הלילה כבר ירד, עוד סשן חדשות הגיע לסיומו ואתם ניגשים למטבח, ובלי ששמתם לב - רוקנתם חצי מקרר. אם התרחיש הזה לא זר לכם – כנראה שגם לכם יצא לאחרונה להתמודד עם אכילה רגשית.
חשוב לומר, בזמן המלחמה זה ממש טבעי שתנחמו את עצמכם באוכל, והסיבה פשוטה: כתינוקות אנחנו מקשרים הזנה בחלב אם - עם רוך ונחמה. אוכל מקושר אצלנו לרגש, לקשר עם אדם אהוב. אבל אפשר להפחית את הקשר בין מצבים רגשיים לאוכל.
כך למשל, מחקרים הראו שהסיכוי לאכילה רגשית פחת כאשר הורים עודדו תקשורת רגשית, ועלה במשפחות בהן הורים נטו להתעלם מרגשות שליליים של ילדיהם. מחקרים אחרים הראו שתמיכה חברתית ורמות סטרס סביבתיות נמוכות יותר – עשויות להפחית את ההשפעה של רגשות שליליים על אכילה רגשית.
אז מה עושים? מאווררים. פעם או פעמיים ביום מדברים עם קולגה, חבר, אפשר גם איש מקצוע – משתפים בדברים שעוברים עליכם, מורידים סטרס ו"מתמשאבים" – מכניסים משאבים רגשיים לגוף שלכם: צופים במשהו מעניין, עושים פעילות גופנית או מדיטציה. כל דבר שעשוי לעשות לכם טוב ויוצר היגיינה רגשית. כך, תגיעו למקרר רגועים יותר, והסיכוי שתסתערו עליו – פוחת.
הכותב הוא פסיכולוג קליני מומחה
*אין האמור מהווה תחליף לייעוץ מקצועי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו