בשיתוף איריס לביא
אני נפגשת עם איריס ביריד שהיא הפיקה עבור חברת הייטק גדולה באזור המרכז ורואה אותה מסתובבת בגאווה בין האומנים, בודקת שהכול מתנהל כשורה, מחבקת ותומכת.
“בעצם את פה עובדת במקביל עם שני לקוחות – החברות שמזמינות את היריד והאומנים.”
“בדיוק, ושני הצדדים מרוויחים. מבחינת החברות מדובר בעובדים מרוצים יותר וזה עוזר לעלות את התפוקה והנאמנות, ומבחינת האומנים אני בעצם עוזרת להם עם כל הארגון והם רק צריכים להגיע ולמכור.”
ההיכרות עם עולם דוכני האומנים המורכב
איריס לביא התחילה את דרכה כיוצרת תכשיטים שהייתה מוכרת את יצירותיה בדוכנים ולכן היא יודעת היטב במה זה כרוך ומתנהגות לאומנים איתם היא עובדת כמו למשפחה – היא תמיד מקשיבה, תומכת ומנסה לעזור.
“ספרי לי על הדרך שלך בתחום.”“הייתי אומנית תכשיטים והתגלגלתי למקום בו אני נמצאת כיום. אני יודעת על בשרי כמה זה קשה בתור בעלת דוכן להתחייב להרבה זמן ועוד בקניונים שם לא תמיד מניבים הכנסה יפה כי לא תמיד יש אנשים ולא תמיד המקום מתאים.”
.
“ולכן החלטת לספק להם פלטפורמה שונה.”
“בדיוק. אני לא מחייבת את האומנים לשום דבר חוץ מלהירשם שבועיים לפני האירוע ולהגיע לנהל אותו, לעומת זאת בקניון דוכן קבוע עולה אלפי שקלים. המכירות בירידים שאני מרימה מאוד טובות, אנשים נמצאים כבר ביום גיבוש או פעילות כלשהי ויש יותר רצון לקנות בנוסף לעובדה שלא תמיד יש פנאי לאנשי ההייטק לקפוץ לקניון.”
“ובאמת אין שום התחייבות מצד האומנים?
“לא, זה גמיש. הם יכולים לעבוד מתי שנוח להם וכל פעם מול קהל חדש, לכן זה מאוד נוח. הדבר היחיד שעושים זה לסגור הסכם שבועיים לפני היריד.”
“ואם בכל זאת מישהי הבריזה?”
“חשוב שתהיה אמינות אבל אם זה קרה אז תמיד יש לי גיבוי ואין מצב שיש דוכן שיישאר ריק.”
יריד חברתי – איך ולמה?
כאמור יריד חברתי הינו בעל יתרונות עבור עובדי החברה הנהנים מהאפשרות ליהנות מקניות וכמובן עבור האומנים שעוסקים במלאכת יד ומקבלים במה. מעבר לזה, איריס מפיקה גם פסטיבלים בחגים, למשל פורים ומימונה, ואירועים חברתיים גדולים.
.
“איזה סוג של דוכנים יש ביריד?”
“הכול מהכול ובהתאמה אישית לחברה. תכשיטים, נרות ומפיצי ריח, שוק איכרים, אוכל אתני, בגדים, נעליים, פריטים לבית והרשימה עוד ארוכה.”
“אם זה מתקיים בחברת הייטק למשל אז באיזה שעות והיכן זה הכי נוח?”
“בדרך כלל זה בלובי ובשעות הבוקר אבל זה נתון לשיקול הלקוח שמקבל את מה שהוא מבקש.”
“כיצד מתנהל התהליך?”
“את היריד צריך להזמין חודש מראש ובאותו יום מקימים ומפרקים. הכול מסודר ומאורגן, וכמובן שיש ביטוח ליריד עצמו, אם חס וחלילה משהו נשבר.”
שיתוף פעולה עם עמותה
איריס לביא נותנת מהלב שלה לא רק לעסק, ללקוחות ולאומנים, חשוב לה גם להחזיר קצת מהטוב שהיא מרגישה שקיבלה בחיים לעולם ולכן חלק מההכנסות של העסק מופנות לעמותת “היד ליולדת”, אותה היא הקימה.
“בעצם מי שעושה אתך עסקים גם תורם לעמותה.”
“כן. אני תורמת 10% מההכנסות שלי בכל שנה לעמותה כאשר המטרה היא לעזור לנשים אחרי לידה שאין להן משפחה או מישהו קרוב. העזרה מתבטאת במזון, שמירה על התינוק בזמן שהאימא נחה ועוד.”
.
“ואם בנשים עסקינן. ספרי לי על היריד שאת מפיקה ליום האישה.”
“היריד נערך מדי שנה בקריית התרבות, בנס ציונה, ואני מזמינה את כולם להגיע. ביריד יש דוכנים של אומניות שונות מנס ציונה המגיעות למכור את המוצרים שהן מכינות, ויש גם הופעות. השנה היריד מתקיים ב-15.3 ויובל דיין תופיע בו.”
“ומה החלומות שלך לעתיד?”
“שהעסק יספק מענה להרבה חברות ויביא פרנסה לאומנים, וגם להמשיך לגדול, ולהכיר יותר עסקים ויוצרים.”
לפרטים נוספים על איריס לביא והפקת ירידים וימי גיבוש עסקיים, לחצו כאן או חייגו 052-258-9752.
***הכתבה נערכה על ידי עדן יצחק Eden-Ink
בשיתוף איריס לביא