יעלון: "קונסוליה של ארה"ב במזרח ירושלים - טעות איומה"

בראיון מיוחד ל"ישראל היום" ו־i24NEWS, קרא יעלון לממשל ביידן: "הפלשתינים חייבים ללמוד לקח" • חיבורים? "בנט פסול, סער עלול לשבת עם נתניהו"

יעלון בראיון באולפן "ישראל היום" ו־i24NEWS // צילום: גדעון מרקוביץ' // יעלון בראיון באולפן "ישראל היום" ו־i24NEWS

לראשונה: קריאה של דמות ישראלית בכירה לממשל ביידן להימנע מפתיחת קונסוליה אמריקנית במזרח ירושלים. בראיון למשדר הבחירות המשותף של i24NEWS ו"ישראל היום", שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון, יו"ר מפלגת תל"ם, הגדיר מהלך כזה "טעות איומה".

יעלון לממשל ביידן: לא לפתוח קונסוליה אמריקנית במזרח ירושלים // צילום: i24NEWS

במהלך הראיון שערכו כלב בן דוד ואריאל כהנא, נשאל יעלון מה תגובתו לאפשרות שארה"ב תפתח קונסוליה חדשה במזרח העיר, כפי שהודיעו הנשיא החדש ביידן ואנשיו פעמים אחדות. הוא השיב כי "זאת הולכת להיות טעות איומה, כי הפלשתינים חייבים ללמוד את לקח ההיסטוריה. אתם לא פרטנרים אפילו לפשרות טריטוריאליות, סירבתם להצעת ברק בקמפ דייוויד, דחיתם את הצעת הנשיא קלינטון בדצמבר 2000, דחיתם את הצעת אולמרט אחרי ועידת אנאפוליס. מה אתם רוצים? אנחנו לא מתכוונים לשתף עם זה פעולה ואני מקווה שנצליח לשכנע את ממשל ביידן לא לשתף עם זה פעולה".

יעלון אף יצא נגד כוונת הממשל החדש לחזור להסכם הגרעין עם איראן. לדבריו, גם צעד כזה יהיה מוטעה. "אין ספק שההסכם עם איראן היה טעות היסטורית. אני מפחד שאם הנשיא ביידן והממשל החדש יחזרו למדיניות של ממשל הנשיא אובאמה, זאת תהיה טעות נוספת". הרמטכ"ל לשעבר הוסיף כי ישראל צריכה כבר בשלב הזה להבהיר לממשל ביידן את עמדתה בסוגיית איראן. "המשטר הפנאטי הזה לא צריך להחזיק באופציות צבאיות גרעיניות. ואני מקווה שהממשל, לא רק בנושא האיראני, יבין שהמצב במזרח התיכון השתנה לטובת ישראל והמדינות השכנות, ולא לחזור למדיניות הישנה והרעה מאוד של ממשל אובאמה".

יעלון בראיון באולפן "ישראל היום" ו־i24NEWS // צילום: גדעון מרקוביץ'
יעלון בראיון באולפן "ישראל היום" ו־i24NEWS // צילום: גדעון מרקוביץ'

בנוגע למהלכיו הפוליטיים אמר יעלון כי יעשה הכל כדי לחבור לכוחות פוליטיים אחרים. עם זאת הבהיר כי לא יצטרף לימינה, משום שהיו"ר בנט לא פוסל אפשרות לשבת בממשלה של נתניהו.

"סער היה מוכן לחסינות"

יעלון הביע חשש שגם גדעון סער יצטרף בסופו של דבר לנתניהו. "אני מקווה שלא אבל אני לא בטוח", אמר יעלון בהתייחס לסער, "הוא בילה תקופה מכובדת עם ראש הממשלה נתניהו והוא ידע על השחיתות, הוא ידע את הפרטים, הוא ידע שמשהו רע קורה למפלגת הליכוד, שהייתי חלק ממנה, והוא שתק עד לאחרונה, יחד עם אלקין ואחרים. גם נפתלי בנט, הוא היה מוכן לתת חסינות לראש הממשלה נתניהו עם כל הטענות שגובשו לכדי כתב אישום. אז אני לא יכול לבטוח בהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר