם בשבתות. בפרויקט הושקעו 35 מיליון שקלים על ידי עיריית ירושלים וקבוצת יזמים מקומיים ששכרו את השטח מרכבת ישראל והתחייבו להפוך אותו לאתר תיירות.

המבנה העות'מני יכיל מרכז לסדנאות קולינריה, פאב ומרכז מידע שממנו יצאו סיורים על גבי סאגווי ואופניים. כמו כן יכלול המתחם שלוש מסעדות, שוק ודוכני מזון אשר ימוקמו סמוך למסילה. ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, אמר: "לפני ארבע שנים הצבתי חזון להחזיר את ירושלים להיות בירת התרבות של ישראל, וכבר אפשר לראות את התוצאות".

היזם ארז נבון הוסיף: "אני רואה במתחם אבן שואבת לתושבי ירושלים. הוא ישמש מוקד משיכה לתיירות החוץ והפנים. מיקומו האסטרטגי הוא על ציר התרבות, ציר התיירות, ציר הספורט וציר הבילוי והפנאי".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר