בגלל דיאנה: הנסיך ויליאם מאיים בניתוק סופי עם הארי ומייגן

לפי דיווחים מעבר לים שני האחים התחייבו לשמור על שקט תקשורתי בנוגע למות אמם, אך הארי מפר את ההסכם מאז עבר עם מייגן לארצות הברית • אם לא די בכך, הארי גם צפוי לרשת בקרוב מיליונים

הנסיך וויליאם. צילום: AFP

הדם הכחול של הנסיך ויליאם מבעבע שוב, כשמי שאשם בכך הוא אחיו הצעיר והיחיד הנסיך הארי כשהפעם ויליאם זועם על הערות שהשמיע הארי בראיון טלוויזיוני שלקח בו חלק לאחרונה, כך טוענים מקורות.

הדוכס מסאסקס בן ה-39 הופיע לאחרונה על המסך הקטן לא פעם אחת, אלא פעמיים ברציפות; תחילה ביולי בסרט הדוקומנטרי Tabloids on Trial של רשת ITV הבריטית, ופעם נוספת לצד אשתו מייגן מרקל בת ה-43 בתוכנית מיוחדת של CBS בסוף השבוע האחרון.

הארי ומייגן בראיון לרשת CBS, צילום: צילום מסך CBS

במהלך הראיון עם העיתונאית רבקה בארי ב-"Tabloids on Trial", הארי טען כי המאבקים המשפטיים שלו מול העיתונות הבריטית היו "מרכזיים" למתח במערכת היחסים המלכותית, כשהוא מזכיר את אמו המנוחה הנסיכה דיאנה, ואומר: "יש ראיות שמצביעות על כך שאמי הייתה נתונה להאזנות באמצע שנות ה-90 וכנראה הייתה אחת הראשונות שהותקפו, ועדיין היום, העיתונות הצהובה מאוד נהנית לצייר אותה כפרנואידית. אבל היא לא הייתה פרנואידית".

לפי הדיווחים במגזין הנשים האוסטרלי New Idea, אזכור שמה של אמם בראיון על ידי הארי, לא עבר חלק בלשון המעטה אצל ויליאם שזעם ולא בפעם הראשונה על העובדה שהארי עושה שימוש בשמה של דיאנה בראיונות. "ויליאם זועם שהארי מזכיר זאת שוב", אמר מקור אחד. נמאס לו מהסאסקסים (הכוונה למייגן והארי) שמרוויחים מהמוות של דיאנה".

לוויליאם נמאס. ויליאם והארי בימים טובים יותר, צילום: רויטרס

עוד הוסיף המקור: "הארי פשוט לא מוכן להמשיך הלאה, ונראה שמאז שנישא למייגן, האובססיה שלו לאמו רק התגברה. ויליאם מגיע לנקודה שבה הוא שוקל להתנתק מהארי באופן סופי". לדברי יודעי דבר, הזעם של ויליאם בסוגיה נובע מכך שמדובר לתחושתו בהפרה בוטה וזלזול בהסכם הדדי שנעשה ב-2017, בו התחייבו שני האחים לשמור על שקט תקשורתי בנוגע למותה של אמם; התחייבות שנראה שהארי "שכח" מאז ויתר על תפקידיו המלכותיים הבכירים ועבר לגור עם מייגן בארצות הברית בשנת 2020.

הארי ומייגן פיתחו אובססיה אליה. הנסיכה דיאנה / צילום: AFP

לפי "New Idea", המתחים גברו כאשר ויליאם הרגיש שהוא כבר לא "מזהה" את אחיו הארי בשל החלטותיו בשנים האחרונות עליהן נאמר כי הן מחמירות את המתחים במשפחת המלוכה. כאילו לא די בכך, בספטמבר הקרוב, עת ימלאו להארי 40, הוא צפוי לרשת מיליונים מהירושה של סבתא רבתא שלו המלכה האם אליזבת' המנוחה, כשחלקו גדול משמעותית מזה של ויליאם שהביע כצפוי זעם רב על כך.

"ויליאם די נגעל מכך ששוב הארי הולך להרוויח מיליונים ולהביא אותם לביתו במונטסיטו מבלי לנקוף אצבע בשביל זה", אמר מקור למגזין Closer. "אין לו מה לעשות בנדון, מלבד לנענע את ראשו, אבל אם זה היה תלוי בו הארי לא היה מקבל את הכסף הזה. ויליאם וקייט לא סומכים על הארי או מייגן בכלל, כך שהרעיון שהארי עכשיו מרוויח מירושת סבתא-רבתא שלו משאיר להם טעם מר מאוד בפה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר