מנכ"לית H&M התפטרה במפתיע – האם זה ישפיע על המחירים?

הלנה הלמרסון החליטה לעזוב לאחר ארבע שנים • "התפקיד היה תובעני מאוד והשאיר אותי ללא כוחות" • בינתיים המכירות והמניות של הקמעונאית השנייה בגודלה בעולם רשמו ירידה, אך בחברה נחושים לעמוד ביעדי הרווח

H&M. צילום: רויטרס

H&M הודיעה הבוקר (רביעי) במפתיע על שינוי בצמרת החברה, כאשר דניאל ארוור יכנס לתפקיד המנכ"ל במקומה של הלנה הלמרסון. מניות קמעונאית האופנה השוודית צנחו הבוקר ב-10% בעקבות ההודעה על השינוי וההצהרה כי בחודשיים האחרונים דצמבר-ינואר, הנחשבים לתקופת חזקה שכן זוהי עונת הקניות של חג המולד, סבלה החברה מירידה במכירות של 4% בהשוואה לשנה הקודמת.

הלמרסון שימשה בארבע השנים האחרונות כמנכ"לית הסבירה במסיבת העיתונאים כי ההחלטה על העזיבה הגיעה בעקבות סיבות אישיות. "התפקיד תובעני מאוד והשאיר אותי ללא כוחות". ארוור, בן 42, שנמצא בחברה כבר 18 שנים ובתפקידו האחרון שימש כמנהל המותג, נכנס לנעליה באופן מידי. 

הלנה הלמרסון ודניאל ארוור,

H&M היא קימעונאית האופנה השנייה בגדולה בעולם אחרי אינדיקטס, ונראה כי החברה התקשתה לעמוד בתחרות מול זארה וענקית האופנה המהירה שיין, ששתיהן הראו צמיחה חזקה במכירות בשנה האחרונה.

על פי מומחים, ייתכן וכי הסיבה להתפטרות היא העובדה שהלמרסון לא עמדה ביעדים וזו הסיבה להחלפת המנכ"ל. H&M התמקדה לאחרונה ברווחיות ולא בהיקפי מכירות, שכן היא שואפת להגיע לרווח תפעולי של 10% בשנה הקרובה, בתוך כך היא מצמצמת עלויות על ידי סגירת חנויות ופיטורי עובדים.

"תנאים טובים לבצע שיפורים בהמשך השנה", צילום: גדעון מרקוביץ

"היעד של 10% רווח נשאר, אנחנו נעבוד קשה כדי להגשים את היעד הזה", אמר ארוור לרויטרס. קארל-יוהן פרסון, יו"ר H&M ונכדו של המייסד ארלינג פרסון, אמר כי החברה נמצאת בעמדה חזקה עם "תנאים טובים לבצע שיפורים נוספים במהלך השנה הקרובה".

H&M הידועה בבגדים אופתיים ובמחירים נוחים, בממוצע של 100 שקלים לפריט, עשויה לשנות את אסטרטגיית התמחור שלה כדי להגיע ליעדים, גורסים אנליסטים. האם זה אומר שהמחירים יעלו?

"תמהיל המחירים יהיה חשוב יותר כעת", אמר אנדריאס לונדברג, אנליסט ב-SEB בשטוקהולם. "בעשור האחרון החברה התמקדה בהגדלת נפחים של מכירות ופתיחת חנויות, אך זה גם יקר יותר לטיפול הן ברמת מחסנים, שינוע של סחורות וכמובן משכורות. לכן ייתכן ונראה שינוי בתמחור הפריטים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר