נתניהו במאמץ של הרגע האחרון למנוע בחירות: זימן את ראשי השותפות לפגישות חירום

החל מהשעה 17:30 מקיים רה"מ סדרת פגישות בארבע עיניים עם ראשי השותפות הקואליציוניות • "הנחתי הצעה לפתרון המבוססת על העקרונות והנתונים שהצבא קבע" • ליברמן הודיע שלא יגיע לפגישה • הליכוד הוציא הודעה לחברי הסיעה: "התייצבו מחר להצבעה על החוק לפיזור הכנסת"

נתניהו. מאמץ אחרון למנוע בחירותן // צילום: עמית שאבי

בדרך להרכבת קואליציה? ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי יקיים החל משעה 17:30 סדרת פגישות עם ראשי המפלגות במטרה למנוע בחירות. הפגישות יתקיימו בארבע עיניים ולא בפורום משותף של השותפות הפוטנציאליות. בתגובה הודיע יו"ר "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן: "לא אגיע לפגישה".  

בהודעה שהוציא נתניהו בשעה האחרונה נכתב: "הנחתי בפני השותפים הצעה לפתרון המבוסס על העקרונות והנתונים שהצבא קבע. אין שום סיבה לדחות את זה. אני הולך להזמין הערב את כל ראשי המפלגות, אני רוצה לדבר איתם ולנסות יחד למנוע בחירות מיותרות". כמו כן, חברי הליכוד קיבלו הערב הודעה בנוסח הבא: "הגיעו למליאה מחר ב-16:00 להצבעה על חוק פיזור הכנסת. הנוכחות חובה - אין קיזוזים ואין העדרויות". 

עוד בנושא: 

הליכוד מאיים: "החוק לפיזור הכנסת מוכן - נגררים לבחירות בגלל התקטננות מיותרת"

הליכוד: "המפלגה החלה בהיערכות לבחירות"

ליברמן לליכוד: "תפסיקו לשקר ולומר שאנחנו מחפשים סיבה לא להיכנס לממשלה"

בתוך כך, מפלגת ש"ס החליטה היום לשבור שתיקה בנושא חוק הגיוס ותקפה את ליברמן על כך ש"מנצל את חוק הגיוס להפלת ממשלת ימין". בהודעה שהוציאה המפלגה נכתב: "לצערנו, מר ליברמן אינו דובר אמת בנושא חוק הגיוס, ומשתמש בו כתירוץ להפלת ממשלת הימין", נכתב בנוסח ההודעה שהוציאה המפלגה.

"מעולם לא הייתה הסכמה מצידה של תנועת ש"ס להעביר את החוק ללא שינוי של 'פסיק או מילה', כדרישתו התמוהה. הציבור יודע, שאין כמעט שום הצעת חוק של משרד או ועדה העוברת בקריאה שנייה ושלישית ללא שינויים או התאמות. לכן, כשמישהו אומר 'אני לא אשנה פסיק או מילה בחוק', בעיקר בחוק מורכב שכזה, ברור שאינו מעוניין בפתרון או דיון מהותי, אלא כל רצונו הוא להכשיל את הקמת ממשלה".   

נתניהו. מאמץ אחרון למנוע בחירות // צילום: אמיל סלמן

עוד נכתב בהודעה: "כזכור, ש"ס ויהדות התורה התנגדו לחוק בקריאה ראשונה ודרשו לערוך בו שינויים והתאמות. ח"כ דודי אמסלם, שעמד בראש הוועדה המכינה את החוק לקריאה שנייה ושלישית, הכריז על דעת כל מרכיבי הקואליציה כי יידרשו שינויים ואף קיים דיונים בנושא. לכן, האמירות של ליברמן כאילו אנחנו חזרנו בנו - הן שקריות ומשוללות יסוד. זאת ועוד, במהלך המו"מ הקואליציוני, הליכוד העביר לנו הצעות פשרה בחוק זה שלא נדחו על ידי ליברמן, עד שהגיעו לשלב המעשי ולפתע הוא חזר בו מכל פשרה. דברים אלו מוכיחים כי התבצרותו ב"כל פסיק ומילה" משוללת היגיון ומשמשת אמתלה להפיל את ממשלת הימין שלה התחייב. גם טרמינולוגיית ההסתה שהוא בוחר להשתמש כלפי הציבור החרדי מוכיחה שיש לו כוונות אחרות לגמרי".

ש"ס המשיכו בעקיצה ליו"ר "ישראל ביתנו": "מפליא לגלות שליברמן הקנאי לשירות הצבאי ובעבר התהדר שרק הוא 'יודע לדבר ערבית', אינו פוצה פה כלפי המגזר הערבי שאינו משרת כלל ומקבל תקציבים של מיליארדים. אותו ליברמן החרד כיום ל"מדינת הלכה" ידע לקיים שיתוף פעולה עם החרדים ותמך במשה ליאון הדתי לראשות עיריית ירושלים מול ניר ברקת החילוני. והנה, משה ליאון נבחר בעיקר בזכות קולות החרדים וירושלים לא הפכה ל"מדינת הלכה".

לסיום נכתב בהודעה: "מר ליברמן, אנו קוראים לך לגלות אחריות. גם אם ישנם חילוקי דעות בינך לבין ראש הממשלה, אל תגרור את ישראל למלחמת אחים. משוך ידיך מההסתה הפרועה נגד ציבור גדול וקיים את התחייבותך להקמת ממשלת הימין".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר