שר האוצר סמוטריץ' קורא: הקימו מכינות לציבור החרדי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נפגש עם ראשי ומנהיגי מפעל המכינות הקדם צבאיות, וקרא להקמת מכינות קדם צבאיות לציבור החרדי • "נפעל לחזק ולהרחיב את המפעל החינוכי החשוב הזה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. צילום: אורן בן חקון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נפגש עם ראשי ומנהיגי מפעל המכינות הקדם צבאיות מכל הקשת של החברה הישראלית ועם אבישי ברמן, מנכ"ל מועצת המכינות הקדם צבאיות, בקרייה בתל אביב.

"המכינות הקדם צבאיות הן נכס אסטרטגי למדינת ישראל", אמר שר האוצר סמוטריץ'. "בוגרי המכינות מוכיחים את עצמם בשדה הקרב ובתפקידי פיקוד, ואנחנו נפעל לחזק ולהרחיב את המפעל החינוכי החשוב הזה". השר קרא לבנות תמיכה ומערכת להקמת מכינות קדם צבאיות לציבור החרדי, והביע נכונות לשיתוף פעולה עם שר הביטחון בנושא.

במהלך הפגישה עלו נושאים שונים ביניהם מיגון המכינות בצפון, בדרום וביו"ש, והוצגה החשיבות במציאת פתרון מקיף לסוגיה.

פגישת שר האוצר ומנהיגי המכינות הקדם צבאיות, צילום: איגוד המכינות הקדם צבאיות

"שנת המכינה היא שנה של צמיחה והתפתחות אישית וערכית", אמר ברמן. "זו שנה שבה צעירים מגבשים את זהותם, מעמיקים את הקשר שלהם למדינה ולעם, ומתכוננים לשירות צבאי משמעותי. בימים אלה אנו עדים לביקוש גובר, במיוחד במכינות באזורי קו העימות".

במהלך הפגישה הוצגו נתונים על הגידול במספר המועמדים למכינות ועל הצורך בהגדלת מספר התקנים. "המכינות מהוות מסגרת חינוכית ייחודית המעצבת את דור המנהיגות הבא של צה"ל", הוסיף ברמן. "אנחנו זקוקים לתמיכה הממשלתית כדי לאפשר ליותר צעירים לקחת חלק בחוויה המעצבת הזו".

מועצת המכינות הקדם צבאיות מייצגת כיום עשרות מכינות ברחבי הארץ, המכשירות אלפי צעירות וצעירים מדי שנה. בוגרי המכינות משתלבים בתפקידי פיקוד ומנהיגות משמעותיים בצה"ל ובחברה הישראלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר