יוזמה בכנסת: חייל יוכל לפתוח באש על מי שינסה לחטוף את נשקו

ח"כ עוזי דיין מהליכוד מציע להחיל את "חוק דרומי" גם בצה"ל • זאת לאחר התקרית החמורה באזור שפרעם • "זהו פיגוע, ההרתעה נשחקה עד דק"

"אסור להעמיד חיילים בדילמה מסכנת חיים" // צילום ארכיון: אסי מידן // "אסור להעמיד חיילים בדילמה מסכנת חיים"

ח"כ עוזי דיין (הליכוד) יוזם הצעת "חוק דרומי" בצה"ל, שיאפשר לחיילים לפתוח באש על מי שינסה לחטוף או לגנוב את הנשק שלהם. זאת לאחר חטיפת הנשק מלוחם בחטיבת הקומנדו במהלך אימון ניווט בדד באזור שפרעם.

דיין, שהיה סגן הרמטכ"ל, אומר ש"חוק כזה הכרחי להחזרת ההרתעה של חיילי צה"ל, שנשחקה עד דק. כל מתכנן פיגוע של חטיפת נשק חייב לדעת שגופו וחייו בסכנה מרגע שהוא מגיע למגע עם חייל". דיין, יחד עם הח"כים שבח שטרן ואריק קלנר מהליכוד, יוזם דיון פגרה מיוחד בנושא זה באמצעות החתמת 25 ח"כים.

ח"כ דיין // צילום: יהודה פרץ
ח"כ דיין // צילום: יהודה פרץ

מאיר אינדור, יו"ר ארגון נפגעי הטרור אלמגור השותף ליוזמה, ציין: "אסור להעמיד את החיילים בדילמה שמסכנת את חייהם, בעת שהם מותקפים ונשקם נחטף. כלי נשק אלה משמשים בהמשך לפיגועי טרור וכנופיות פשע. חטיפת נשק היא פיגוע, ויש להכריז מלחמה על מבצעי הפיגועים" .

"חוק דרומי", שאושר בכנסת ב-2008, קובע כי "לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף מי שמתפרץ או נכנס לבית מגוריו, בית העסק או המשק החקלאי שלו בכוונה לבצע עבירה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר