ההמונים שהגיעו אתמול להלוויית הענק של הרב חיים קנייבסקי זצ"ל חזרו לבתיהם ביום ראשון בערב, וכמעט מייד לאחר מכן החל מצעד לניחום אבלים בבית הקטן ברחוב רשב"ם 23 בבני ברק. בניו של הרב קנייבסקי, מלווים בנכדיו, קיבלו את המבקרים הרבים שסיפרו על מעשיו ומופתיו של הרב הקשיש שהלך לעולמו.
"אנחנו מרגישים בעצמנו כמו יתומים", אמר ל"ישראל היום" אברהם, תושב ירושלים שעמד ליד ביתו של הרב קנייבסקי. "מעמד ההלוויה היה מחזק ביותר, והקריאה של עשרות אלפים שאמרו יחד 'שמע ישראל' היתה מדהימה. כעת אנו מנסים להתאושש". אמנם, לא הגיעו בסופו של דבר להלוויה מיליון איש, כפי ששוער בהתחלה, אך החרדים רואים בהלוויה מפגן ענק של הערצה וקידוש השם. "המונים הגיעו ללוות את הרה"ח קנייבסקי וקראו 'ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד' יחד. יש יותר עוצמתי מזה?", התרגש דוד מבני ברק.
בין המנחמים היה גם הרב גרשון אדלשטיין, שותפו של הרב קנייבסקי להנהגת הציבור החרדי. בנוסף הגיעו למקום גם אישי ציבור, ביניהם גם שר הביטחון בני גנץ וח"כ יצחק פינדרוס. "הוא היה אדם גדול, שעודד צדקה ולימוד תורה כל הזמן", סיפר שר הביטחון בעת ניחום האבלים. "היתה לי הזכות הגדולה להיפגש איתו לפני כמה חודשים. הוא דיבר על אחדות ישראל", ציין. בימים הקרובים צפויים להגיע למקום רבנים ואישי ציבור נוספים לחלוק כבוד לגדול הדור החרדי.
במקביל לניחום האבלים בביתו של הרב קנייבסקי, יתקיימו בציבור החרדי "עצרות מספד" בערים ובשכונות החרדיות בערים הגדולות כבר ביום ראשון בערב, לאחר ההלוויה, ואלו יוסיפו להיערך לאורך ימי השבעה. כך, אתמול בבית מדרש בשכונת רמות בירושלים הספידו הרב אביגדור נבנצל והרב חיים פרץ ברמן, מראשי ישיבת פוניבז' ובכולל "חזון איש" בבני ברק נשא דברים האדמו"ר מצאנז והרב של בני ברק, הרב שבח צבי רוזנבלט.
"אבינו הפרטי נפטר"
"אי אפשר להפריז בחשיבות הרב קנייבסקי, ואנו מבכים אותו כאילו האבא הפרטי שלנו נפטר", הסביר אחד הנוכחים מחוץ לבית בבני ברק. "הבעיה היא שרוב האנשים לא יכולים להגיע לשבעה, וזה גם לא תמיד כל כך אפשרי מבחינה פיזית".
גם אתרי החדשות החרדיים מקדישים את רוב תשומת ליבם לפטירת הרב. באתר בחדרי חרדים הביאו תיעוד של רב שהצחיק את הרב קנייבסקי תחת הכותרת "תיעוד נדיר" ועסקו במופתים של הרב הקשיש. באתר כיכר השבת עסקו בסיפור שהביע את ענוותו של קנייבסקי וסיפקו תיעוד של פטירת אביו, שמכונה "הסטייפלער". באתר אקטואליק הקדישו את תשומת הלב לשידור החוזר של הלוויית הענק ועסקו בסדר היומי של הרב קנייבסקי, ואתר חרדים 10 סיפרו על המונים שישבו ולמדו תורה בזמן שהמתינו להלוויה.
בעיתונות החרדית התרגשו במיוחד מכתבה גדולה שפורסמה ב"ניו יורק טיימס" על פטירת הרב קנייבסקי. "גודל הלווייתו של הרב קנייבסקי שיקף את הערצתם של החרדים בישראל למנוח", נכתב. "לרב לא היה תפקיד רשמי, אבל הוא נחשב למנהיג של מה שנקרא יהודי ליטא, כשליש מ־1.1 מיליון החרדים בישראל. "הלימוד הבלתי פוסק ביסס את המוניטין שלו כחכם גדול, והוביל מאות אלפי אנשים לפנות אליו לייעוץ רוחני קבוע. מדי יום היו עומדים מאות אנשים בתור מחוץ לביתו של הרב קנייבסקי כדי לבקש את הדרכתו בנושאים רפואיים ופוליטיים דחופים, ואפילו אילו מכשירי חשמל ביתיים עליהם לקנות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו