עשרות מתנגדי רפורמת הכשרות מגינים היום (שני) בסמוך לביתו של שר הדתות מתן כהנא במושב בית גמליאל. המוחים טוענים שהרפורמה שמוביל כהנא יחד עם שר האוצר ליברמן, תוביל לאסון בקרב ציבור שומרי הכשרות ותגרום לפילוג שלא ניתן יהיה לאחות בין כלל הציבור היהודי בישראל.
משגיחי כשרות טיגנו שרימפס מול ביתו של שר הדתות
המפגינים הגיעו למקום עם כלובי עכברים וארנבות כשעליהם תלויות תעודות כשרות בהשגחת מתן כהנא ואביגדור ליברמן.
כחלק מהמחאה המפגינים טיגנו שרימפס ופירות ים בסמוך לביתו של השר, במטרה להמחיש כי אם אכן תאושר רפורמת הכשרות, הדבר יגרום לפגיעה ממשית ומיידית באיכות הכשרות ועלולה להוביל למצב שבו בשר טרף יימכר בכל סופר במסווה של כשרות פרטית.
יחד עם המפגינים, מוחים עוד עשרות משגיחי כשרות שעלולים לאבד את פרנסתם בעקבות הרפורמה שתוציא את הכשרות לגופים פרטיים.
יו"ר תנועת חזון, הרב דרור אריה, אמר: "יהודים לאורך ההיסטוריה הסכימו לוותר על חייהם כאשר נכפה עליהם לאכול בשר לא כשר, וכעת כהנא וליברמן רוצים להביא רפורמה שתגרום לציבור ענק להיכשל באכילת מאכלים אסורים, ממש טריפות ונבלות לפיהם של מיליוני אזרחי מדינת ישראל. איש לא יוכל לסמוך על אחיו. אחד האיסורים החמורים בתורה הקדושה שלנו עלול להתפורר בחסות הסכמים קואליציונים. אנחנו נעשה הכל כדי להפיל את החוק הרע הזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו