"מכתב היועמ״ש לקירשנבאום נועד לתקשורת כדי לנטרל את האפקט של הכנס של ישראל ביתנו שהתקיים ערב קודם", אמר היום יו"ר ישראל ביתנו שר החוץ אביגדור ליברמן, באירוע שבתרבות שהתקיים בכפר סבא.
ליברמן הסביר כי ב-24.12 הפכה החקירה לחקירה גלויה, וכי מאז אותו יום, סגנית השר פאינה קירשנבאום לא הגיעה למשרד הפנים. "אני לא מבין למה שבוע לאחר מכן היועמ״ש כותב מכתב ובו הוא מתריע ונוזף בה שכל ביקור שלה במשרד הפנים הוא שיבוש חקירה".
"לצערי, המקרה הזה הוא דפוס פעולה קבוע של כל הגורמים המעורבים בחקירה ולכן, כשאתם רואים הדלפה לתקשורת קחו בחשבון שבמציאות הדברים הם שונים לחלוטין", הוסיף שר החוץ.
"אני יודע שבמדינה מתוקנת בן אדם הוא חף מפשע כל עוד הוא לא הורשע. בפרשה הזאת אף אחד עוד לא הורשע בבית משפט, אבל כולם כבר הורשעו בתקשורת, באמצעות הדלפות מגמתיות וזדוניות תוך כדי שיתוף פעולה הדוק בין החוקרים לעיתונאים. איפה חוק כבוד האדם וחירותו? יש פה ניסיון לרמוס את כבודה של מפלגה שלמה, וזה כבר ניסיון שישי רצוף. ואני שוב מדגיש: עד היום אף חבר-כנסת או שר או פקיד בכיר מישראל ביתנו לא הורשע לא בשוחד, לא בגניבה ולא בהפרת אמונים", גרס ליברמן.
"אחד העצורים ניסה להתאבד"
ליברמן טען עוד, כי עורכי דינם של שניים מהעצורים בפרשה אמרו בדיון בהארכת העצר כי הניסיון להפוך את העצורים לעדי מדינה "לא היה באמצעות הפעלת לחץ כבד, אלא ממש סחיטה באיומים. אני יכול לספר לכם גם פרט נוסף, שאחד הנחקרים בפרשה, שנחקר לא כי היה חשוד במשהו אלא כדי להפעיל לחץ על אחרים, ניסה להתאבד", כך על פי שר החוץ.
"אני מאמין במערכת המשפט בישראל. אמרתי את זה כבר ואני חוזר ואומר: יש שופטים בירושלים. זכותה וחובתה של המשטרה לחקור כל חשד, כל עוד הדבר נעשה ללא משוא פנים, ללא שיקולים זרים ובלי איפה ואיפה. ואם מישהו מעד הוא יצטרך לשלם את מלוא המחיר. מה שצורם לי זה לא רק שזו הפעם השישית ברציפות שעם תחילת מערכת הבחירות נפתחת פרשייה חדשה הקשורה אליי או לישראל ביתנו, אלא גם כל הנסיבות הנוספות", הוסיף.
"למרות הפרשה – נצליח בבחירות"
למרות הטענות הקשות הביע יו"ר המפלגה אופטימיות: "אני שמח לראות שלאנשים במדינה יש כנראה יותר שכל ממה שחושבים כמה חוקרים או כמה עיתונאים. אני רואה את התגובות ברחוב ואת תנופת המצטרפים החדשים. רק אתמול הייתי במפלגה וראיתי שרבים מגישים מועמדות להיבחר לכנסת מטעם ישראל ביתנו, מקשת רחבה מאד של הציבור: משירה מיסטריאל, בחורה בת 24, יו״ר אגודת הסטודנטים באריאל, ועד לשאדי חלול, ערבי-נוצרי סרן במילואים צנחן בעברו. אז אני בטוח שלמרות פרשת להב 433 נצליח הרבה מעבר למה שחושבים".
"פאינה תרמה רבות - מוקדם לחרוץ את דינה"
גם השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' פנים התייחס לחקירה שמתנהלת במשטרה כנגד מפלגתו ואמר "כולנו צריכים לתהות. אני מאמין שהשיקולים הם טהורים ומקצועיים, אבל אתה לא יכול שלא להבין שבפעם שישית שנכנסים למערכת בחירות, ועוד הפעם החקירה נפתחת".
"אין לי שום ספק שזה פוגע במפלגה, אני מסתובב בשטח ואני רואה שישראל ביתנו היא מפלגה חזקה מאוד ותהיה על המפה הפוליטית חזק מאוד. מהחקירה הזו עוד יצא דבר טוב. אי אפשר להתעלם מהחקירה הזו אבל נתחזק ממנה", אמר באירוע שבתרבות בקרית ביאליק.
"תראו כמה הורשעו במפלגות אחרות ועדיין נמצאים בכנסת ואצלנו אדם אחד לא הורשע, אז יש את הסטיגמה ויש את מציאות, אני לא המלבין של המפלגה - אני יושב עם אנשים ישרים מאוד במפלגה. זו מפלגה לא סקטוריאלית, אלא מפלגה שמתייחסת לרובד רחב של הציבור", אמר אהרונוביץ' והוסיף כי "במפלגות אחרות אנשים לא דיברו בחדרי חקירות ואצלנו מי שנחקר מוסר גרסה".
לגבי בקשת ההתפטרות של קירשנבאום שביקשה להתפטר ונשארה אמר : "אני מכיר את פאינה, זו אישה יקרה שתרמה רבות ומוקדם מדי לחרוץ את דינה".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אתמול נודע כי בתום ישיבת מטה מפלגת ישראל ביתנו שהתקיימה בצהריים, סגנית שר הפנים ומזכ"ל ישראל ביתנו ח"כ פאינה קירשנבאום, ביקשה מיו"ר המפלגה השר אביגדור ליברמן, לפרוש מתפקידה כיו"ר מטה הבחירות, וכן הודיעה שאין בכוונתה להגיש את מועמדותה לרשימה בבחירות הבאות.
ליברמן ביקש מקירשנבאום שלא לבטל את מועמדותה ולא לעזוב את תפקידה, מהמפלגה נמסר כי היא נענתה לבקשתו.
לצד המעצרים במסגרת פרשת השחיתות רחבת ההיקף, הטיל שלשום היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין פצצה נוספת. בפנייה אל סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום, אחת מבכירי החשודים, הורה לה היועמ"ש להימנע מלהגיע למקום עבודתה במשרד הפנים לתקופה של 30 יום - מחשש לשיבוש החקירה.
"הוצגו בפני ראיות, שלפיהן נוכחותך במשרדי משרד הפנים בעת הזאת עלולה לפגוע בחקירה פגיעה קשה. נוסף על הפגיעה האפשרית במהלך התקין של החקירה, נוכחותך במשרדי משרד הפנים יוצרת סיטואציה חריפה של ניגוד עניינים", נימק וינשטיין, "אני סבור כי כאשר אנו עוסקים בחשדות לביצוען של עבירות חמורות שבוצעו בזיקה למשרה ציבורית, הגעתך למשרד הפנים מאיימת לפגוע פגיעה קשה באמון הציבור ובתפיסת טוהר המידות בעיניו".