מטוקיו באהבה: הממשלה משיקה אפליקציית היכרויות

כחלק מהמאמצים לעידוד ילודה והגדלת אוכלוסיית יפן הוחלט להקצות כ-1.3 מיליון דולר לטובת מציאת זיווג • מי שירצה להירשם יצטרך לעבור ראיון ולהוכיח כי הוא מעוניין בנישואין

זוגיות. צילום: Dean Drobot

המרוץ לזוגיות לא מפסיק אף פעם ויעידו על כך עשרות תוכניות הריאליטי והאפליקציות לחיפוש אהבה וזוגיות שהשתלטו על חיינו. תוסיפו לזה את האימהות, הדודות והנשמות הטובות שמגלגלות עיניים ומצקצקות בלשונן כשאתם חושפים שאתם עדיין לא בזוגיות כשהשעון הביולוגי כבר חורק ותקבלו מתכון למיגרנה רצינית. אלא שזה לא מסתיים מסתבר רק באנשים ומגיע עכשיו גם ל"אחות הגדולה" האמיתית שהחליטה לשחק אותה קופידון לפחות עבור מי שמתגורר ביפן.

כחלק ממאמצי הממשלה לעודד את שיעור הילודה הנמוך במדינה שצנח לפי הנתונים לשפל חסר תקדים ב-2023, ממשלת טוקיו תשיק בקיץ הקרוב אפליקציית היכרויות משלה לה הקצתה 200 מיליון ין (1.3 מיליון דולר) מתקציב שנת הכספים 2023 ו-300 מיליון ין (1.93 מיליון דולר) מתקציב שנת הכספים 2024, כך מסר גורם רשמי ביום שלישי. 

רוצים להגדיל את האוכלוסייה. יפן, צילום: EPA

המאמצים הממשלתיים נועדו כאמור לסייע בהגדלת אוכלוסיית המדינה המתמעטת והוכרזו יום לפני שמשרד הבריאות היפני חשף ששיעור הילודה ביפן הגיע לשפל חדש של 1.2 ילדים לאישה בשנת 2023, כשהמכון הלאומי למחקר אוכלוסין וביטוח לאומי חזה בשנה שעברה שאוכלוסיית יפן תצטמצם ב-30 אחוז ל-87 מיליון עד שנת 2070, כאשר 40 אחוז מהאוכלוסייה תהיה מעל גיל 65.

"אם ישנם רבים המעוניינים בנישואים אך אינם מוצאים בן זוג, אנו רוצים לספק תמיכה," ציין גורם רשמי. "אנו מקווים שהאפליקציה הזו עם הקשר שלה לממשלה, תספק תחושת ביטחון ותעודד את אלה שהיססו להשתמש באפליקציות מסורתיות לעשות את הצעד הראשון בחיפוש אחר בן זוג".

ממחקר שנערך על ידי הממשלה בשנת 2021 כחלק ממאמציה להתמודד עם שיעור הילודה היורד עלה ש-70 אחוז מהנשאלים תושבי טוקיו הביעו כוונה להינשא אך 67.4 אחוז מהתושבים לא חיפשו באופן פעיל בן זוג. עוד עלה כי 14.5 אחוז השתמשו באפליקציות היכרויות.

רוב היפנים רוצים להינשא ולהקים משפחה. אילוסטרציה, צילום: GettyImages

"למדנו ש-70 אחוז מהאנשים שרוצים להינשא אינם מצטרפים באופן פעיל לאירועים או לאפליקציות לחיפוש בן זוג," אמר גורם בממשלת טוקיו האחראי על האפליקציה החדשה, ו"אנחנו רוצים לתת להם דחיפה עדינה למצוא את האחד", הוסיף וסיפר על המוטיבציה שהובילה לפיתוח האפליקציה.

סינון משתמשים

במטרה להתמודד עם כמה בעיות המובנות באפליקציות היכרויות אחרות, הפלטפורמה בתשלום תכלול סינון של משתמשים כדי להבטיח שאלה הנרשמים אליה יהיו באמת רווקים ובעלי כוונה להינשא. מי שיבקשו לעשות שימוש באפליקציה יידרשו לספק מסמכים ולעבור ראיונות עם החברה הפרטית המפעילה את האפליקציה. בנוסף יידרשו לספק מידע על הכנסותיהם לצורך אימות, כשנתונים דוגמת גובה, רקע לימודי ומקצוע ייחשפו גם כן לבני זוג פוטנציאליים.  

ואיך הגיבו המשתמשים הפוטנציאליים ליוזמה? בהססנות מסוימת כמצופה מחד אך גם בתקווה שאכן מדובר בדרך נוספת למצוא בה אהבה. "האם זה משהו שהממשלה צריכה לעשות עם הכסף שלנו?", תהו לא מעט עוקבים ברשת בעוד אחרים דווקא ראו את הצד החיובי שבאפליקציה מאושרת ונתמכת ממשלתית שלדבריהם תעניק להם תחושת ביטחון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר