סטטיק באלבום סולו ראשון ושלל אירועים חגיגיים לפורים: כל המלצות התרבות לשבוע הבא

"המנדלוריאן" חוזרת בעונה חדשה, סרט שלישי בטרילוגיית האגרוף "קריד" עולה למסכים, עמיר לב חוגג 25 שנים לאלבומו המצליח "פעם בחיים" והסרט המועמד לאוסקר שעומד לרגש את הנשמה שלכם • אלה הדברים הכי מעניינים שמחכים לכם

סטטיק, צילום: משה נחומוביץ'

עוד שבוע מגיע לסיומו, אז כדי שתתחילו לתכנן את התוכניות שלכם להמשך השבוע כבר מעכשיו, הכנו עבורכם כמה המלצות לכל מה שמעניין בעולם התרבות בשבוע של 09/03-03/03.

סרטים

קריד 3

הפרק השלישי בסדרת הסרטים המצליחה, ספין-אוף לסדרת סרטי "רוקי". בסרט החדש אדוניס קריד (בגילומו של מייקל בי. ג'ורדן, בסרטו הראשון כבמאי) חוזר להתמודד עם יריב חדש-ישן - חבר ילדותו דמיאן אנדרסון (ג'ונתן מייג'ורס, שנמצא לאחרונה בכל מקום), שהשתחרר מ-18 שנות מאסר. כעת, כשהוא אדם חופשי, דמיאן מתכנן את הרגע שבו ינקום בקריד בזירת האגרוף.

בבתי הקולנוע

קירבה

סרטו החדש ועטור השבחים של לוקאס דונט ("נערה"), המועמד לפרס האוסקר לסרט הבינלאומי הטוב ביותר, עוקב אחר החברים הכי טובים ליאו ורמי, בני 13. שנת הלימודים החדשה מעמידה במבחן את החברות העמוקה של השניים, אשר מוצאים את עצמם לראשונה מתרחקים זה מזה. בניסיון להבין את הסיבות לכך, ליאו פונה אל אמו של רמו כדי לקבל תשובות.

בבתי הקולנוע

הארי פוטר ואבן החכמים בקונצרט חי

בעקבות הצלחת אירוע דומה ביולי האחרון, הפילהרמונית הישראלית תבצע פעם נוספת בשלמותו את הפסקול הבלתי נשכח והמועמד לפרס האוסקר שג'ון וויליאמס הלחין לראשון בסדרת הסרטים המצליחה, העוקב אחר הקוסם הצעיר וחבריו. התזמורת תעניק לצופים חוויה קולנועית-מוזיקלית קסומה במיוחד, שמבוססת על סדרת מופעים שהועלתה ברחבי העולם ושבה צפו יותר מ-3 מיליון בני אדם.

שני ושלישי, היכל התרבות תל אביב

מוזיקה

סטטיק - לירז

לאחר שתי פרידות מתוקשרות במיוחד שבהן לקח חלק, ממי שהיתה אשתו שרית פולק ומהחצי השני בצמד סטטיק ובן-אל, סטטיק מוציא את אלבום הסולו הראשון והמצופה שלו.

התוצאה - היפ-הופ כיפי ומקפיץ, בדיוק כפי שהייתם רוצים ומצפים. מעבר לשירים שברור כי נועדו להיות להיטי ענק (למשל, הדואטים עם אגם בוחבוט ועדן בן-זקן), סטט-בוי מפתיע בשירים כנים, שבהם הוא חושף את החוויות שעבר עם שותפו לשעבר (בשיר הנושא) או עם האקסית המיתולוגית (ב"תחנונים"), מבלי לשכוח לתבל בשירים שבתקופה הקרובה ירקידו את הרחבות.

זמין בכל הפלטפורמות

עמיר לב חוגג 25 שנה לאלבומו "פעם בחיים"

כחלק מסדרת מופעים חדשה וחגיגית במועדון המצליח, המוזיקאי המוכשר יחזור אל האלבומים הגדולים שלו יחד עם להקה ואורחים משתנים - והוא יתחיל את השיבה עם אלבומו השלישי והמצליח, שהופק על ידי אמיר צורף. מאז צאתו הפך "פעם בחיים" לאבן דרך משמעותית בפסקול הישראלי, כזו שמשרטטת חיים אמיתיים של ממש לאורך עשרת השירים שבאלבום.

שבת, בארבי, תל אביב

הפסוליה של דייזי בהופעה

במופע חד-פעמי שיכלול זמרות ליווי ונשפנים, הלהקה הצעירה והחצופה תגיע לבצע שירים משני האלבומים שהוציאה עד כה. הרביעייה הזו יצרה הרכב שהשם שיצא לו בהופעות חיות הולך לפניו, בעיקר הודות לעובדה שפשוט לא אכפת להם לתת בראש במופע לא שגרתי, שאי אפשר לחזות מה יקרה בו.

רביעי, גגרין, תל אביב

סדרות

פרי מייסון

השחקן מת'יו ריס (זוכה פרס האמי על תפקידו ב"האמריקנים") חוזר בעונה שנייה של דרמת הפשע של HBO, המבוססת על סדרת סיפורים קצרים של הסופר ארל סטנלי גרדנר. ריס מגלם עורך דין הפועל בלוס אנג'לס בזמן המשבר הכלכלי הגדול של שנות ה-30. בעונה החדשה צפוי מייסון להגן על חסר בית שהפך לשעיר לעזאזל של משרד התובע המחוזי, אשר מכניס אותו לקונספירציה רחבת היקף.

זמין ב-HOT, yes ובסלקום TV

המנדלוריאן

בעונה השלישית המצליחה של אופרת החלל המתרחשת ביקום של סדרת סרטי "מלחמת הכוכבים" צייד הראשים דין דג'ארין (פדרו פסקול, "האחרונים מבינינו") יוצא להרפתקאות ברחבי הגלקסיה, הרחק מהעיניים הבוחנות של הרפובליקה הגלקטית. אחרי ההצלחה וההערכה הגדולות ששתי העונות הקודמות שלה זכו לה, כעת חוזרת הסדרה בעונה חדשה ומעוררת ציפייה.

ימי רביעי, דיסני+

ילוסטון

אחת הסדרות המצליחות בארה"ב בשנים האחרונות כמעט שאינה זוכה לבאזז מחוץ למדינה. הסדרה, שבה מככבים קווין קוסטנר (שזכה בגלובוס זהב על תפקידו בה) ולוק גריימס, עוקבת אחר משפחת דאטון, בעלי החווה הגדולה ביותר במונטנה, אשר רבים חומדים אותה לעצמם, ומציגה לא מעט דרמות שהפכו את המערבון הזה לתופעה של ממש.

שלישי, סלקום TV

במה

שיעור

דרמה קומית שבליבה נמצאים שרית ויוסי, בני זוג הפרודים זה חצי שנה, שמוזמנים לפגישה חשובה בבית הספר בנוגע לבנם שון, בן 9. בפגישה עם אורי, המחנך של שון, הם מגלים שיש לו קשיים בלימודים ושהתנהגותו נעשתה אלימה - אמירה שהופכת את האירוע לטעון וטראומטי עבור כל המעורבים. בכיכוב מולי שולמן, אביב טומי-כרמי/דקלה הדר ותמיר גינזבורג, בתרגום ובבימוי של תמר קינן.

ראשון, תיאטרון באר שבע

המאהב

ביצירה המלאה הראשונה שמרקו גקה, מהכוריאוגרפים הבולטים בעולם בשנים האחרונות, יצר עבור הלהקה הגרמנית שהוא מונה למנהלה מאז עונת 2020-2019, הוא הביא לבמה את סיפורה של הסופרת הצרפתייה מרגריט דיראס.

בסיפור חלקי זיכרונות ביוגרפיים מהתקופה שבה גדלה דיראס בהודו ובסין, שבמהלכה התאהבה בגבר מבוגר ממנה. באמצעות תנועה מיוחדת ועשירה המופע, ממש כמו הרומן, מצליח לרגש את הצופים ולגעת בלב הקיום האנושי.

שישי ושבת, בית האופרה הישראלית, תל אביב

היצירה "המאהב" של בלט הנובר, צילום: Ralf Mohr

סאפפו מלסבוס

במחזה מקורי חדש שיצר עמוס מוקדי, המשוררת סאפפו (בגילומה של מרים טוקאן), שחייתה במאה ה-7 לפני הספירה, חוזרת לביתה באי היווני לאחר שהוגלתה, ושם היא פוגשת באהובתה לשעבר אתיס (ירדן קרואני). השתיים מגוללות את סיפור הרדיפה וההגליה, ומחיות מחדש רגעים מהעבר הרומנטי שלהן. קטעי השירה במחזה מלווים במוזיקה מקורית שכתב המלחין רון וידברג.

שבת, תיאטרון יפו

מתוך ההצגה "סאפפו מלסבוס", צילום: כדיה לוי

הווירטואוזים של קייב

התזמורת הקאמרית הבינלאומית שמוצאה באוקראינה, בניצוחו של דמיטרי יבלונסקי, מגיעה ארצה בהרכב המיוחד שלה, אשר לו סגנון ביצועי מיוחד לכל אחד מחבריה. בזכות ביצועיים מקצועיים ומרשימים, המתפרסים על פני רפרטואר עשיר ומגוון, יבוצעו במופע יצירות של שמות מוכרים ואהובים כגון ויוואלדי, מנואל דה פאיה, לרוי אנדרסון ואלכסיי שור.

החל מרביעי, ברחבי הארץ

הווירטואוזים של קייב, צילום: אילין סרגיי

משפחה

פורים בממלכת הקרון

כבר שנים שתיאטרון הקרון הירושלמי מספק אלטרנטיבה איכותית להצגות מלאות המסחור והאפקטים. ההצגות תמיד מצחיקות, לא מתחנפות ומדברות בגובה העיניים של המבוגרים והילדים כאחד.

לרגל החג יועלו בתיאטרון הצגות במחירים מופחתים (ובהן "סעודה אצל המלכה" ו"גוליבר - המסע לליליפוט"), לצד מסיבת תחפושות חינמית שתכלול מופעי חוצות, סדנת יצירה, להטוטנים ומוזיקה ברחבת המקום.

שלישי ורביעי, תיאטרון הקרון, ירושלים

מתוך ההצגה "גוליבר - המסע לליליפוט", צילום: איתי וייזר

מומיות

בלהיט האנימציה החדש של אולפני האחים וורנר נמצאות שלוש מומיות ממצרים העתיקה, שמוצאות את עצמן מגיעות ללונדון של ימינו, ושם הן יוצאות להרפתקה מטורפת ומצחיקה במיוחד. בדיבוב לעברית.

בבתי הקולנוע

חגיגות עדלאידע ברחבי הארץ

פורים אמיתי הוא לא פורים בלי התהלוכה האהובה, שמתקיימת בכמה מקומות בישראל. העדלאידע הבולטת ביותר, כרגיל, היא זו שבחולון, החוזרת לאחר שלוש שנות הפסקה עם קרנבל שיכלול מיצגי ענק ומתנפחי ענק, אקרובטים, תחפושות, ריקודים ועוד, והשיא - הופעה של נועה קירל בסוף האירוע ברחבת המדיטק.

גם בחי-פארק שבקריית מוצקין יחגגו את פורים באירוע חייתי שיכלול מגוון סדנאות יצירה, סדנת זילוף קאפקייקס, להטוטנים, תחרות תחפושות ומופע של "מיטל ונעלי הפלא" ושל להקת "כובע טמבל".

בפתח תקווה מרכז העיר יהפוך לקרקס עליז ושמח עם מיצגים, מופעי רחוב, לוליינים, פינות הפעלה, קיר גרפיטי, ואפילו מתחם נגיש לילדים בעלי מוגבלויות, ומופע של מני ממטרה וקווין רובין.

שלישי, שדרות משה שרת, חולון; טיילת חי-פארק, קריית מוצקין; לאורך רח' חיים עוזר, פתח תקווה

העדלאידע בחולון (ארכיון), צילום: אלי נאמן

כלב מי שמנגן 3

לאחר שיצא למסע הופעות מצליח מסביב לעולם עם להקתו, בודי לוקח פסק זמן כדי לחזור לכפר הולדתו.

אחרי שהצטרף לצוות השופטים של תוכנית ריאליטי מוזיקלית, הוא מחליט ללמד את אחד ההרכבים בתחרות דבר או שניים - בזמן שכולם ינסו ללמוד לחיות ולשיר יחד בהרמוניה. הסרט השלישי בטרילוגיית הסרטים האהובים מחזיר את הכלב הכי רוקנרולי בעולם אל המסך הגדול, שבו הוא מראה איך עושים את זה נכון.

בבתי הקולנוע

פסטיבל For-You

כוכבי הרשת הגדולים ביותר ישתתפו באירוע שבו יוכלו המשתתפים להיפגש עם היוצרים האהובים עליהם. הפסטיבל יחולק לכמה מתחמים: במת טיקטוק עם הופעות מוזיקליות, מתחם גיימינג, מתחמי צילום מרהיבים ותחרויות ספורט עם הסקילרים הגדולים בארץ. בין המשתתפים בפסטיבל: אלינה רבינוביץ', משפחת טרסוב ודילן דרור.

שלישי ורביעי, אקספו תל אביב

אלינה רבינוביץ', צילום: מאיסה

תערוכות

מטמורפוזה

איש החינוך ומייסד המכון הישראלי לדמוקרטיה ד"ר אריק כרמון וחברו תא"ל (מיל') איקה אברבנאל, מנהל עסקי ומומחה בתחום ניהול שינויים, מביאים ביצירות המוצגות בתערוכתם המשותפת פרשנות אישית למושג מטמורפוזה, העוסק בשינוי צורה וביכולת של ישות לשנות את צורתה.

בעשרות העבודות, המוצגות בתערוכה עד 13 במארס, ינסו כרמון ואברבנאל לעסוק בדיאלוג של המציאות והטבע תוך יצירת עולם מטאפורי חדש, שמטרתו לעמת את הקהל עם מראות אנרגטיים מטאפיזיים.

מרכז עמיעד, יפו

מתוך התערוכה "מטמורפוזה" // צילום: אריק כרמון

השחור הוא החיים, הלבן הוא האמנות

הצלם הפלשתיני ראאד בואיה עבד בילדותו ובנעוריו בעבודות רבות, ובהן רועה צאן, פועל בניין ומוכר בשוק בעיר העתיקה בירושלים, ושם נחשף לעולם הצילום. הוא מתגורר בפריז מאז 2006, אך עבודות הצילום הרבות שלו כוללות תצלומים ממגוון מקומות בדרום אמריקה, באירופה, באסיה ובאפריקה - וכולן מציגות תמות אוניברסליות, שמזכות את המביט בהן בהתבוננות מנקודת מבט מלאה באינטימיות כנה על הספקטרום האנושי.

מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב

מתוך התערוכה "השחור הוא החיים, הלבן הוא האמנות" // צילום: ראאד בואיה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר