יוזמה מרגשת: דוגמנית עם תסמונת דאון בדלתא

שיתוף הפעולה בין דלתא ל"כנפיים של קרמבו" במסגרתו משולבים דוגמנים בעלי מוגבלויות בקמפיינים של החברה כבש את הרשת והגולשים מפרגנים בהתלהבות

צילום: מאיר כהן // הקמפיין של דלתא

תמונה שווה אלף מילים כך אומרים, אבל בעידן הרשתות החברתיות תמונה שווה אלף לייקים. אתמול (שני) התמלאה הרשת בפוסטים על תמונה שעלתה בעמוד הפייסבוק של דלתא, בה מצולמת גם דוגמנית עם תסמונת דאון.

התמונה צברה במהרה מאות תגובות מפרגנות ושותפה בעשרות פוסטים וקבוצות בפייסבוק שהרימו לחברה על שילובה של הדוגמנית.

הפקת אופנה מרגשת: "לא נותנות למחלה לעצור אותנו"

"אהבתי מאד. במיוחד את הקז'ואליות בשילוב של דוגמניות עם מוגבלות, שאפו", פרגנה גולשת נלהבת ואחרים הוסיפו: "אהבתי את הדוגמנית. שוויון זכויות לכולם!", "זה מרגש ועשוי בטעם טוב ממש! שאפו לדלתא ולכנפיים של קרמבו". עוד כתבו: "בחירת דוגמניות מהממת. אוהבת לרכוש אצלכם ועכשיו עוד יותר" ו"ככה בדיוק צריך להיות!", "כל כך יפה ומרגש לראות. ישר כוח". "הלוואי שלעוד חברות היו שת"פים כאלו", כתבו לא מעט גולשים שפרגנו למהלך והוסיפו: "הגיע הזמן לשינוי האידיאל" ו"הדוגמנית האמצעית הכי מעלפת!"

פרשו כנפיים

פרסום התמונה כחלק מקולקציית הפיג'מות של דלתא הצליחה לייצר עניין בעיקר בגלל הדוגמנית עם תסמונת הדאון שהופיעה במרכז התמונה, לאה לב בת ה-15.5 מכרמיאל. התמונה היא חלק משיתוף הפעולה בין דלתא לעמותת "כנפיים של קרמבו" שהחל לפני כשנה.

 במסגרת שיתוף הפעולה, ילדים עם צרכים מיוחדים לוקחים חלק בצילומי האופנה של הרשת ויופיעו בפרסומים השונים של החברה ברשתות החברתיות ובחנויות. כחלק  משיתוף הפעולה, ימכרו לאורך השנה מוצרים שונים ברשת דלתא כשההכנסות יועברו כתרומה ל"כנפיים של קרמבו" וישמשו למימון פתיחת סניפים חדשים, כשהשאיפה היא לשלושה בשנה.

"הכל התחיל לפני בערך שנה, כשקיבלנו פנייה מנערה מקסימה עם תסמונת דאון בשם יעל שחלומה היה להופיע בקמפיין של דלתא",  סיפר לנו אייל עמית סמנכ"ל השיווק של דלתא. "זו הייתה הצלחה מסחררת, והבנו שזה משהו שאנחנו רוצים לשלב בעשייה שלנו לא כמה שייתפש אולי בחוץ בעיני רבים כגימיק פרסומי אלא יהפוך למשהו שהוא חלק מאיתנו בחברה".

צילום: מאיר כהן
צילום: מאיר כהן

"חיפשנו את השותף שישלים אותנו והחיבור עם כנפיים של קרמבו היה כמעט מובן מאליו וברור מההתחלה, אהבה ממבט ראשון ", הוא מוסיף ומספר בהתרגשות. "בניגוד למה שחושבים, גם התמונה שעלתה אתמול וגם שאר הפרסומים שיעלו בעתיד, הם לא חלק מקמפיין ספציפי שצולמו עם אג'נדה שיווקית מסחרית מובהקת. כל התמונות הן מתוך ימי צילום שנערכים מדי כמה שבועות, ומשולבים בקמפיינים ובפרסומים השוטפים של החברה".

"חשוב לי להדגיש שאין פה שום גימיק. הנערים והנערות שמופיעים בפרסומים נבחרים בשיתוף פעולה מלא בינינו לבין העמותה וכמובן הביעו רצון לקחת בו חלק. עד כמה שזה ישמע קלישאתי, הם שווים לכל דבר ועניין לשאר הדוגמנים שמופיעים לצידם, ולרגע לא מקוטלגים כבעלי מוגבלויות או כאלה שצריכים לקבל יחס מיוחד. זו גם הסיבה שאנחנו לא מזכירים בכלל את נושא המוגבלות או השוני, מבחינתנו זה לא רלוונטי". 

בתשובה על ההערות הציניות שעלו עם פרסום התמונה על הרווח המסחרי שהחברה עושה, עמית מספר כי ברור לכל שהחברה גם מרוויחה פרסום חיובי מהשילוב, אך זו לגמרי לא המטרה. "שיתוף הפעולה הוא לא למטרת ייצור רווחים לחברה. הוא מגיע מתוך אמונה שלמה שמדובר בשיתוף פעולה שיעשה טוב לכל הצדדים. הרווחים מהמכירות של פריטים בקולקציות השונות מועברים לעמותה, והיא עושה בהם שימוש מבורך להקמת סניפים חדשים.

"זה לגמרי עושה פרפרים בבטן", עמית מוסיף בהתרגשות, "וזה צריך להיות דבר שהוא חלק מהנורמה. הם שווים בין שווים וכך נמשיך לראות אותם ולהתייחס אליהם", סיכם.

"אנחנו מאוד מתרגשים להמשיך את שיתוף פעולה שלנו עם חברת דלתא, שרואה בעשייה חברתית ובמעורבות בקהילה כערך משמעותי", סיפרה טליה הראל בז'רנו מנכ"לית כנפיים של קרמבו. 

"בתקופה הזאת במיוחד, בה עמותות ניצבות מול אתגרים רבים, כולל כאלה הקשורים במימון, ההתרגשות כפולה. מדובר פה בשותפות ערכית בין שני ארגונים שמאמינים בערבות הדדית ובזכותו של כל אדם להרגיש משמעותי ושייך. שילובם של ילדי 'כנפיים של קרמבו' בצילומי האופנה של דלתא מרגשים ומעצימים. המסר של חיבוק השוני והשילוב החברתי בין כל המגוון הישראלי, הינו נר לרגלינו ומאפשר לכל אחד מאתנו להיות מי שהוא ולמצוא את מקומו האישי באופן מכבד". 

שער להצלחה

שילוב דוגמניות ודוגמנים בעלי צרכים מיוחדים אומנם עוד לא הפך לדבר שבשגרה, אך בהחלט מתחיל לתפוס תאוצה.


View this post on Instagram

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico)

רשת הקמעונאות הפופולרית טארגט זוכה כבר שנים לשבחים על שילוב פרזנטורים בעלי מוגבלויות בקמפיינים שלה, כולל ליין תחפושות לבעלי מוגבלויות שיצא בשנת 2019 וזכה לפרגון מקיר לקיר.

כמעט במקביל לעליית התמונה באתר של דלתא, התפרסם שער בגרסה המקסיקנית של מגזין האופנה אל, בו מככבת הדוגמנית הבריטית עם תסמונת הדאון אלי גולדסטין בת ה-19. גולדסטין נחשבת לפורצת דרך של ממש בתעשייה, וכבר כיכבה בעבר בקמפיין מסקרה לגוצ'י ועל שער הגרסה הדיגיטלית של מגזין האופנה אלור.

ב-2018, מגזין טין ווג פרסם שלושה שערים שונים בגיליון ספטמבר שלו, עליו כיכבו הדוגמנית והמתעמלת עם תסמונת הדאון צ'לסי וורנר, הפעילה החברתית קטועת הרגל מאמא קאקס (שנפטרה ב-2019 בגיל 30 בלבד) וג'יליאן מרקדו שחקנית ודוגמנית עם ניוון שרירים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר