כבר הבנו ששטחי החוץ הם עוד חלל בבית, אך מעבר לכך, מגפת הקורונה, שנראית כמו אפיזודה חולפת ורחוקה מימים אחרים, חיברה אותנו אל הבית וגרמה לנו להתבונן עליו מזווית אחרת - לא עוד בית למגורים בלבד, אלא מתחם שמאפשר לנו לגור, לישון, לבשל, וגם לצאת לבלות. הלך הרוח הזה והתפיסות שהשתנו והתעצמו כתוצאה מכך, נתנו למטבחי החוץ דחיפה נוספת, משמעותית.
אם תשימו לב, בשנתיים האחרונות רואים יותר ויותר חברות מטבחי חוץ שמאפשרות בחירה במטבחים, חלקם במחירים מאפשרים. זה לא שמטבח חוץ הוא מוצר זול, אבל הביקוש העולה, דרש סוג של התאמות, שבחלק מחברות המטבחים אימצו ויישמו.
לא כולם מסוגלים או מעוניינים להיפרד מ-20-40 אלף שקל כדי ליהנות ממטבח שכזה. חיפוש קצר ברשת יעלה לכם תוצאות של מטבחי חוץ, בין השאר של מותגים בינלאומיים, בעלויות של כמה אלפי שקלים.
חשוב לשים לב לחומר שממנו עשוי המטבח כך שלא יחליד או יתנפח זמן קצר אחרי שרכשתם אותו. נקודה נוספת היא המנגל (או הברביקיו למקרה שהתברגנתם). כדאי לוודא שלא יהיה רק יפה אלא גם כזה שעושה את העבודה. ההבדל במחיר יכול לנוע סביב ה-1,000 שקלים אבל זאת השקעה נכונה שתאפשר לכם ליהנות מהמטבח למשך שנים ארוכות.
מי שכן יכול לאפשר לעצמו יהנה ממטבחים שלא מביישים את מטבחי הפנים- חיפויי גרניט פורצלן מיוחדים, ברזי בירה שמותקנים כחלק מהמטבח, מעשנות, דלפקי אכילה, ועוד ועוד.
בדיוק כמו במטבח הפנימי, כך גם במטבחי החוץ - בקטגוריית מטבחי הפרימיום, השמים הם הגבול.
מודולוריות
אתם יכולים לשלוט על גודל המטבח. אם תגיעו לחברות מטבחי החוץ תראו באולם התצוגה מטבחים מרשימים שיהוו סוג של הצעת הגשה - תוכלו לבחור בהם כמו שהם, אך ברוב המקומות תהיה לכם אפשרות לייצר את המטבח בהתאמה אישית.
המטבחים בנויים מקוביות - מודולים. כל קוביה (מודול) היא בדרך כלל ברוחב של 60 ס"מ, לעיתים קצת יותר. קוביה אחת תהיה עם כיור וברז, קוביה אחרת תוקדש למבערי הגז ויש קוביות שהן משטח עבודה. אם מספיק לכם משטח קטן, בחרו קוביה אחת שתוקדש למשטח, ואם בא לכם משטח גדול יותר בחרו עוד קוביה או שתיים. באופן הזה קל לשלוט גם על העלויות וגם על ההתאמה למקום המיועד למטבח, בחצר או במרפסת.
עזרים נלווים
קיימים עזרים נלווים שיסייעו ביצירת מטבח שלם, אך לא יהיו יקרים כמו חלקי המטבח. למשל, שולחנות בר, את שולחנות הבר ודלפקי האכילה אפשר לתכנן כחלק מהמטבח הבנוי, אבל אפשר למצוא גם פתרונות ברשתות השיווק במחירים מאוד מאפשרים, והם יכולים להיות פריט משלים וליצור מעין מתחם אירוח שכולל מטבח ודלפק אכילה כייפי ומעוצב.
כהמשך למטבח תוכלו לשלב שידה בגובה המטבח ולייצר מקום עבודה ואחסון נוסף. באיקאה למשל יש שידות עם משטחי בוצ'ר, שתי מגירות ושני מדפים פתוחים - המראה מעוצב ונעים לעין, ומדובר בשידה פרקטית, בעלויות מאפשרות, שתייצר מקום נוסף לעבודה ולהנחת פריטים.
עגלות הבר הן עוד פריט שכדאי לקחת בחשבון. הן גם קלות לשינוע ממקום למקום, גם פרקטיות והמושקעות שבהן מגיעות בעיצובים שמוסיפים סטייל למטבח. אם אתם מתכננים לשלב עגלה כזאת, מומלץ לבחור אחת שמכילה מיכל לקרח, כך שתוכלו להניח בירות או יינות לבנים, ופותחן מובנה - פתרון נהדר ששומר שהפותחן לא ילך לאיבוד.

עגלת משקאות ניידת בעיצוב רטרו עם מקום לקרח ופותחן מובנה, באתר גודלייף אאוטדורס - goodlife-outdoors.com
זהירות! פיצ'רים
כשאתם מרכיבים לעצמכם את המטבח השמים הם הגבול. כמות הפיצ'רים והתוספות שניתן לשלב במטבח מותאם אישית היא גדולה ולעיתים מבלבלת, יש מעשנות, טאבונים ביתיים, מקררים, ברזי בירה ועוד. ברז הבירה לדוגמה, הוא פיצ'ר שקל להתאהב בו. הוא ממוקם על אחת הקוביות שמרכיבות את המטבח ובחלל האחסון שמתחתיו, מאוחסן המיכל. אין כמו לארח בחוץ ולהגיש בירה קרה לאורחים, מתוך ברז מובנה, גם כי הבירה מוגשת קרה, אבל בעיקר בגלל שזה עושה המון רושם.
גם כשמדובר בטאבונים הביתיים, הרמה שלהם היא כזאת שגם המשתמש הפרטי יכול להגיע לתוצאות של שף מקצועי. מומלץ לנסות ולארגן בבית את המחשבות, לפני שאתם יוצאים לבחירות. יש מצב שתרצו את הכל, ולכן כדאי לנסות להתמקד ב-1-3 פיצ'רים כדי שגם תהנו מהם במקסימום אבל גם תשמרו על הכיס באותה המידה.
חומרים
מטבח חוץ חייב להיות מחומרים עמידים בתנאי מזג אוויר של חוץ, כאלו שלא יחלידו ולא יתנפחו מרטיבות. מטבח כזה יהיה עשוי מאלומיניום, ויש כאן משהו חשוב להדגיש - אל תתפתו לרכוש מטבח שהשלד שלו לא עשוי אלומיניום, אתם תצטערו על זה מהר מאוד. מטבח אלומיניום הוא מטבח עמיד ובהשוואה למטבחים עם שלד מחומרים אחרים הוא יהיה קצת יותר יקר, אבל זה פרט שחשוב להשקיע בו.
גם הבטון הוא חומר שנבחר לא מעט למטבחי החוץ. המראה שלו אורבני, תעשייתי והוא מכניס מנות גדושות של סטייל. הבטון הטבעי הוא חומר נושם שעלול להסדק, למרות שהמכורים, יעדיפו את הטבעי. אם אתם נמנים על הפרקטים, תוכלו למצוא חומרים שמדמים את הצבע ומרקם החומר.
משטח עבודה מגרניט פורצלן הוא משטח עמיד, יציב שלא נשרט ולא רגיש לטמפרטורה. הוא המשטח האולטימטיבי למטבחים בכלל ובפרט למטבחי חוץ. ברמה העיצובית מציעה הגרניט פורצלן מנעד רחב של אפשרויות – מגרניט פורצלן במראה שיש מעודן ועד גרניט פורצלן במראה יציקת בטון, חלודה ומראות פראיים נוספים.
הגרניט פורצלן אינו נחשב חומר יקר, כך שנהנים במקרה הזה מחומר פרקטי, אסתטי ומאפשר מבחינת העלויות, וניתן לחפות באמצעותו גם את חזיתות המטבח.
קיר תליה
נסו למקם את מטבח החוץ בקרבה לאחד מקירות המעטפת של הבית והקדישו את הקיר לתליה. תוכלו לקבוע בו ווים ולתלות עליהם כלי עבודה כמו כלי ששת, סלסילות, סט סכינים, סינר ופריטים נוספים. התליה על הקיר מאפשרת נגישות ומקלה בעת הבישול וההכנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו