יוסי שטרית מבשל לט"ו בשבט עם פירות יבשים

ט"ו בשבט מעבר לפינה, עם הפירות היבשים שהפכו לסימן ההיכר שלו • אפשר ואף מומלץ גם לבשל איתם • שני מתכונים חגיגיים של יוסי שטרית

, צילום: אסף קרלה

תבשיל צלעות טלה עם פירות יבשים

החומרים:
√ 6 צלעות טלה

לתערובת הקמח המתובל:
√ 1 כוס קמח
√ 1 כפית קינמון טחון
√ 1 כפית פפריקה
√ 1 כפית בהרט
√ 1 כפית מלח
√ 1 כפית פלפל שחור גרוס
√ 1 כפית קינמון טחון
√ 1 כפית בהרט
√ 1 כפית מלח
√ 2 בצלים קצוצים
√ 150 גרם משמשים מיובשים
√ 150 גרם שזיפים מיובשים ללא גרעין
√ 1 כוס בורגול מושרה
√ 1/2 1 כוסות ציר בקר (או מים)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח עם התבלינים ומקמחים את הצלעות. מטגנים במחבת משני הצדדים ומניחים בצד.
2. במחבת שבה טיגנו את הצלעות מטגנים את הבצל הקצוץ.
3. מוסיפים את המשמשים והשזיפים המיובשים וממשיכים לטגן 10 דקות.
4. מוסיפים את הבורגול ומתבלים.
5. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומכבים
את האש.
6. מניחים את הצלעות מעל הבורגול והפירות היבשים, אוטמים היטב בעזרת נייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי בחום של
200 מעלות.

הצלעות, לא לשכוח את הקינמון

פרגית עם צימוקים, כוסברה וחומץ צימוקים
החומרים:

√ 1 ק"ג פילה עוף נקי משומן
√ 2 בצלים קצוצים
√ 150 גרם צימוקים כהים
√ 150 גרם צימוקים בהירים
√ 1 חופן כוסברה קצוצה גס
√ 1 כוס יין לבן
√ 8 שיני שום
√ 1 כף סילאן
√ 1 כוס ציר בקר (או מים)
√ חומץ צימוקים (ראו מסג

לתערובת הקמח המתובל:
√ 1 כוס קמח
√ 1 כפית קינמון טחון
√ 1 כפית פפריקה
√ 1 כפית בהרט

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח עם התבלינים ומתבלים את הפרגית. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הפרגית משני הצדדים. מניחים את המחבת בצד.
2. במחבת נפרדת מטגנים את הבצל עד הזהבה.מוסיפים את הצימוקים והכוסברה, מערבבים ושופכים על הפרגית שבמחבת הנפרדת.
3. שופכים את היין למחבת עם הפרגית ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השום, הסילאן, מעט מלח (הפרגית כבר מתובלת) ואת ציר הבקר, מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות נוספות.
4. מורידים מהאש ומפזרים מעל הפרגית 2 כפות של חומץ צימוקים.

פרגית עם סילאן וצימוקים

איך מכינים חומץ מפירות יבשים (תאנים/צימוקים/משמשים)?

1. ממלאים צנצנת בצימוקים (או בכל פרי יבש אחר) שטופים היטב.
2. מוסיפים 1 כף סוכר וממלאים במים עד כיסוי מלא.
3. מכסים את הפתח במפית וסוגרים את הצנצנת.
4. בכל יום מנערים מעט את הצנצנת - הערבוב מונע היווצרות של עובש.
5. כך ממשיכים במשך 20 יום. החומץ שנוצר נשמר לפחות כשנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר