בכותל המערבי הושלמו ההיערכויות למעמד הסליחות האחרון לשנה זו שייערך הלילה, ערב יום הכיפורים, בהשתתפות אלפי בני אדם. על פי מתווה הכותל לשנה זו מותר רק ל-8,000 בני אדם לשהות ברגע נתון ברחבת הכותל בקפסולות שהוכנו לשם כן, מה שאומר שהמחזה שבו עשרות אלפים מתקהלים במתחם לא יהיה השנה.
בשל הרצון לשמור על ריחוק חברתי ולמנוע התקהלויות יזמו בקרן למורשת הכותל לא פחות מ-17 מעמדי תפילה לאורך החודש וחצי האחרונים, החל מראש חודש אלול, אך למרות זאת אין ספק שמעמד הסליחות בכותל ערב יום כיפור הוא הגדול והמשמעותי ביותר.
עשרות אלפי בני אדם צפויים להגיע לאורך היום והלילה לכותל המערבי, ובקרן למורשת הכותל ובמשטרה נערכו היטב לכך. המשטרה תתחיל את בלימת ההמונים בעת הצורך כבר בשער יפו, שם יוצבו מסכי ענק שבהם יוכלו ההמונים לראות את המתרחש בכותל. בכניסה לרחבה יוצבו סדרנים שיכווינו את המתפללים וימנעו כניסה של יותר בני אדם מהמותר על פי המתווה.
במשטרה ובקרן למורשת הכותל מבהירים כי בשום מצב לא תהיה התקהלות על המדרגות בכניסות לרחבה, וכי במידת הצורך ההמונים ייעצרו בשערי הכניסה לעיר העתיקה, על מנת למנוע צפיפות. עם זאת, יש לציין כי האיסור על כניסה יותר מ-8,000 בני אדם הוא בזמן נתון, כך שיתאפשר לעשרות אלפים להיכנס בדירוג לאורך כל שעות היום והלילה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו