נדמה שתחלואת החורף, אשר מאופיינת לרוב בשיעול ובצינון, מגיעה לשיאה בשבועות האחרונים. איילת בירן, דיאטנית קלינית ומנהלת מכון הסכרת של מכבי שירותי בריאות בפתח תקווה, מסבירה שלצד מנוחה ושתייה מרובה, גם תזונה נכונה יכולה לשחק תפקיד משמעותי בנושא. כך תקלו על תסמיני המחלה ועל האצת ההתאוששות תוך שימוש במזון שיחזק אתכם.
דבש
"הדבש ידוע כמרכך גרון טבעי ובעל תכונות אנטי-בקטריאליות. הוספת כפית דבש לתה חמים יכולה להפחית שיעול ולהרגיע את הגרון", אומרת בירן, ומבהירה כי הדבר אינו מומלץ לתינוקות מתחת לגיל שנה.
מרק עוף
מדובר בתרופת סבתא נפוצה ועל פי התזונאית - לא מדובר במיתוס. "מרק עוף חם עשיר בנוזלים, מסייע בהרחקת ליחה ומשפר את זרימת הדם באף ובגרון", בירן מסבירה.
תפוז וקיווי
"פירות אלו עשירים בוויטמין C, אשר מחזק את מערכת החיסון. חשוב להקפיד לצרוך את הפירות בצורתם הטרייה ולא כמיצים עם סוכר מוסף", מדגישה בירן, לצד היתרונות של הסיבים התזונתיים שנמצאים בפרי.
ג'ינג'ר
"הג'ינג'ר ידוע בשל תכונותיו האנטי-דלקתיות, ולכן חליטת ג'ינג'ר עם דבש ולימון יכולה להקל על גודש ולהרגיע שיעול", אומרת הדיאטנית.
יוגורט פרו-ביוטי
"מדובר ביוגורט שמכיל חיידקים טובים, אשר מחזקים את מערכת החיסון ותומכים בהתמודדות הגוף עם מחלות", אומרת בירן.
ומה לא כדאי לאכול?
"חטיפים מלוחים וממתקים אשר רווים בסוכר, במלח ובשומן, מעודדים התפתחות דלקות ומחלישים את מערכת החיסון. בחורף עדיף להימנע ממזונות וממשקאות קרים מאוד, אשר יכולים לגרות את הגרון ולגרום לאי נוחות".
האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי פרטני.