תביעות סיעוד: אבנר הייזלר עושה לכם סדר ויסייע במימוש זכויותינו הסיעודיות

אזרחים רבים בוחרים לרכוש פוליסות סיעוד ולהצטרף למערך הביטוח בישראל מתוך תחושת אחריות אישית ואמונה כי היא תאפשר להם להזדקן בכבוד ביום בו יזדקקו לסיוע

freepik

בשיתוף אבנר הייזלר

אבנר הייזלר מסביר שחלק גדול מאותם מצטרפים הינם צעירים בשנות חייהם המוקדמות אשר אינם סובלים ממחלות רקע נלוות, ורוכשים פוליסת סיעוד במיטב כספם בכדי לא להפוך בעתיד לנטל על משפחתם, בחירה מושכלת לכשעצמה, בהתאם להבטחות חברות הביטוח.

למרבה הצער מה שאותם צעירים אינם יודעים, זה מה יקרה ביום שאחרי, ביום בו יבחרו לפנות לחברת הביטוח לנוכח מצבם הרפואי, בבקשה למימוש הזכויות אותם צברו שנים רבות כ”כ הודות לתשלומי פרמיה נכבדים.

או אז חברות הביטוח המשמשות כעסק כלכלי לכל דבר, תעשינה הכל על מנת לשמר את האינטרס הכלכלי החשוב להן כל כך, תוך שימוש בדרכים שונות ומגוונות שיסייעו להן לחמוק ממימוש זכויות המבוטח אשר במסגרת חבותם.

לדברי אבנר הייזלר, כדי לשלול מחברות הביטוח את האפשרות לפעול בדרכים פסולות כנגד מבוטחים, תוך התנערות מוחלטת מהתחייבויות שנחתמו ביניהם במעמד ההצטרפות לפוליסה,  החלטנו ”להרים את הכפפה” ולצאת בסדרת כתבות אשר תסייענה, ולו במעט, ל”אזרח הפשוט” להבין מול אילו אתגרים הוא יידרש להתמודד בזמן שיחליט לדרוש את זכויותיו.

למרבה הצער, חברות הביטוח, השכילו, ומשכילות לנצל כלים שונים העומדים לרשותן, למיסוד ופיתוח שיטות מתוחכמות המסייעות להן להתנער/להתיש את הפונה המבקש לממש את זכויותיו במסגרת פוליסה שברשותו.

שפה ביטוחית- כלי התקשורת העיקרי בין חברת הביטוח לתובע, מתבסס מטבע הדברים על תכתובת, מכתבים הנשלחים מטעם מיישב התביעה/החברה המבטחת לתובע, בהם הוא מתעדכן בסטטוס הטיפול ובהחלטות חברת הביטוח, מספר אבנר הייזלר.

מעיון קצר במכתבים אלו ניתן ללמוד כי הם כתובים בשפה גבוהה שלרוב אינה מובנת למבוטח המצוי, עד כי בהעדר הבנה מוקדמת של ”השפה הביטוחית” קשה עד בלתי אפשרי להבין את התוכן בשלמותו, לרבות האפשרויות העומדות לרשות המבוטח בהתאם להוראות שנקבעו ע”י המפקח על הביטוח ונועדו לאפשר למבוטח להילחם על זכויותיו.

אם כך הא לנו דוגמא לכלי שגרתי כביכול, המנוצל באופן שיטתי ע”י כלל חברות הביטוח על מנת להתיש את המבוטחים המבקשים לממש את זכויותיהם, אומר אבנר הייזלר.

מתוך הצורך קמו בשנים האחרונות חברות המתמחות בתחום, אשר להן הכח, הידע והניסיון, ותפקידן הוא סיוע וייצוג המבוטח מול חברות הביטוח בכל הקשור למימוש זכויותיו הביטוחיות.

מבדיקה שערכנו אחוז הפונים לחברות אלו בבקשת עזרה ו”תיווך” בינם ובין החברה המבטחת אשר יוביל בסופו של דבר למימוש זכויותיהם, אלו דווקא מבוטחים שניסו לתבוע באופן עצמאי את זכויותיהם מתוקף פוליסת סיעוד שברשותם ונדחו בטענות שונות.
אבנר הייזלר אומר שנתון מעניין נוסף שחזר על עצמו בשיחות שקיימנו עם אותם פונים הוא העדר הבנה בסיסית בטענות חברת הביטוח אשר הוצגו מטבע הדברים, במכתב שהתקבל, והסיבות לדחיית התביעה.

עובדה אשר מחזקת את הרווח העצום של חברות הביטוח שבמקום להנגיש למבוטח את הממצאים שעלו בעת יישוב התביעה, בוחרות להתעלם ולנסח את אותם ממצאים בשפה ביטוחית גבוהה שבמרבית המקרים ללא ייעוץ מקצועי תקשה על המבוטח להבין את תוכנו, לדברי אבנר הייזלר.

חשוב לדעת, כי רוב ההחלטות שמתקבלות ע”י חברות הביטוח הינן ברות שינוי. לרשות המבוטח עומדים חוקים שונים שנכתבו במסגרת ”הגנת הצרכן” ו”הפיקוח על הביטוח”, באמצעותן הוא יכול להשיג /לערער על החלטות שהתקבלו ובכך לשנות את פני הדברים.

אבנר הייזלר אומר שלמרבה הצער רבים אינם מודעים לעניין זה, וסבורים שאם חברת הביטוח דחתה את התביעה מסתבר שהם אינם עומדים בקריטריונים שנקבעו מראש, ואינם ממשיכים לערעור ומימוש זכויות המבוטח, אך כאמור לא כך פני הדברים.

יש לציין, כי מטרת הכותב היא בראש ובראשונה להציף את המודעות, כשנדע שחברות הביטוח מנצלות כלי זה להתשת מבוטחים ובכך נשללות זכויותיהם, נמנע מליפול למלכודת ונפסיק לקבל את הדברים כמובנים מאליהם.

לרוב ייעוץ וייצוג הולם של גופים מקצועיים האמונים לכך, אלו המכירים את ”השפה הביטוחית”  החשופים לניואנסים, המכירים את דיני הביטוח ומיומנים בתחום, יובילו להסרת מכשולים העומדים בדרכינו ויסייעו בהליך מימוש הזכויות המיוחל, מסכם אבנר הייזלר.

במסגרת סדרת הכתבות, נרחיב וננסה לשפוך אור על הקשיים בהם נתקלים מבוטחים בעת הגשת תביעת סיעוד לחברות הביטוח.

בכתבה הבאה נפרט בהרחבה על החשיבות של הכרת תנאי הפוליסה, ניצולן הציני של חברות הביטוח את היעדר הידע של המבוטחים, והדרכים להתמודדות.

בשיתוף אבנר הייזלר

כדאי להכיר