בשיתוף מסעדת מוטפאק
הכירו את השווארמה הטורקית האוטנטית
הרבה ישראלים כבר יודעים מה ההבדל בין שווארמה ישראלית לבין שווארמה טורקית. ההבדל הוא של שמים וארץ. מי שהגיע למסעדת מוטפאק לבטח הזמין את האיסקנדר ואת הדונאר קבב (קבב מסתובב). הבשר הוא של כבש, או של עגל עם שומן של כבש והטעם הוא של גן עדן. המנות מגיעות עם יוגורט ביתי ורוטב אדום, עם תבלינים טורקיים מקוריים שרק השף מכיר. השירות והעבודה נעשים מתוך אהבה והמון חיוכים, מה שגורם לאווירה טובה במוטפאק.
מוטאפק – חגיגת טעמים וריחות
גם מי שעובר ברחוב סלאמה ליד מסעדת מוטפאק, לבטח לא יישאר אדיש לריחות ויסתקרן למראה התור הארוך, במיוחד בשעות הצהריים. אז במקרה זה “הסקרנות מש לא הרגה את החתול..” הסקרנות תמשוך אותו לאכול את הטעמים המיוחדים של הבשרים, פיתות ולחם הבית, המאזטים , הסלטים המיוחדים ואת השירות אדיב, כאשר בעל המסעדה אוהב לראות לקוחות מרוצים ושבעים שתמיד מרעיפים עליו תשבחות.
.
תמיד חלמתי להביא את המטבח הטורקי לארץ
כששאלתי את אראי, איך הגה את הרעיון לפתיחת המסעדה בסלאמה בתל אביב, הוא סיפר לי כי המסעדה, הייתה בבעלות של משפחה טורקית אחרת שגם הכינו מאכלים טורקיים. הם עברו לליבה של תל אביב ואראי, ראה את הפוטנציאל , רכש מהם אותה והחל מיד בהפעלתה. התפריט כבר היה ברור לו, והוא מכין את הלחמים, המאפים, הבשרים והמזטים ואפילו את הקינוח הטורקי המסורתי שישראלים רבים אוהבים , המאלבי. גם קינוח זה נעשה במסעדת מוטפאק על טהרת השמנת ופירות היער ובסוף כל ארוחה, הוא נראה כמעט בכל שולחן. אראי סיפר לי, שהוא החליט להכין מנות דל טורקיות שאין אותן הרבה בארץ.
.
הוא בחר בלחמעג’ון, כאשר מדובר על מאפה דק ביתי שעליו בשר טחון מבושל ומתובל בתבלינים מקוריים מטורקיה. את האיסקנדר, הוא מגיש על צלחת אובאלית גדולה, עם רוטב אדום קטיפתי ומעט פיקנטי, ובעל טעם משגע ויוגורט ביתי חמצמץ שהזכיר לי את הדזאדזיקי היווני. המאזטים, מנות הפתיחה והסלטים, טריים ומתובלים בחומרי גלם טבעיים ומרעננים.
.
קפיצה קטנה לטורקיה בתל אביב
רבים מהישראלים שנהרו לטורקיה בשנה האחרונה, כבר לא טסים אליה בגלל המצב. הם לפחות מתנחמים מסעדת מוטפאק, כאשר כל שעליהם לעשות הוא, לתת קפיצה קטנה לטורקיה בתל אביב. ישנם מאכלים טורקיים אוטנטיים שהישראלים יכירו, אבל במסעדת מוטפאק הם יאכלו מנות משודרגות בטעם טורקי של עוד. מי שאינו מכיר את המאכלים בתפריט של מוטפאק, אראי כבר יכוון אותו למנה המתאימה. אז אם אתם בסידורים בדרום תל אביב ואתם רעבים, אל תהססו לחוות חוויה קולינארית, ממש כמו באזור הקולינארי של איסטנבול, פשוט הגיעו למוטפאק שנמצאת בר”ח סלאמה 110 ואל תשכחו לספר לי איך היה.
ליצירת קשר עם מסעדת מוטפאק-
מסעדת מוטפאק דרך סלמה 110 תל אביב
טלפון- 054-7662848
אינסטגרם
כותבת- אמירה אדמון
בשיתוף מסעדת מוטפאק