אין כמו הקלאסיקה: סנגריה חמה
הסנגריה היא אחד הקוקטיילים העתיקים והאהובים בעולם – ומקורה מספרד ומפורטוגל. מדובר למעשה בקוקטייל יין מתובל – שאותו ניתן להגיש חם אך גם קר. יתרון מרכזי של הסנגריה הוא הקלות והפשטות שבהן ניתן לבשל אותה – ללא טרחה או כישורים מיוחדים.
מה אתם צריכים?
בקבוק יין אדום (עדיף יין איכותי)
2 כוסות מיץ תפוזים
תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות
תפוח חתוך לקוביות (ללא הקליפה)
כף קינמון
4 כפות סוכר
יאללה לעבודה:
ערבבו את כל המרכיבים בסיר ובשלו כמעט עד רתיחה. חשוב לא להביא את המים לרתיחה כדי שהאלכוהול לא יתנדף. אם אתם רוצים להגיש את הסנגריה קרה, צננו את המשקה והוסיפו לו קוביות קרח לפני ההגשה.
לימים גשומים במיוחד: סיידר תפוחים חם
אין כמו סיידר תפוחים חם שאפשר לעטוף בשתי ידיים כשהגשם נוקש על החלון. הנה המתכון שיסדר לכם הפתעה מחממת ומרשימה לאורחים וגם – ריח מטריף ברחבי הבית.
מה אתם צריכים?
- תפוחים אדומים קלופים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
330 מ"ל תרכיז סיידר הגליל
2 מקלות קינמון
1 מקל וניל
- ליטר מים
2-3 כפות סוכר חום
3 רבעים של כוס רום
יאללה לעבודה:
מזגו את המים לסיר גדול והוסיפו את קוביות התפוחים. שברו את מקלות הקינמון לשניים והוסיפו אותם לסיר. חצו את מקל הוניל לשניים וגרדו את תכולתו לתוך הסיר בעזרת גב סכין. הוסיפו לסיר גם את המקל עצמו. מזגו את הרום והסיידר והביאו את המים לרתיחה. הוסיפו את הסוכר החום לפי רמת המתיקות המתאימה לכם ובשלו כ20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים והטעמים נמהלים זה בזה. עכשיו יש לכם 20 מנות סיידר חם שירימו כל מסיבה חורפית!
כדאי לדעת שסיידר הוא ממש לא הקוקטייל החם היחיד שבו משתמשים ברום. בנוסף לטעמו ולאפקט המשכר שלו, רום הוא משקה אלכוהולי שכדאי לכם לצרוך גם בשל לא מעט יתרונות בריאותיים. בכמויות קטנות ובצריכה אחראית - רום מסוגל למשל למנוע ולשכך כאבי שרירים. אביתר אדרי מיאן משקאות, חנות המשקאות הגדולה באילת המתמחה בכל סוגי המשקאות, מוסיף כי הרום משמש גם כמדלל דם המסייע להעלות את רמות הכולסטרול הטוב בגוף. "רום מיוצר מקני סוכר והוא נחשב לאחד מסוגי המשקאות הבריטים ביותר. מנה קטנה בלילה עשויה להפחית חרדות ולסייע בשנת לילה טובה יותר", אומר אדרי.
קוקטייל מפנק: משקה שוקולד אלכוהולי
שוקולד ואלכוהול הם כנראה שניים מהמוצרים הפופולריים ביותר בעולם – אז זה לא פלא שבקוקטייל הבא הם מתחברים למשקה הגילטי פלז'ר האולטימטיבי. מדובר בקוקטייל שוקולד חם שעושה שימוש בטקילה ובליקר סן ז'רמן.
מה אתם צריכים?
30 מיליליטר טקילה איכותית (שוט אחד)
15 מיליליטר סן ז'רמן (חצי שוט)
120 מיליליטר שוקו חם
יאללה לעבודה:
חממו את השוקו (ניתן להכין שוקו ביתי או להשתמש באבקת שוקו) עד לטמפטורה חמה – אך לא רותחת. הוסיפו את הטקילה ואת הליקר וערבבו אותם היטב.
קוקטייל הקפה המושלם: אייריש קופי
אירלנד ידועה כמולדת השתיינים הגדולה של מערב אירופה – ולכן זו לא הפתעה גדולה שגם את הקפה שלהם האירים שותים בצורה "מחוזקת". אייריש קופי הוא קוקטייל פופולרי במיוחד – ובצדק. אחרי הכל, מה יכול להיות במשקה שמכיל קפה, ויסקי טוב ושמנת מתוקה?
מה אתם צריכים?
60 מיליליטר שמנת מתוקה
25 מיליליטר מי סוכר
120 מיליליטר קפה חם
30 מיליליטר ויסקי אירי (שוט אחד)
יאללה לעבודה:
ערבבו ביחד למשך כ-30 שניות את מי הסוכר ואת הקצפת. הוסיפו את הקפה ואת הוויסקי לכוס חמה והוסיפו לערבב אותם. אפשר להוסיף קצפת מלמעלה לאחר שהמשקה מקבל גוון אחד – ולהגיש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו