היא הפכה בלילה אחד של אימה מטורפת מאזרחית אלמונית לגיבורה מתוקשרת כשהצילה את שכנתה שירה איסקוב מניסיון רצח מצד בעלה לשעבר בשנה שעברה. אך לצד התשבוחות והחיבוק שקיבלה מהציבור על אומץ ליבה, עדי גוזי נחשפה גם לצד המכוער של בריונות מקלדת ושנאת חינם.
הרשת התמלאה בטוקבקים מכוערים נוטפי ארס כשנודע שלקחה מנהל יחסי ציבור ואף החלה להעביר הרצאות ברחבי הארץ, הרצאות שמן הסתם כוללות גם התייחסות למקרה שהפך אותה כאמור מאלמונית לסוג של גיבורה לאומית, אך באותה נשימה גם ליעד למתקפה.
"חולת נפש, אובססיבית שעושה לשירה את המוות", "שוב זאת? נמאס ממנה", "עפה על עצמה", "חפרת, תתקדמי כבר". "את צריכה להתבייש על הניסיון העלוב לעשות מסע יחסי ציבור על האירוע הטרגי והקשה", אלה רק קומץ מהטוקבקים והתגובות שעלו ברשת בימים האחרונים על גוזי.
גוזי, שנחשפה למתקפה, החליטה להתייחס אליה בפוסט שהעלתה אתמול (שני) לפייסבוק שלה בו חשפה את המערבולות הרגשיות שהיא חווה.
"הכי קל לשפוט בן אדם", פתחה גוזי (34) את הפוסט. "הרי פתאום כולנו נהיינו מבינים גדולים בנפשו של האדם. הכי קל ללעוג לבן אדם, לומר דברים קשים שיכולים לצרוב את ליבו, הכי קל להשפיל, להעליב ולעשות שיימיניג. הם יושבים מאחורי מסך וידם קלה על המקלדת. הם לא מסתכלים בפרצופו של האדם שקורא את אותה התגובה פוגענית שאותו 'גיבור מקלדת' החליט לרשום", המשיכה.
"כשאני מדברת על אלימות, אני מדברת על כל גווניה של האלימות. היא לא חייבת להיות פיזית. אלימות היא מילולית, נפשית, רגשית, כלכלית או מינית. בקיצור, לא חסר ממנה. אלה שיושבים שם מאחורי מקלדת ויורים מילים מהמקלדת, משתמשים באלימות הכי כואבת, הנפשית והרגשית. אני לא מתנצלת שאני רגישה", כתבה.
"אני לא מתנצלת שאני אנושית ונפגעת, ואני בטח לא מתנצלת על כך שמה שאני עושה היום בחיי זה לנסות להפיץ אהבת חינם בכל כוחי. אמשיך ואמשיך, כי אני מאמינה בערכה של האהבה בכל נשמתי. למדתי משפט שאיתו אני הולכת - 'אנשים שיש להם לב גדול ומעניקים את ליבם לאחרים הם אנשים גדולים'. אז לאותם אנשים שמאחורי המסך אני שולחת ערמות של אהבה. המילים שאתם כותבים רק גורמות לי לרצות להיות טובה יותר", סיכמה.
הפוסט של גוזי שותף ברשת וצבר מאות תגובות. "אל תתנצלי. הצלת חיי אדם, הבאת לתודעה של מיליוני נשים לקום לעמוד על שלהן. תרימי, נפל לך הכתר", חיזקה גולשת.
"את חד משמעית גיבורה", הוסיפה אחרת. "הרבה נשים לא היו עושות את מה שאת עשית, וייתכן שגם גברים. הסיפור הזה הפך בעל כורחך להיות גם שלך. גם את עברת טראומה לא פשוטה וזכותך, פשוט זכותך למנף את זה לאן שבא לך".
גולש נוסף התייחס לטענה שגוזי גוזרת קופון כלכלי על המקרה וכתב: "אלא אם היא עושה בוכטות רציניות של כסף או פותחת קופות להרצאה הזאת (וזה לא המצב, כי ההרצאה חינם ואני מניח שגם היא לא מרוויחה ממנה יותר מדי, אם בכלל) - אני באמת לא מבין את הלעג ההמוני ברשתות החברתיות על ההרצאה של עדי גוזי. מה לעזאזל פסול בזה? סיפור מרתק ואחלה מסר. ושמעתי כבר הרצאות גרועות בהרבה", סיכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו