לא תהיה זו כנראה הגזמה לומר כי מאז שנוצרה האנושות, בני האדם עסוקים לא מעט בניסיון לפצח את קושיית מיליון הדולר: איך אפשר להישאר צעיר לנצח או לפחות להאריך משמעותית את תוחלת החיים.
בין הניתוחים בפועל ל-AI במחשב כגילטי פלז'ר למי שלא רוצה לעבור תחת הסכין או מתעצל לתור אחר מעיין הנעורים, מחקר סיני חדש חושף כי יש פתרון זמין וזול בהרבה והוא נמצא כמעט אצל כולנו בבית בהישג יד – גביע יוגורט.
במחקר שפורסם בימים אלה בכתב העת המדעי ,The Journal of Global Health עלה כי אכילת 50 גרם של יוגורט מלא או דל שומן בכל יום, המקבילה לחצי קופסה, יכולה להפחית את הסיכון למוות מוקדם בכמעט 20%. על פי חוקרים מאוניברסיטת סאות' סנטרל בסין, החיידקים הטבעיים ביוגורט עשויים להשפיע לטובה על מערכת העיכול מה שעשוי להסביר את האפקט המגן.
אז למה יוגורט הוא תרופת פלא?
יוגורט הוא מזון מותסס הנצרך באופן נפוץ, יכול לתרום לצריכת רכיבי תזונה רבים ולהפחית את הסיכון למחלות שונות. תכולת הפרוביוטיקה ביוגורט יכולה להשפיע לטובה על בריאות ותפקוד מערכת העיכול, ולחזק את תפקוד מערכת החיסון.
עבור אנשים עם הפרעות במערכת העיכול, צריכת יוגורט עשויה לסייע בשמירה על מעי בריא ולהקל על תסמינים כמו נפיחות וקשיי עיכול. בנוסף, תכולת הסידן והוויטמין D ביוגורט יכולה לתמוך בבריאות העצם ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס ולשברים במיוחד בקרב אוכלוסיות מבוגרות.
כיצד בוצע המחקר?
במסגרת המחקר החדש, הצוות בחן האם צריכת יוגורט יכולה להפחית תמותה. לשם כך, הם ניתחו את התזונה והבריאות של 186,168 גברים ונשים שהשתתפו במאגר הביולוגי הבריטי. המשתתפים סיפקו נתונים על צריכת יוגורט מלא/דל שומן, ונאספו גם נתונים על תמותה מכלל הסיבות וכן סיבות תמותה ספציפיות כולל סרטן ומחלות לב וכלי דם.
מתוך 186,168 המשתתפים, 46% דיווחו על צריכת יוגורט. יוגורט דל שומן היה הסוג הנפוץ ביותר, אחריו יוגורט מלא ולבסוף שילוב של שניהם.
אנשים שלא צרכו יוגורט היו בעלי סבירות גבוהה יותר לסבול מסוכרת, כולסטרול גבוה ולחץ דם גבוה וכן דיווחו על תדירות גבוהה יותר של צריכת אלכוהול.
צרכני יוגורט מלא היו בעלי מדד מסת גוף (BMI) הנמוך ביותר, כמו גם שיעורי הסוכרת ולחץ הדם הגבוה הנמוכים ביותר. צרכני יוגורט דל שומן ושילוב של שני הסוגים צרכו יותר ירקות ופירות והיו בעלי סבירות גבוהה יותר להשתייך למעמד חברתי גבוה יותר.
התוצאות הראו כי אלה שצרכו עד 50 גרם של יוגורט מלא ו-100 גרם של יוגורט דל שומן ביום היו בעלי סיכון נמוך ב-18% למות בטרם עת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו