אלופים בבררנות. צילום: Getty Images

67 שעות בשנה: כך אנחנו נאבקים עם הילדים על האוכל

מחקר חדש חושף את הסיבה המובילה לבררנות של ילדים באוכל, מהו המאכל שהם הכי פחות אוהבים ואיך אפשר להתמודד עם זה נכון

[object Object]

הורה ממוצע מבזבז כ-67 שעות בשנה במשא ומתן עם ילדיו סביב האוכל, כך לפי מחקר חדש שנערך בקרב 2,000 הורים לילדים בגיל בית ספר.

הסקר, שבוצע על ידי Talker Research עבור חברת SeaPak, חושף כי הורים מגיעים לחמש פשרות בממוצע עם ילדיהם מדי שבוע, כאשר ארוחת הערב היא זירת הקרב העיקרית, וילדים בני חמש הם ה"אלופים" בבררנות.

יצירת סביבת ארוחה חיובית, צילום: Getty Images

על פי הסקר, כמעט מחצית מההורים (44 אחוזים) מודאגים מכך שהבררנות של ילדיהם משפיעה על התזונה הכוללת שלהם, כאשר אלה התלונות המרכזיות:

במקום הראשון - חוסר רצון לאכול ירקות (37 אחוזים), אחריה "חוסר אהדה לריח הארוחה" (33 אחוזים) ובמקום השלישי התלונה המוכרת "לא אוהב את איך שזה נראה" (32 אחוזים).

בנוסף, ארבעה עשר אחוזים מההורים אמרו שהקרבות על האוכל נובעים מכך שילדיהם לא רוצים לנסות משהו חדש, מה שמסבך עוד יותר את הבעיה. "זו בעיה כל כך נפוצה", אמרה מייגן מרפי, מומחית לסגנון חיים ודוברת של SeaPak. "אנחנו שומעים כל הזמן מהורים שרוצים לוודא שילדיהם מקבלים תזונה מאוזנת אבל שגם חוששים לאכול כל דבר שלא טעמו לפני כן".

הכי פחות אוהבים ירקות, צילום: Getty Images

הורים שהשתתפו בסקר דיווחו על מספר טקטיקות יעילות:

  • שילוב מזונות חדשים עם טעמים שהילדים כבר אוהבים (31 אחוזים)
  • שיתוף הילדים בהכנת הארוחה (36 אחוזים)
  • הכנסת מזונות חדשים בהדרגה (34 אחוזים)
  • לימוד על היתרונות של תזונה נכונה (28 אחוזים)
  • יצירת סביבת ארוחה חיובית וללא לחץ (26 אחוזים)
  • הדגמת התנהגויות חיוביות על ידי ניסיון מרכיבים חדשים בפעם הראשונה יחד עם ילדיהם (26 אחוזים)
  • חשיפה חוזרת ונשנית (25 אחוזים)
  • הצעת פרסים או תמריצים (19 אחוזים)
  • והכנת אוכל בצורות מעניינות וסידורים צבעוניים (19 אחוזים)

עוד נמצא במחקר, כי המזונות הפופולריים ביותר שילדים לרוב לא מסרבים להם הם: פיצה (76 אחוזים), נאגטס עוף (73 אחוזים), צ'יפס (72 אחוזים), מקרוני וגבינה (66 אחוזים) והמבורגרים (58 אחוזים). ירקות לעומת זאת היו באופן גורף המאכל עם מרבית הסירובים (56 אחוזים).

חשוב להדגים התנהגות חיובית, צילום: Getty Images

עוד נתון מעניין: יותר מרבע מההורים שהשתתפו בסקר (26 אחוזים) הודו שהם עצמם היו אכלנים בררניים בילדותם - ועדיין נשארו כך גם בבגרותם. ממצא זה מדגיש את החשיבות של עידוד גמישות והרחבת חך הטעם כבר מגיל צעיר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו