הממשלה אישרה שורת תקנות נוספות

הממשלה אישרה במשאל טלפוני את דחיית מועדי התשלום עד לסיום תקופת החירום • במקביל הוחלט על החזרת התחבורה הציבורית החל מיום ראשון • השר אוחנה: "החובות למדינה יחכו - זה הזמן של לסייע לאזרחים"

תקנות נוספות אושרו על ידי הממשלה // צילום ארכיון: אורן בן חקון

הממשלה אישרה היום (שישי) את הצעתו של שר המשפטים, אמיר אוחנה, בנוגע לתקנות שעת חירום הקשורות לתשלום הקנסות למדינה. ההחלטה שהתקבלה- התשלום יידחה עקב משבר הקורונה.

הצעד נעשה במשאל טלפוני. ההחלטה על המשך הגבלות התנועה ברחבי העיר ירושלים תתקבל במוצאי שבת. מטרת התקנות היא להקל על חלק גדול ממשקי הבית והעסקים בארץ המתקשים בפירעון חובותיהם, כתוצאה מהצעדים הנדרשים שננקטו כחלק מהמאבק בהתפשטותו של הנגיף.

המשמעות - תשלום כל קנס שמועד תשלומו חל בתקופה שבין 10 במרץ ועד ל-30 באפריל יידחה לסיום תקופת החירום. בנוסף הוחלט על ביטול תוספת פיגור במקרה שבו המועד לתשלום הקנס חל בתקופה שבין ה-10 במרץ למועד תחילתן של תקנות אלו.

עוד בנושא:

מהן התקנות לשעת חירום?

הממשלה אישרה תקנות לשעת חירום: בני ברק הוכרזה כ"אזור מוגבל"

התחבורה הציבורית תצומצם ל-70%

מי ששילם תוספת פיגור בגין קנס בתקופה שמיום 10 במרץ עד ליום פרסומן של התקנות, יהיה רשאי לפנות בבקשה להחזר תוספות הפיגור; תוספות הפיגור תוחזר לו בתוך תקופה שתיקבע בחוק. בהתאם לדחיית מועד תשלום הקנסות יידחו בנוסף: המועד להגשת בקשה להישפט בעבירות ברירת משפט ובעבירות מנהליות והמועד להגשת בקשה לביטול קנס.

כמו כן, גם מועד ביצוע של צווי מאסר במקום קנס יידחה, וזאת על-מנת לאפשר לחייבים פרק זמן נוסף לתשלום חובותיהם בטרם הפעלת אמצעי זה. יודגש כי כל הקנסות שהוטלו בגין הפרות הנוגעות למצב החירום המיוחד בשל נגיף הקורונה הוחרגו מתקנות אלו – כך שמועד תשלומן לא יידחה – וזאת כדי להבטיח את יישום ההוראות שהוטלו לצורך שמירה על בריאות הציבור.

הממשלה אישרה תקנות נוספות // צילום ארכיון: אורן בן חקון
הממשלה אישרה תקנות נוספות // צילום ארכיון: אורן בן חקון

שר המשפטים אמיר אוחנה: "אנו פועלים בכל דרך על מנת לסייע לאזרחי ישראל אשר נקלעו לחוסר ודאות כלכלית בתקופת המשבר. החובות למדינה יחכו - כעת זה הזמן של המדינה לסייע לאזרחיה".

במקביל, אישרה הממשלה את בקשתו של שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ ואימצה את המלצת הרשות הארצית לתחבורה, והחל מיום ראשון הקרוב בשעה 05:30 בבוקר, תחזור לפעילות התחבורה הציבורית ברחבי הארץ.

בהנת הידיעה השתתף: שלומי דיאז

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר