יהדות התורה: "לא נשתף פעולה עם המשטרה, נשקול את הציות להחלטות הממשלה והקבינט"

סיעת יהדות התורה הודיעה על שורת החלטות בעקבות הסערה סביב אירועי חג הפורים • "התעמרו בציבור החרדי על סמך דו"ח שקרי - נתייעץ עם הרבנים"

חברי סיעת יהדות התורה , צילום: אורן בן חקון

"החלטות מוטות נגד הציבור החרדי": סיעת יהדות התורה קיימה היום (רביעי) ישיבה מיוחדת, לאור פסיקת בג"ץ בעניין הגיור ו"המשך ההתעמרות של המשטרה". חברי הסיעה הודיעו כי יתייעצו עם גדולי ישראל "על המשך שיתוף פעולה עם החלטות הממשלה וקבינט הקורונה, כולל בעניין החשש של הטלת סגר בחג הפסח".

"אנו דורשים לחקור את ההחלטה על הפסקת התחבורה הציבורית בשושן פורים לירושלים", נכתב. חברי הסיעה קבלו על כך שהיא ניתנה "שעה קצרה לפני כניסת השבת, שעה שעשרות אלפי איש שבאו או יצאו מירושלים היו בדרכים ללא שידעו שהתקבלה החלטה המונעת מהם לחזור לבתיהם".

בשל הפקקים והמחסומים: תושבים עלו ברגל לירושלים // צילום: באדיבות בית שמש חדשות

"סגן שר התחבורה הרב אורי מקלב תיאר בפני חברי הסיעה את היערכות משרד התחבורה ביום חמישי האחרון לתגבור משמעותי של התחבורה הציבורית לירושלים וממנה בשושן פורים, ואת האבסורד בהחלטת קבינט הקורונה למחרת בניגוד להיערכות משרד התחבורה", צוין.

"הסיעה דורשת מיו''ר ועדת הכלכלה לכנס את הוועדה בהקדם ולבטל את ההחלטה הבלתי חוקית ובלתי מוסרית בעליל שכוונה נגד הציבור החרדי, על מנת שהקנסות שניתנו מכוח החלטה זו יבוטלו".

עוד נכתב: "סיעת יהדות התורה לא תשתף פעולה עם המשטרה ומבקשת מראשי הרשויות החרדיות לנקוט גם בצעד זה, עד להתנצלות משטרת ישראל על הדו''ח השקרי, שבו תואר בין היתר כי אלפים מהציבור החרדי שותים לשוכרה בזמן קריאת המגילה או עריכת טישים בשושן פורים בבית שמש. על סמך הדו''ח השקרי והמגמתי התקבלה ההחלטה על ההתעמרות בציבור החרדי בשושן פורים".

חברי הסיעה // צילום ארכיון: אורן בן חקון
חברי הסיעה // צילום ארכיון: אורן בן חקון

"הסיעה תנתק קשר עם כתבים וגופי תקשורת המפרסמים 'תחקירים' שקריים ומוטים נגד הציבור החרדי", הודיעו לאור הכתבות בנושא ועדת החריגים.

באשר לפסיקת בג"ץ: "דוחים מכל וכל את ההחלטה על הכרה בגיור רפורמי וקונסרבטיבי. הסיעה תציב כתנאי הצטרפות לקואליציה עתידית לחוקק חוק גיור על פי ההלכה ופסקת התגברות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר