הקיץ כבר כאן במלוא כוחו, ואנו מחפשים דברים קלים יותר לאכול - סלטים או כריכים שהם פתרון מעולה. לכן החלטתי להעביר לכם ארבעה מתכונים מצוינים לממרחים מהירי הכנה שמשנים את פני הארוחה כולה. גיזרו ושימרו, מכיוון שלממרחים לשדרוג הכריך יהיה גם שימוש עם החזרה לבית הספר. את הממרחים אפשר לשמור במקרר עד חמישה ימים בצנצנת אטומה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
)))))))3.jpg)
טפנד זיתים. הכי טעים עם קלמטה
ממרח טפנד זיתים
ממרח בעל סמיכות ואחידות, בניחוח שום ועם חריפות קלה, שתוכלו לוותר עליה אם תרצו. ממרח מצוין אפילו לשילוב כרוטב לפסטה, כפתיח לארוחה וכמובן בכריכים. במתכון מופיעים זיתי קלמטה, אבל תוכלו להחליפם בכל זן אחר אהוב עליכם.
החומרים (ל־2 צנצנות 200 מ"ל):
• 250 גרם זיתי קלמטה
• 4 יחידות שיני שום
• 50 גרם עגבניות מיובשות
• 1/2 כפית מלח
• כפית סוכר
• שפיץ קטן של פלפל שאטה (לא חובה)
• 1/2 כפית פלפל שחור
• 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
• 1/4 כוס שמן זית
משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים, ממתינים עד שהמים מתקררים ומסננים את העגבניות. מגלענים ופורסים את הזיתים. בבלנדר מוט טוחנים את העגבניות המושרות עם הזיתים, השום, הפלפל החריף והג'ינג'ר. מוסיפים את המלח, הסוכר, הפלפל השחור ולבסוף את שמן הזית.
ממרח פסטו
ממרח פסטו הוא ממרח אהוב עלי עוד מהבית, כשאמא היתה מכינה לנו פסטו ומשתמשת בו כטוויסט טעים לסלט, לכריך או אפילו לטוסט. ממרח שמוכן בתוך כמה דקות, וכמה שהוא פשוט להכנה ככה הוא טעים.
החומרים (ל־2 צנצנות 200 מ"ל):
• 180 גרם (צרור) בזיליקום
• 170 מ"ל שמן זית (3/4 כוס)
• 20 גרם שקדים קלויים (2 כפות)
• 20 גרם אגוזי מלך קלויים (2 כפות)
• 6 גרם מלח (1.5 כפיות)
• 2 שיני שום
• 1/2 כפית פלפל שחור
מפרידים את עלי הבזיליקום מהענפים ושוטפים היטב. מעבירים את עלי הבזיליקום למעבד מזון ומתחילים לטחון, מוסיפים את השמן, השום, השקדים הקלויים ואגוזי המלך הקלויים בהדרגה, ולאחר מכן את המלח והפלפל השחור. ממשיכים בפעולת הערבול עד לקבלת ממרח חלק.
)))))))5.jpg)
ממרח עגבניות מיובשות
ממרח עגבניות מיובשות
ממרח שרק כשתתחילו להכין אותו תבינו כמה הוא פשוט להכנה. מייד לאחר השריית העגבניות המיובשות, מתחילים בהכנת הממרח ותוך מספר דקות יש לכם צנצנת טעימה עם טעם מושלם.
החומרים (ל־2 צנצנות 200 מ"ל):
• 200 גרם עגבניות מיובשות
• 150 מ"ל שמן זית (2/3 כוס)
• כפית חומץ
• כפית סוכר
• 1/2 כפית פלפל שחור
• חצי ענף תימין
• חצי ענף בזיליקום
• 2 שיני שום
• 2 כפות שמן קנולה
• 2 כפות מים
משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים, ממתינים עד שהמים מתקררים ומסננים את העגבניות. במעבד מזון טוחנים את העגבניות המיובשות עם תימין, בזיליקום, סוכר, פלפל שחור ושום עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה את כל הנוזלים: שמן זית, חומץ, שמן קנולה ומים תוך כדי פעולת הבלנדר. ממשיכים לערבל עד לקבלת ממרח במרקם אחיד.
ממרח פלפלים
ממרח מגוון בטעמים עזים של פלפלים, שום, מיץ לימון וחומץ בלסמי. אופן ההכנה ארוך מעט מממרחים אחרים בגלל תהליך קליית הפלפלים, אך עדיין מדובר בממרח קל להכנה וטעים להפליא.
החומרים (ל־2 צנצנות 200 מ"ל):
• 8 פלפלים אדומים
• 4 שיני שום
• 1/4 כוס שמן זית
• 2 כפות חומץ בלסמי
• 2 כפות מיץ לימון
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור
• 5-7 עלי נענע (לא חובה)
חוצים את הפלפלים לרבעים ומנקים אותם מגרעינים. קולים בתנור בחום בינוני (200 מעלות) כ־30 דקות, עד שקליפות הפלפלים נחרכות מעט. מוציאים את הפלפלים מתבנית האפייה ומעבירים לשקית ניילון סגורה. ממתינים עד שהפלפלים מתקררים, ומקלפים את הקליפה.
מעבירים את הפלפלים למעבד המזון ומתחילים בפעולת הערבול. מוסיפים בהדרגה את שיני השום, החומץ הבלסמי, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור ועלי הנענע. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וממשיכים בפעולה עד לקבלת ממרח אחיד במרקמו.
shemo1@bezeqint.netבתאריך 20 ביוני פורסם מתכון לאקלר של רביבה אפל בגירסה חסרה ומקוצרת. את המתכון בגירסה המלאה והשלמה תוכלו למצוא כאן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו