Loading...

צפו: יירוט מוצלח מסטי"ל של טיל שיוט מתקדם // צילום: דובר צה"ל

מהסטי"ל אל האוויר: צפו בניסוי המוצלח של מערכת יירוט מול טיל שיוט מתקדם

זרוע הים, מפא"ת והתעשייה האווירית ביצעו ניסוי של מיירט ארוך טווח ‘LRAD' • הניסוי מהווה הוכחת יכולה ראשונה מסוגה המבוצעת מהים • בצה"ל ובמערכת הביטחון התגאו: "אבן דרך משמעותית בהגנה על הנכסים האסטרטגיים במרחב המים הכלכליים של מדינת ישראל"

זרוע הים של צה"ל, מפא"ת שבמשרד הביטחון והתעשייה האווירית השלימו בהצלחה ניסוי יירוט של מיירט ארוך טווח - ‘LRAD' המהווה חלק ממעטפת ההגנה האווירית של ספינות הטילים מדגם סער 6. לפי צה"ל ומשרד הביטחון, "מדובר באבן דרך משמעותית בתהליך המהווה נדבך מרכזי בהגנה על הנכסים האסטרטגיים במרחב המים הכלכליים של מדינת ישראל". צפו בניסוי המוצלח בנגן הווידאו הנמצא מעלה. 

במהלך הניסוי, שמהווה הוכחת יכולת ראשונה מסוגה המבוצעת מהים, השלימה בהצלחה מערכת 'ברק מגן' תהליכי גילוי ויירוט במתאר מאתגר, כנגד מטרה שדימתה טיל שיוט מתקדם. בצה"ל ובמערכת הביטחון אמרו שהמערכת צפויה להביא לחיזוק שיתוף הפעולה ההדוק של זרוע הים וחיל האוויר, על ידי הוספת יכולות חדשות, וחיזוק השפה המשותפת והשילוביות בין הזרועות.

מערכת 'ברק מגן' כוללת מכ"ם מתקדם לגילוי האיומים, מערכת נשק ומיירט ארוך טווח מתוצרת התעשייה האווירית. המיירט מסוג 'LARD', הינו מיירט בעל יכולת התמודדות עם מגוון איומים אוויריים ביניהם: מטוסים, כלי טיס בלתי מאוישים, טילי שיוט, איומים תלולי מסלול, טילי חוף-ים ועוד.

רגע שיגור המיירט, צילום: דובר צה"ל
כוח של זרוע הים במהלך הניסוי, צילום: דובר צה"ל

ראש מספן הציוד בזרוע הים, תת-אלוף אריאל שיר, אמר: "המקצוענות, היכולות ההנדסיות הגבוהות ונחישותם של אנשי התעשייה האווירית, מהנדסי זרוע הים ומפא״ת, לצד המסוגלות המבצעית הגבוהה של מפקדי ולוחמי שייטת ספינות הטילים וצוות ספינת הטילים אח"י מגן, הן אלו שאפשרו את הצלחת הניסוי והוכחת יכולת זו. שיתוף הפעולה ההדוק והטוב הקיים בין התעשייה האווירית, מפא״ת וזרוע הים, מהווה את המפתח העיקרי להמשך הפיתוח והחיזוק של היכולות המבצעיות בספינות המגן, ויאפשרו את מימוש ההגנה הטובה ביותר על הנכסים האסטרטגיים והאינטרסים החיוניים, במרחב המים הכלכליים של מדינת ישראל בהווה ובעתיד״.

טל, ראש מחלקת מטאו"ר (מערכות, טילים ואווירונאוטיקה) במפא"ת, אמר: "ההצלחה בניסוי זה הינה פריצת דרך טכנולוגית בתחום מערכות ההגנה הימיות מפני טילים. היכולת המבצעית של מערכת 'ברק מגן' מהווה מכפיל כוח עבור ספינות הסער 6 וזרוע הים. המערכת גילתה בהצלחה את המטרה המדמה טיל שיוט במתאר מבצעי ושיגרה לעברה מלב ים את מיירט 'LARD' שהשמיד אותה. המערכת הוכיחה עמידה בדרישות מפא"ת וזרוע הים. הצלחת הניסוי מחזקת את הביטחון שלנו במערכת וביכולותיה להגן על נכסיה האסטרטגיים של מדינת ישראל בים".

המיירט בעל יכולת התמודדות עם מגוון איומים אוויריים, צילום: דובר צה"ל

מנכ"ל התעשייה האווירית, בעז לוי, אמר: "מערכת ההגנה האווירית ברק MX, שהוכיחה פעם נוספת את יעילותה אל מול איומים בכל שכבות הגנה, מספקת פתרון לאתגרי שדה הקרב הנוכחי והעתידי גם יחד. סדרת הניסויים המוצלחת שבוצעה במערכת ברק על גבי ספינת אח"י מגן, מסמנת את סיומו של תהליך הפיתוח ולהתאמת מערכת ברק MX ימי. היכולות המתקדמות אשר שולבו בסדרת הניסויים הזו פותחו בידי מהנדסות ומהנדסי התעשייה האווירית, והן ממחישות היטב את ההישגים ההנדסיים המתקדמים ופורצי הדרך הייחודים לחברה ולאנשיה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...