בניגוד לליכוד, בבלוק הטכני של הימין לא נשמעים (בינתיים) קולות של מרד, ושם ממשיכים לחפש ניסיון לצאת מהפלונטר ובעיקר למנוע בחירות נוספות. שר הביטחון נפתלי בנט מתכוון לנסות לקדם את רעיון הבחירה הישירה - בחירות נוספות רק לראשות הממשלה ללא פיזור הכנסת.
את הרעיון רקח יו"ר ש"ס אריה דרעי, ובבלוק מדברים עליו בימים האחרונים כעל אפשרות שיכולה למנוע בחירות. מקורבי בנט אומרים כי עד היום דחה ראש הממשלה נתניהו את העיסוק בעניין. היום מתכוון בנט לשוחח איתו ועם חבריו לבלוק - מחדש.
בשבוע החולף שוחח בנט עם חברי הכנסת ניצן הורוביץ (המחנה הדמוקרטי) ועמיר פרץ (המחנה הציוני) בעניין, אך לא התרשם כי הכיוון הוא חיובי. בד בבד הוא מתכוון להתחיל להחתים ח"כים על הצעת חוק בחירה ישירה. לתפיסתו, אנשים יחתמו על החוק ללא קשר לשיוכם המפלגתי, מתוך הבנה שזו האפשרות הטובה ביותר למנוע בחירות.
בנט ושקד עוזבים את הבית היהודי ומקימים מפלגה חדשה // צילום: משה בן שמחון
מקורבי בנט אמרו אמש כי הם ינסו "לקדם את העניין כי זה פותר את הבעיה. אם לא תקום ממשלה - זה הדבר הכי טוב לעם ישראל ולימין. אם נתניהו מנצח - מעולה. אם הוא מפסיד, זה לא סוף העולם כי הרכב הכנסת כיום הוא הרכב סביר, לא הרכב שמאלני שיעשה מהלכים דוגמת הסכמי אוסלו. הרכב של תיקו".
לדבריהם, "המתווה של החוק צריך להיות לא כ'הוראת שעה', אלא כאמירה שאם פעמיים הכנסת לא מצליחה להקים ממשלה, בפעם השלישית הולכים לבחירה ישירה. נותרו 18 יום עד שיש בחירות, אי אפשר להחזיר לאחור. זה דבר הזוי.
המסר הציבורי יהיה שניסינו גישור ופישור, ובסוף צריך ללכת לבורר. אם הפוליטיקאים לא יודעים להחליט, שהעם יחליט בבחירה ישירה, ולא נגיע לבחירות בפעם השלישית, הרביעית והחמישית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו