רול קייק קצפת ואוכמניות
הרול הזה הוא למעשה רולדה יפנית תפוחה ואוורירית, במילוי קצפת ואוכמניות טריות, שמעניקות להכל מרקם נוסף ומענג. המתכון מתאים לרולדה אחת.
החומרים לרולדה:
√ 4 ביצים גדולות (L)
√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
√ 1 כפית תמצית וניל אמיתית
√ 105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל
√ 1/2 כפית אבקת אפייה
√ 1/8 כפית מלח
√ 1 כף שמן קנולה
למלית:
√ 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
√ 2 כפות סוכר
√ 1 כפית תמצית וניל אמיתית
√ 1 קופסת אוכמניות טריות
לקישוט:
√ אבקת סוכר
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בגודל 34X42 ס"מ בנייר אפייה. מתחילים בהכנת הרולדה. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל במהירות בינונית כ־7 דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר. בעזרת מרית מקפלים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים את השמן, יוצקים לתבנית ומחליקים. אופים כ־7 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.
כעת מכינים את המלית ומרכיבים את הרולדה. מקציפים את השמנת, הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מנתקים את הרולדה מנייר האפייה, הופכים אותה לצידה השני (צידה העליון נמצא למטה על גבי נייר האפייה), מורחים את הקצפת ומפזרים מעל אוכמניות. בידיים יוצרים "מכפלת" קטנה של הרולדה בצלע האורכית הקרובה אליכם וממשיכים לגלגל עם נייר האפייה. זורים מעל אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
ביסקוטי מלוחים עם תערובת פיצוחים

הביסקוטי האיטלקיים הללו הם ביסקוטי קלאסיים בגרסה מלוחה, עשירים בפיצוחים ומריחים מתבלינים ומשמן זית. אפשר לנשנש אותם כפי שהם, ואפשר גם כקרוטונים למרק או כברוסקטה מושלמת עם גבינות מעל.
החומרים:
√ 320 גרם (1/4 2 כוסות) קמח לבן
√ 60 גרם (1/2 כוס) פשתן
√ 50 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל
√ 60 גרם (1/2 כוס) שומשום לבן
√ 60 גרם (1/2 כוס) שומשום שחור
√ 160 גרם (1/4 1 כוסות) גרעיני חמניות
√ 60 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) גרעיני דלעת
√ 6 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
√ 2 כפות זרעי צ'יה
√ 5 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
√ 15 גרם (1 כף) מלח
√ 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן זית
√ 240 מ"ל (1 כוס) מים קרים
√ 5 גרם (1 כף) פטרוזיליה יבשה
√ 10 גרם (4 יחידות) שיני שום כתושות
מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים יחד, במהירות איטית עד בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
בעזרת ידיים מקומחות מעט מוציאים את התערובת מקערת המיקסר, יוצרים 3 גלילים בקוטר 4 ס"מ כל אחד ומניחים בתבנית האפייה במרווחים. אופים אפייה ראשונה במשך 30 דקות ומוציאים מהתנור. מהדקים מעט את הגלילים, עד שהסדקים נעלמים, ומצננים 3-4 שעות, עד שהגלילים קרים לחלוטין (זהירות: אם פורסים אותם לפני כן, הם יתפרקו).
אחרי הצינון מחממים תנור ל־130 מעלות, ובעזרת סכין חדה (רצוי סכין לחם) פורסים את הגלילים לעוגיות עגולות בעובי 7-10 מ"מ. על גבי רשת מסדרים את הביסקוטי צפופים זה לזה ומחזירים לתנור לייבוש של 40-45 דקות, עד שהם משחימים מעט ומתקשים. מצננים ומאחסנים בכלי אטום עד חודש ימים.
בייגל אמריקני עם חמוציות ואגוזים

הבייגל האמריקני נשמע תמיד כמו משהו "מפוצץ" שקשה להכין, אז קבלו מתכון שמצריך מאיתנו בעיקר סבלנות (בזמני ההמתנה), ובאמת שהכל בו פשוט. את הלתת שבמתכון (שמקורו בדגן השעורה) אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפייה, אבל אם לא מצאתם, ניתן להחליפו ב־2 כפות בירה. המתכון מתאים ל־9 יחידות.
החומרים:
√ 680 גרם (5 כוסות פחות 2 כפות) קמח לחם
√ 350 מ"ל (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) מים
√ 10 גרם (1 כף) מלח
√ 15 גרם (1/2 1 כפות) סוכר
√ 1 כף אבקת לתת / 2 כפות לתת נוזלי / 2 כפות בירה
√ 5 גרם (1 כפית) שמרים טריים
√ 50 גרם חמוציות
√ 50 גרם אגוזי מלך / פקאן / לוז
לציפוי (לא חובה):
√ שומשום / פרג / גרעינים / קוואקר
במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק 10-12 דקות (3-5 דקות במהירות איטית ו־7 דקות במהירות בינונית), עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח חצי שעה.
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל־9 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לגליל צר באורך 25-30 ס"מ וממנו יוצרים "בייגל" (טבעת). טובלים כל בייגל בקערה עם מים פושרים, מצפים בתערובת שרוצים ומתפיחים 4-5 שעות. הבייגל לא תופח הרבה, אלא גדל בזמן האפייה.
מחממים תנור לחום של 230 מעלות ואופים 12-15 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב.
עוגה בחושה אישית עם פיסטוק ודובדבני אמרנה

העוגות האישיות הללו נהנות מהצבע הירוק של מחית הפיסטוק ומנוקדות בדרמתיות של דודבני האמרנה. אלו עוגות יציבות עם מרקם עסיסי בזכות היוגורט והדבש. המתכון מתאים ל־7-8 עוגות בחושות אישיות.
החומרים:
√ 150 גרם חמאה רכה
√ 70 גרם (1/3 כוס פחות 1 כף) סוכר דמררה
√ 70 גרם (2 כפות) דבש
√ 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמן
√ 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
√ 150 גרם יוגורט יווני או בלקני סמיך 7%
√ 50 גרם (1/4 כוס) מחית פיסטוק 100%
√ 105 גרם (3/4 כוס) קמח
√ 70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין
√ קורט מלח
√ 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
√ 100 גרם (1/2 כוס) דובדבני אמרנה שלמים, מסוננים היטב
מחממים תנור ל־170 מעלות ובמקביל מכינים את התערובת. במיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, מערבלים יחד כ־5 דקות את החמאה, הסוכר והדבש (במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את החמאה והסוכר מדופנות הקערה), עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה. מוסיפים את השמן, הביצים, היוגורט ומחית הפיסטוק וממשיכים לערבל, עד שמתקבלת תערובת אחידה. לבסוף מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את כל החומרים היבשים.
כעת משמנים תבניות אישיות (ראו את גודל העוגה בתמונה) ומרפדים בנייר אפייה. ממלאים כל תבנית בתערובת עד חצי מגובהה, מפזרים את דובדבני האמרנה וממשיכים למזוג מעל את התערובת. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה או מבחן הקיסם.