זה הפך לגמרי נורמלי למצוא בן או בת זוג רומנטי ברשתות החברתיות ובאפליקציות דייטינג, אבל האם אותו הדבר עומד לקרות גם בנושא הורות? "הורות משותפת מבחירה" כוללת שני אנשים או יותר הבוחרים להביא ולגדל ילד יחד מחוץ למערכת יחסים רומנטית.
ואם זה יהפוך לנורמה, האם זה יהיה טוב או רע? מחקר חדש שנערך באוניברסיטת אדינברו מצא כי משפחות בהורות משותפת מתוך בחירה פועלת באופן דומה למשפחה מסורתית.
המחקר הראה כי הורים הטרוסקסואלים שותפים מדברים על הרצון ליצור ולשפר את יחידת המשפחה המסורתית של שני הורים המגדלים ילד הקשור אליהם גנטית.
עבור חלק מההורים, הורות משותפת היא תוכנית ב', בעוד שעבור אחרים המשיכה היא באחריות הורית משותפת עם יותר חופש ושוויון. חלק מההורים הרגישו כי הורות משותפת יכולה להציע יציבות גדולה יותר מאשר הורות במערכת יחסים רומנטית, שעלולה להסתיים בגירושין. למעשה, כשאתם חושבים על הורות משותפת, אתם עלולים לדמיין משפחות הדומות לאלה שלאחר פרידה.
אך בניגוד לחלוטין להורות משותפת לאחר גירושין, הורות משותפת מבחירה היא מכוונת. ילדים במשפחות אלה אינם חווים התמוטטות יחסים ודברים שעשויים לבוא עמה כמו סכסוך והכנסה משפחתית מופחתת.
רווחת הורים וילדים
אז איך ההורים והילדים מסתדרים? המחקר מספק את הראיות הראשונות על הקמת משפחה ורווחה במשפחות הורות משותפת מתוך בחירה.
המחקר כלל סקרים, ראיונות ותצפיות עם 41 הורים הטרוסקסואלים ולהט"בים מ-23 משפחות הורות משותפת בבריטניה, ארצות הברית ואירופה. נמצא כי ההורים דיווחו על חוסן מול קשיים ורמות נמוכות של חרדה, דיכאון ולחץ הורי.
יתרה מכך, ציוני כישורים חברתיים, בעיות התנהגותיות ורגשיות של הילדים היו בהתאמה לאלה של האוכלוסייה הכללית. זה יכול להצביע על כך שהילדים במשפחות אלה נמצאים בסיכון קליני נמוך להפרעות רגשיות והתנהגותיות. הדבר מאתגר את הרעיון שהמשפחה הגרעינית המסורתית היא המבנה האופטימלי לגידול ילדים.
עוד מצא המחקר כי גידול ילד מחוץ לשותפות רומנטית לא מנע מההורים לחפש או לזכות ביחסים רומנטיים באיכות טובה. כמו כן נמצא כי הורים משותפים הראו רמות גבוהות יותר של תקשורת, שיתוף פעולה והדדיות בהשוואה להורים גרושים.
תוצאות אלה מדגישות את הרעיון כי דינמיקות כמו סכסוך או שיתוף פעולה גרוע לאחר פרידה או גירושין עלולות לפגוע ברווחת ההורה והילד. הקמת משפחה מחוץ למערכת יחסים או לא לגור עם ההורה השותף עשויה להיות אפילו ברירה בטוחה יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו