היקב הכי ותיק בישראל

לכבוד יום העצמאות ה-75, ישראל היום וקשת 12 יוצאים בפרויקט "הכי בישראל" ומחפשים אחר הישראלים "הכי הכי", בכל התחומים. והפעם: יקב ציון, היקב הוותיק ביותר בישראל.

יוסי שור, שמוביל כיום את היקב. צילום: שריה דיאמנט

יקב ציון, היקב הוותיק ביותר בישראל, הוקם ב־1848 על ידי משפחת שור ברובע המוסלמי בעיר העתיקה בירושלים, ואחד מקירות מרתף היין היה למעשה הכותל המערבי. ב־1925 עבר היקב לשכונת בית ישראל בירושלים, וב־1944 שונה שמו ליקב ציון.

בשנות ה־40 התפצלו האחים שור לשתי חברות: יקב ציון המשיך לייצר יין, ויקב שמשון הוקם לייצור משקאות חריפים ומיץ ענבים. ב־1982 עבר יקב ציון למישור אדומים, ולאורך כל השנים הוא מפיק את יינותיו מבלי להחמיץ ולו בציר אחד (למעט שנות שמיטה).

"שואלים כיצד המשפחה מצליחה להחזיק את היקב במשך כל כך הרבה שנים, ואני עונה שכנראה זורם אצלנו בוורידים יין", אומר צבי אריה שור, היינן הראשי, "אנחנו תמיד זוכרים את מי שהיו פה לפנינו, ומקפידים לשמור על המורשת שלהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר